Az indie játékfejlesztők túlélhetik?

Pontszám: 4,5/5 ( 74 szavazat )

Biztosan nem lehetetlen. Vannak sikeres egyéni fejlesztők, és sok mindent megtesznek, hogy javítsák esélyeiket. A legtöbb ilyen tényező az üzlettel és a marketinggel kapcsolatos. Egy sikeres egyéni fejlesztő rájön, hogy egyéni vállalkozó.

Tudsz megélni indie játékfejlesztőként?

Az igazat megvallva sok független fejlesztő – a furcsa alternatív játékok készítőitől a hagyományos szórakoztató termékekig – valahol középen ül. A szerencsések meg tudnak élni a munkájukból, de gyakran mély finanszírozási gondokat hordoznak magukban.

Az indie játékfejlesztés haldoklik?

A rövid válasz: nem , de ne legyenek kétségeid; szörnyű és krónikus betegségben szenved, és végül azt mondhatjuk, hogy lassan haldoklik… Azok az idők, amikor egy önálló indie játékfejlesztő könnyedén meg tudta csinálni egyedül, már rég elmúltak.

Életképes az indie játékfejlesztés?

Nem túl életképes , és valószínűleg nem fogja tudni eltartani magát és családját. Ez azt jelenti, hogy ez nem lehetetlen, néhánynak sikerült. Csak vegyük észre, hogy sokan soha nem keresnek egy fillért sem, még néhány egészen tisztességes játékkal sem... Csak hogy ezt megismételjük, senki sem függhet attól, hogy pénzt keressen az indie fejlesztésekkel.

Miért buknak el az indie játékfejlesztők?

Az indie játékok sikertelenségének fő oka a túlzott telítettség és a marketing hiánya . ... A rengeteg marketingstratégia miatt a játékstúdióknak alkalmazkodniuk kell ahhoz, amelyik leginkább megfelel a játékuknak. A legtöbbször a marketing alulmarad egy játékkal szemben, így a játék nehezen eladható.

Túlélhetik az indie játékfejlesztők?

33 kapcsolódó kérdés található

Mennyi pénzt kereshet egy indie játék?

Egy átlagos indie játék 3947 dollárt keres (ez valójában medián, az átlag nem jó mérőszám, mivel a legjobban keresők jelentősen torzítják). A játékok több mint 2/3-a nem haladja meg a 10 000 USD-t az élettartam alatt. Az indie játékok felső 1/3-a azonban elég jól teljesít.

Mennyibe kerül az indie játékok elkészítése?

Ha erre a kérdésre azonnal válaszolnom kellene, azt mondanám, hogy egy független videojáték gyártása durván 1000 és 10 000 000 dollár között mozog, tehát egy hónap és hat év közötti fejlesztés. Nyilvánvaló, hogy a költség a projekt méretétől és így a fejlesztési időtől is függ.

Az indie játékfejlesztő jó karrier?

Az is teljesen igaz, hogy bárki elkezdhet játékot fejleszteni és üzletet nyitni . Az internet és a fejlesztőszoftverek forradalma számos akadályt lebontott a játékfejlesztés előtt, így nagyon egyszerű és olcsó a munka megkezdése és a boltok felállítása.

Jó pénzt keresnek a játékfejlesztők?

A játékfejlesztők átlagos fizetése évi 78 499 dollár , vagyis óránként 37,74 dollár az Egyesült Államokban. Az átlagot körülvevő tartomány 59 000 és 103 000 dollár között változhat, ami azt jelenti, hogy a játékfejlesztőknek lehetőségük van többet keresni, ha túllépnek a belépő szintű szerepkörön.

Legyél indie játékfejlesztő?

2. Keressen pénzt saját játékaival Nos, a játékokat keresni és ezzel pénzt keresni nagyon jó életforma. ... Mindenesetre sok sikeres indie játékfejlesztő van, akik abból élnek, hogy játékokat készítenek. És ha mindannyian álmodoztak arról, hogy független játékfejlesztővé váljatok, akkor neki kell mennie.

Ki a leggazdagabb játékkészítő?

A világ 10 leggazdagabb videojáték-fejlesztője 2019-ben
 • Square Enix. Értéke: 1,26 milliárd dollár. ...
 • Ubisoft. Értéke: 1,85 milliárd dollár. ...
 • Konami. Értéke: 3,24 milliárd dollár. ...
 • Electronic Arts. Értéke: 4,14 milliárd dollár. ...
 • Namco Bandai. Értéke: 4,74 milliárd dollár. ...
 • Activision Blizzard. Értéke: 4,85 milliárd dollár. ...
 • Nintendo. Értéke: 6,28 milliárd dollár. ...
 • Microsoft Studios.

Az indie fejlesztők keresnek pénzt?

Az indie játékok mindössze 15%-a termel 100 000 dollárnál többet . Nem alaptalan azt hinni, hogy egy egyéni fejlesztő körülbelül egy éven belül tud ilyen játékot készíteni. Első pillantásra az egyéni fejlesztők bevételi lehetőségei meglehetősen magasak lehetnek.

Mennyi a fizetése egy indie játékfejlesztőnek?

Míg a ZipRecruiter éves fizetése eléri a 161 500 dollárt és a 13 000 dollárt is, az Indie Game Developer fizetéseinek többsége jelenleg 30 500 dollár (25. percentilis) és 113 500 dollár (75. percentilis) között mozog, a legjobban keresők (90. percentilis) pedig 140 dollárt keresnek az Egyesült Államokban. Államok.

Melyik játékfejlesztő keresi a legtöbb pénzt?

A 10 leggazdagabb/legjobban fizetett videojáték-tervező
 • Sony Computer Entertainment (13,4 milliárd dollár) ...
 • Microsoft Studios (12,82 milliárd dollár) ...
 • Nintendo (6,28 milliárd dollár)...
 • SEGA (4,9 milliárd dollár)...
 • Activision Blizzard (4,85 milliárd dollár)...
 • Namco Bandai (4,74 milliárd dollár) ...
 • Electronic Arts (4,14 milliárd dollár) ...
 • Konami (3,24 milliárd dollár)

Hány órát dolgoznak a játékfejlesztők egy nap?

A játékfejlesztők általában normál munkaidőben dolgoznak – tehát heti 40 órát . Esténként és hétvégén, amikor a megjelenési határidő közeleg, többletórákat is beiktathatnak.

Van kereslet a játékfejlesztőkre?

Világszerte nagy kereslet mutatkozik a játékfejlesztőkre, akik lenyűgöző fizetést kapnak. A játékfejlesztés sokak számára vonzó karrierút, különösen azok számára, akik szeretik a játékot.

A játékfejlesztő szórakoztató munka?

A munka nagyon kifizetődő tud lenni, és egyben nagyon lelkesítő is, attól függően, hogy éppen mit csinálsz. Van amikor küzdök, és van amikor boldogulok. A tervezésen, programozáson, művészeten és minden összeállításon való munka nagyon hasznos és szórakoztató lehet.

A Game Developer nehéz?

Játéktervezővé válni ugyanolyan nehéz, mint bármely más karrierhez csatlakozni , de megnő a verseny, és folyamatosan frissnek és relevánsnak kell lenni. Ha azonban alkalmazza magát, és szem előtt tartja a hosszú távú céljait, akkor ez egy kifizetődő és tartalmas karrier lehet, amely ugyanolyan könnyen előrehaladhat, mint bármi más.

Könnyű a játékfejlesztés?

A játékfejlesztés megkezdése egyszerű . Ha tudsz kódolni, fejleszthetsz játékokat. Ez néhány eszközt és némi időt igényel, de hasznos készség még az alkalmazásfejlesztők számára is. A játékok fejlesztésének ismerete, még az egyszerűek is, fejlesztheti képességeit.

A Minecraft még mindig indie játék?

Bár a Minecraft indie játékként indult még 2009-ben, jól kinőtte ezeket a cipőket. Miután 2014-ben 2,5 milliárd dollárért eladták a Microsoftnak, a Minecraftot már nem független cég üzemelteti . Ezért ez már nem egy indie játék.

Mennyi pénzt keresnek a játékok?

Egy játékfejlesztési folyamat egy hónaptól néhány évig is eltarthat. Összeadja a fejlesztőcsapat költségeit jogokkal, eszközökkel és szoftverekkel, és megkapja a megfelelő összeget. Tehát egy játék 500 dollárba kerülhet egy egyszerű, korlátozott funkciókkal rendelkező változatért , egészen 300 millió dollárba egy akció-kalandos videojátékért.

Mennyibe kerül egy játék közzététele?

A pontos licencdíj a gyártótól, valamint a kiadónak adott ajánlatoktól függően változik, de általában 3 és 10 dollár között lehet egységenként.

Melyik a legtöbb bevételt hozó indie játék?

Íme egy lista minden idők legkeresettebb indie játékairól.
 1. Minecraft – 200 millió példány. ...
 2. Rocket League – 40 millió példány. ...
 3. Terraria – 35 millió példány. ...
 4. Human Fall Flat – 30 millió példány. ...
 5. Castle Crashers – 20 millió példány. ...
 6. Köztünk – 15 millió példányban. ...
 7. Fall Guys – 11 millió példány.

Kiadjam a saját játékomat?

Bár bonyolultnak tűnik, az önálló közzététel biztosítja, hogy teljes mértékben kézben tartsa saját játékfejlesztési folyamatát. Szánja rá az idejét, készítse el játékát, ahogy akarja, és nem kell aggódnia a marketing határidők betartása miatt, vagy a lehető legszélesebb közönség keresése miatt.

Hogyan legyek sikeres indie játékfejlesztő?

Mitől lesz sikeres egy indie játék?
 1. A grafika és a design minimális követelmény.
 2. A játékmenet és a történet számít, de csak egy bizonyos pontig.
 3. A legjobb játékokat jobban értékelik.
 4. Egyes műfajok sikeresebbek, mint mások.
 5. Az alacsony árak nem vezetnek sikerhez.
 6. A hozzáférhetőség fontos.
 7. Ha valamit jól csinálsz, tedd marketingté.