Egyedül élhetnek-e a lepényhalak?

Pontszám: 4,5/5 ( 22 szavazat )

Egyedül élhetnek-e a lepényhalak? Igen . Bár úgy tűnik, hogy a tányérok élvezik a magukfajta társaságát, nem szoktak szűk csoportban együtt iskolázni, hacsak nem gondolják, hogy megeteti őket.

Kaphatok csak egy tányért?

A lemezesek jól elboldogulnak egy háromfős csoportban , lehet, hogy ők az egyetlen élő hordozó, aki boldog egy kisebb csoportban... A Swordtails talán képes lesz rá. Egyébként is kaphatsz törpe gurámit, ha csak három tányért tartasz meg. Azt is csökkentik a számok, ha a lemezesek szaporodnak, de igen, akkor is kapsz majd babákat hímekkel és nőstényekkel.

A Platies halaknak csoportokban kell lenniük?

A tányérok általában öt halból álló kis csoportokban boldogulnak. Jól teljesítenek a legtöbb közösségi tankban, és egy csoport lemezes is gyönyörű, egyfajú tankot hoz létre.

Hány tányért kell együtt tartani?

Hány tányért kell együtt tartani? Egy három-hat tányérból álló csoport jó kiindulópont. Mint a legtöbb élőlény, a hímek állandóan párosodni akarnak, ezért próbáljon meg minden hímhez legalább két nőstényt tartani, hogy a lányok pihenjenek.

Honnan lehet megállapítani, hogy egy lepényhal hím vagy nőstény?

Nemek közötti különbségek Vizuálisan meglehetősen könnyű megkülönböztetni a hím vörös wagtail lemezeket a nőstényektől az anális uszonyok (a has mögötti alsó úszó) vizsgálatával. Ha az anális uszony legyező alakú, akkor a hal nőstény. Ha hosszú, lapos és hegyes, akkor a hal hím .

Platy Fish Care Care Guide (más néven My Favourite Livebearer kezdőknek)

22 kapcsolódó kérdés található

Tarthatok csak nőstényeket?

Jó lesz, ha minden nőstényt megtartasz . Mint említettük, a hímeket és a nőstényeket a raktártartályokban együtt tartják, így fennáll annak a lehetősége, hogy a kacsa már vemhes legyen. Ha a nőstényeket a fő akváriumban hagyod, hogy szüljenek, több mint valószínű, hogy csak néhány túlélője lesz.

Alszanak a platók a tartály alján?

Sok kacskaringós hal tulajdonos látta, hogy hala leereszkedik a tartály felszínére, vagy bebújik valamelyik akváriumi növénybe, hogy aludjon . ... Azonban néha, amikor lekapcsolják a lámpákat, a lepényhalak szokása a felszínre úszni. Időnként a terhes plató is ezt tette.

Megtarthatok két lemezt?

Tudod őket ugyanabban a tartályban tartani? Igen , ugyanabban az akváriumban tarthatod a guppy-halakat és a lepényhalakat. Mindkét halfaj élőhordozó, és nagyon hasonló vízviszonyokat és táplálékot igényel.

Megtarthatok csak férfi tányérokat?

Az összes hím tányért egyben tartottam (egy békés közösségi tank részeként), és egész jól teljesítenek. Csak akkor láttam agressziót tőlük, amikor egy nő volt velük. Ahogy mások mondták, az egyes halaknak egyéni személyiségük van. Mindig van ilyen lehetőség.

Megeszik egy tányér egy guppit?

Igen . Egy nagyobb hal mindig megeszik egy kisebb halat, tehát igen, a tányérjai megeszik a guppy ivadékot.

A lemezek agresszívek?

A platyok kedves halak hírében állnak, akik kijönnek egymással. Csak ha két hímet bemutatsz egy tanknak, akkor általában bármiféle agressziót tapasztalhatsz. ... Ezek a fajták időnként agresszívek , de ez ritka.

Honnan tudhatom, hogy a tányérom haldoklik?

Ha a Platy az aljához közel sodródik, vagy levegő után kapkod a felszínen, akkor biztosan beteg. Az étvágytalanság sok esetben betegségre utalhat, amely végül halálhoz vezethet. Ha a Platy-n pamutszerű foltok vannak a bőrön vagy az uszonyokon, az bakteriális fertőzésre utal.

Honnan tudhatod, hogy egy hal boldogtalan?

Furcsa úszás: Amikor a halak stresszesek, gyakran furcsa úszási mintákat alakítanak ki. Ha hala eszeveszetten úszik anélkül, hogy sehova menne, beleütközik az akvárium aljába, dörzsölődik a kavicson vagy a sziklákon, vagy az uszonyait az oldalához zárja, akkor jelentős stresszt tapasztalhat.

Miért ül a tányérhalam a tartály alján?

Ez egy ösztönös viselkedés terhes tányéroknál , és nem aggodalomra ad okot. Csak egy biztonságos helyet keresnek, ahol megszülhetik ivadékaikat, és megvédik őket a tartályban lévő többi lakótól.

Mennyi idő alatt nő meg egy tányér teljes mérete?

Ha már elég nagyra nőttek ahhoz, hogy megbirkózzanak magukkal, áthelyezheti a fiatal halakat a közösségi akváriumba az idősebb halakkal együtt. A lemezek körülbelül négy hónap után érik el a teljes méretet.

Miért verekednek a platóim?

Az időnkénti szerencsétlenségek ellenére a tányérok általában békés és nyugodt típusú halak. Aktívak, de semmiképpen sem jellemezhetők agresszív háziállatként. A harckocsitársak között előfordulnak harcok az erőforrások hiánya vagy az ellenkező nem elérhetősége miatt, de a sérülés kockázata nem túl magas .

A halam haldoklik vagy alszik?

Nagyon könnyű megmondani, mikor alszanak a halak: mozdulatlanul fekszenek , gyakran a víz alján vagy a víz felszínén. Lassan reagálnak a körülöttük zajló dolgokra, vagy egyáltalán nem reagálnak (lásd itt néhány alvó harcsát). Ha figyeli a kopoltyújukat, észre fogja venni, hogy nagyon lassan lélegeznek.

A halak elrejtőznek, amikor meghalnak?

Az akváriumi halak nem éppen azért bújnak el, mert elpusztulnak , de betegen elrejtőznek, ami könnyen halálhoz vezethet, még inkább, ha nem találja meg időben.

Miért nem mozog a halam, de még mindig él?

A halak felhajtóerejét az úszóhólyag meghibásodása okozza. Az úszóhólyag-rendellenesség által érintett halak gyakran elveszítik a megfelelő úszás képességét. Fejjel lefelé fordítva irányíthatatlanul lebegnek az akvárium tetejére, miközben még életben vannak.

Hogyan menthetsz meg egy pusztuló lepényhalat?

Kétféle só hasznos lehet a halak számára – az Epsom só és az akváriumi só . Mindkét sók eltávolítják a salakanyagokat és a méreganyagokat a hal szervezetéből, és elősegítik a gyógyulást. Egy gallon vízhez 1 evőkanál sót adhatunk. Ezután tartsa a halat sós vízben 2-3 percig.

Távolítsam el a haldokló halakat az akváriumból?

Az elhullott halat azonnal ki kell venni az akváriumból, miután értesült az esetről . Ennek az az oka, hogy amikor egy hal elpusztul, azonnal bomlásnak indul, ami beszennyezheti az akváriumban lévő vizet. A szennyezett víz ekkor megölheti a tartályban lévő többi halat.

Hogyan lehet megmenteni egy stresszes halat?

A halak stresszének csökkentésére szolgáló módszerek Cserélje ki gyakran a vizet, hogy a nitrát- és ammóniaszintet alacsonyan tartsa. Próbáljon meg vízkondicionálókat hozzáadni, például az API Stress Coat Aquarium Water Conditioner -t, amely 40%-kal csökkenti a halak stresszét a veszélyes méreganyagok eltávolításával.

A nőstények agresszívek?

A Platy halak agresszívek? Általában a platik nem mutatják az agresszió jeleit tanktársaikkal szemben . Békés és erőszakmentes édesvízi halnak számítanak, és boldogan élhetnek olyan akváriumtársaikkal, mint Mollies, Guppies, Swordtails stb.

Hány lemez lehet egy 10 gallonos tartályban?

Egy 10 gallonos tartály elég nagy ahhoz, hogy egy 5 felnőtt tányérból álló csoport élhessen, és egészséges élőhelyet élvezhessen.

Milyen halat tarthatok tányérral?

A kis békés halak tökéletes akváriástársak, különösen olyan fajok esetében, amelyek laza rokonságban állnak egymással, mint például a mollies, a guppi vagy a kardfarkú. Jól kijönnek más hasonló méretű és temperamentumú halakkal is, mint például a corydoras, a tetras, a characins, a gourami, a kis békés tüske és nyilvánvalóan más platy halak.