Az inverziós táblázatok kibonthatják a gerincet?

Pontszám: 4,7/5 ( 59 szavazat )

Az inverziós asztal azt jelenti, hogy egy asztalon kell feküdni, amely fejjel lefelé fordítja Önt, így a gravitáció lenyomhatja a gerincben lévő lemezeket . A nem sebészeti jellegű gerincdekompresszió a vontatás egy olyan formája, amikor a hátban vagy a nyakban lévő szegmenseket szisztematikusan és folyamatosan gyengéden széthúzza egy számítógépes húzórendszer.

Mi történik a gerinceddel az inverziós asztalon?

Elméletileg az inverziós terápia leveszi a gravitációs nyomást a gerincben lévő ideggyökerekről és lemezekről, és növeli a csigolyák közötti teret . Az inverziós terápia egyik példája annak a sokféle módnak, ahogyan a gerinc nyújtását (gerinc vontatását) alkalmazták a hátfájás enyhítésére.

Jó dekompresszi a gerincet?

A gerinc dekompressziója nagyon hasznos lehet a fájdalom csillapításában . Rendkívül fontos, hogy időt szánjon a dekompressziós gyakorlatok végzésére, és diszkréciót gyakoroljon a termékek vásárlásakor.

Vissza fog repedni az inverziós táblázat?

Az inverziós terápia hatékony módja az izmok ellazításának és nyújtásának. A fejjel lefelé lógás lehetővé teszi a gravitáció csökkentését a test alsó részén. Ez a gyakorlat egy sor „reccsenő” hangot is kiválthat a testedben, ami szintén enyhíti a felgyülemlett nyomást.

Meddig maradsz fejjel lefelé, hogy lenyomd a hátad?

Kezdjen el lógni mérsékelt testhelyzetben 30 másodperctől 1 percig egyszerre. Ezután növelje az időt 2-3 perccel. Hallgassa meg testét, és térjen vissza függőleges helyzetbe, ha nem érzi jól magát. Előfordulhat, hogy az inverziós táblázatot egyszerre 10-20 percig használhatja .

A gerinc dekompressziójának megértése az inverziós táblázat segítségével – működni fog az Ön számára

28 kapcsolódó kérdés található

Az inverziós asztal súlyosbíthatja a hátfájást?

Az ízületek nyomásának újraterhelése azáltal , hogy túl gyorsan tér vissza függőleges helyzetbe, görcsöket okozhat, és súlyosbíthatja a hátfájást , különösen, ha porckorongsérve van.

Az inverziós asztal segít a derékfájáson?

Az inverziós táblázatok enyhülést jelenthetnek a derékfájással küzdő betegek számára . Ezek a dönthető asztalok segítenek megnyújtani a gerinc körüli izmokat és lágyszöveteket, és enyhe húzást biztosítanak a gravitációból (vontatás), hogy levegyék a nyomást az idegekről és a gerinc csontjai (csigolyák) között.

Az inverziós táblázat segít a kidudorodó lemezen?

A legtöbb embernek, akinek porckorongsérve van, nincs szüksége műtétre a probléma megoldásához. A Teeter inverziós asztalon való megfordítás segít a csigolyák dekompressziójában, kiszélesíti a csigolyák közötti teret és csökkenti a porckorongokra nehezedő nyomást .

Meddig kell dekompressziót tenni a gerincemen?

A gerincdekompresszió előnyei Egy-egy ülés általában 30 és 45 perc között tart. Ezek a gerincdekompressziós kezelések fájdalommentesek és gyakran pihentetőek, mivel néhány beteg elalszik az eljárás során. Sok beteg élvezi a foglalkozásokat, és meglehetősen pihentetőnek találja őket.

Meddig kell lógnom, hogy lenyomja a gerincem?

Tartsa a lógást körülbelül 2-5 percig , ha teheti, ügyelve arra, hogy megtartsa a megfelelő formát, és kezdje el érezni a megkönnyebbülést. Kövesse a fej fölötti nyújtásokat, mivel oldalirányú hajlítási nyújtások (a test oldalra hajlítása), és pillanatok alatt jól érezheti magát, mint új.

Hogyan lehet kinyomni a gerincet az ágyban?

Teljesen egyenesen kell feküdnie az ágyán, arccal felfelé. A szemednek a plafont kell néznie. Most tartson egy párnát közvetlenül a térde alatt 30 fokos szögben . Ez a megnyújtás mellett segít a gerincnek abban, hogy lenyomja magát.

Ki ne használjon inverziós táblát?

Magas vérnyomásban, keringési zavarban, zöldhályogban vagy retinaleválásban szenvedő betegek nem alkalmazhatnak inverziós asztali terápiát. A részlegesen vagy teljesen fejjel lefelé történő lógás növeli a nyomást és a véráramlást a fejben és a szemekben. Összefoglalva, az inverziós terápia nem új keletű.

Hetente hányszor érdemes inverziós táblázatot használni?

Korlátozza az inverziós asztal munkameneteit napi kétszer 5 percre . Lassan billentse fel. Miután megtette, lassan térjen vissza függőleges helyzetbe. Ha túl gyorsan rándul fel, izomgörcsöt vagy lemezfájdalmat válthat ki a hátában.

A csontkovácsok ajánlják az inverziós táblázatokat?

A hátfájástól, sérüléstől, állapottól vagy a fájdalom körülményétől függően a csontkovács javasolhat inverziós terápiát a gyógyulási folyamat elősegítése érdekében . Az inverziós terápia célja, hogy enyhítse a nyomást egy személy gerincén, kinyitja a csigolyákat, és fokozza a keringést.

Az inverziós táblázatok működnek becsípett idegek esetén?

Egy-egy csontkovács vagy masszázsterapeuta látogatásának megfelelő költséggel egy inverziós asztal természetesen segíthet enyhíteni a becsípődött ideg tüneteit, így elkerülhető az irodai látogatások és a tabletták alkalmazása.

Mennyi idő alatt működik egy inverziós tábla?

Idővel dolgozzon 3-5 percig, vagy ameddig az izmok ellazulnak és elengednek. Bár nincs előre meghatározott időkorlát az inverziós táblázat használatára, fontos, hogy figyeljen testére, reagáljon rá, és ne feledje, hogy az inverzió a relaxációról és az élvezetről szól.

Hogyan enyhíthetem a derékfájásomat?

10 módszer a derékfájás otthoni kezelésére
  1. Mozogj. Lehet, hogy nincs kedve hozzá, ha fájdalmai vannak. ...
  2. Nyújtsd és erősítsd. Az erős izmok, különösen a hasüregben, segítenek megtámasztani a hátat. ...
  3. Tartsa a jó testtartást. ...
  4. Tartsa meg az egészséges testsúlyt. ...
  5. Leszokni a dohányzásról. ...
  6. Próbáld ki az Ice and Heat-et. ...
  7. Ismerje meg OTC-gyógyszereit. ...
  8. Dörzsölje be a gyógyszeres krémeket.

Milyen veszélyekkel jár az inverziós táblázat használata?

A megfordítás növelheti a nyomást a szemben és a belső fülben . Ha belső fülproblémái, zöldhályogja vagy retinaleválása van, az inverziós asztal súlyosbíthatja a helyzetet, akár a szem vérzését is okozhatja, ha túl nagy a nyomás.

Milyen szög a legjobb inverziós asztalhoz?

Összefoglalva, nincs „legjobb” szög az inverziós asztalnál, de számos tanulmány azt mutatja, hogy a 60 fokos szögben fordítható asztal választása több dekompressziós és fájdalomcsillapító előnyt jelent.

Az inverziós táblázatok jót tesznek az agynak?

Az inverziók növelik az agy véráramlását, több oxigént és tápanyagot adnak, és gyorsabbá és jobbá teszik az agy működését. Ez javítja a koncentrációt, a memóriát, a megfigyelést és javítja a tiszta gondolkodást. A fordított állás valójában javítja az agy működését. A dr.

A lógás megfeszíti a gerincét?

A gerinc dekompressziója Az elhalt lógás lenyomhatja és kinyújthatja a gerincet . Előnyös lehet, ha gyakran ül, vagy ki kell nyújtania a fájó hátát. A legjobb eredmény elérése érdekében próbáljon egyenes karokkal lógni 30 másodperctől egy percig az edzés előtt vagy után.

Hogyan dekompresszi a gerinc közepét?

Lélegezz be, ülj fel magasra, és tedd mögé a jobb kezed, bal kezedet a jobb térdhez téve. Lélegezz ki, és finoman csavard jobbra a szívedet. Hosszabbítsa meg a gerincet , és érezze, hogy a csavar kicsavarja a feszültséget a háta közepén. Hívja a figyelmet a szív területére, és érezze, hogy a hát megnyílik.