Utazhatok most Phuketbe?

Pontszám: 4,8/5 ( 24 szavazat )

Miközben Thaiföld továbbra is a harmadik és a világjárvány kezdete óta legrosszabb Covid-19 hullámával küzd, Phuket népszerű üdülőszigete karantén korlátozások nélkül újra megnyílt a beoltott utazók előtt .

Thaiföld nyitott a turizmus számára?

A jövő évi terve Thaiföld lassan újra megnyitotta határait a külföldi turisták előtt . ... A múlt héten Thaiföld lerövidítette a program karanténidejét, lehetővé téve a teljesen beoltott turisták számára, hogy már hét nap elteltével utazzanak bárhová Thaiföldön.

Utazhatok, ha COVID-19-es vagyok?

Ne utazzon és ne lépje át a határokat, amíg a COVID-19 tüneteivel beteg vagy (még akkor sem, ha teljesen be van oltva a COVID-19 ellen, vagy a múltban felépült a COVID-19-ből). Maradjon otthon, és zárja el magát másoktól, amíg biztonságosan véget nem ér az otthoni elszigeteltségnek.

Szüksége van egy COVID-19 tesztre, hogy visszarepüljön az Egyesült Államokba?

Az Egyesült Államokba utazó légi utasoknak negatív COVID-19-teszt eredményt vagy gyógyulási dokumentációt kell bemutatniuk. A légitársaságoknak minden utas esetében meg kell erősíteniük a negatív teszteredményt vagy a felépülési dokumentációt a beszállás előtt.

Szükségem van az érkezés utáni COVID-19 tesztre utazás után, ha az elmúlt 3 hónapban megfertőződtem?

Ha az elmúlt 3 hónapban felépült egy dokumentált COVID-19 fertőzésből, kövesse a teljesen beoltott utazókra vonatkozó összes követelményt és ajánlást, kivéve, ha az utazás után 3-5 nappal NEM kell az érkezés utáni tesztet elvégeznie, hacsak nem jelentkezik a tünetek.

Phuket Sandbox – Hogyan utazhat most Thaiföldre?

19 kapcsolódó kérdés található

Szükségem van-e COVID-19 tesztre az USA-ba utazás előtt vagy után, ha megkaptam a védőoltást?

• Ha az Egyesült Államokba utazik, nem kell utazás előtt vagy után vizsgálatot végeznie, és nem kell önkaranténba zárnia az utazást követően.

Miért kell 14 napos karanténba vonulni az utazás után a COVID-19 világjárvány idején?

Lehet, hogy utazásai során ki volt téve a COVID-19-nek. Lehet, hogy jól érzi magát, és nincsenek tünetei, de tünetek nélkül is fertőző lehet, és átterjedhet másokra is. Ön és útitársai (beleértve a gyerekeket is) kockázatot jelentenek családjára, barátaira és közösségére az utazást követő 14 napig.

Kell-e negatív COVID-19 teszt az Egyesült Államokba való belépéshez, ha az Egyesült Államok területeiről repülök?

Nem, a negatív COVID-19-tesztről vagy a COVID-19-ből való felépülésről szóló dokumentáció bemutatására vonatkozó rendelet nem vonatkozik az Egyesült Államok területéről az Egyesült Államok egyik államába repülő légi utasokra.

Az Egyesült Államok területei közé tartozik az Amerikai Szamoa, Guam, az Északi-Mariana-szigetek, a Puerto Ricó-i Nemzetközösség és az Egyesült Államok Virgin-szigetei.

Használható-e az Egyesült Államokból való indulás előtt elvégzett COVID-19 teszt a 3 napos időkereten belüli visszatérésre?

Ha az utazás 3 napnál rövidebb, az Egyesült Államokban elvégzett vírusteszt felhasználható a Megbízás követelményeinek teljesítésére, amennyiben a mintát legfeljebb három nappal az USA-ba irányuló visszajárat indulása előtt vették. Ha a visszautazás a vizsgálat után 3 napot meghaladó késéssel késik, az utast a visszaút előtt újra meg kell vizsgálni.

Azok az utazók, akik ezt a lehetőséget fontolgatják, az utazási tervek megtervezésekor ezen túlmenően mérlegeljék a megfelelő tesztelési kapacitás rendelkezésre állását úti céljukon, valamint az eredmények eléréséhez szükséges időkeretet.

A COVID-19 negatív tesztparancs minden járatra vonatkozik, vagy csak az Egyesült Államokba érkező utasok kereskedelmi járataira?

Ez a megrendelés minden járatra vonatkozik, beleértve a magánjáratokat és az általános repülési repülőgépeket (charter járatok). Az Egyesült Államokba légi úton utazó utasoknak repüléstípustól függetlenül igazolniuk kell a tesztelést.

El kell utaznom, ha pozitív a COVID-19 tesztem?

NE utazzon, ha ki volt téve a COVID-19 fertőzésnek, beteg, pozitív a COVID-19 tesztje, vagy a COVID-19 teszt eredményére vár.

Mit tegyek, ha repülés előtt pozitív COVID-19-tesztem?

Az embereknek el kell különülniük, és el kell halasztani az utazást, ha tünetek jelentkeznek, vagy az indulás előtti teszt eredménye pozitív, amíg fel nem gyógyulnak a COVID-19-ből. A légitársaságoknak meg kell tagadniuk azoknak a beszállását, akik nem mutatnak be negatív COVID-19-tesztet vagy a felépülési dokumentációt.

A koronavírus-betegségből felépült emberekben kialakul-e immunitás?

Míg a SARS-CoV-2 fertőzésből felépült egyénekben kialakulhat bizonyos védő immunitás, az ilyen immunitás időtartama és mértéke nem ismert.

Mikor engedélyezi Ausztrália a nemzetközi utazást?

CANBERRA, Ausztrália (AP) – A külföldi turistákat csak jövőre fogadják vissza Ausztráliába – mondta a miniszterelnök kedden, miközben felvázolta a demokrácia által bevezetett legszigorúbb és leghosszabb COVID-19 utazási korlátozások feloldásának terveit.

Kell-e külföldre utaznom a COVID-19 világjárvány idején?

Ne utazzon külföldre, amíg nincs teljesen beoltva. Ha nincs teljesen beoltva, és utaznia kell, kövesse a CDC be nem oltott személyekre vonatkozó nemzetközi utazási ajánlásait.

A teljesen beoltott utazóknak szükségük van COVID-19 tesztre utazás előtt?

A teljesen beoltott utazóknak nem kell SARS-CoV-2 vírustesztet elvégezniük belföldi utazásuk előtt vagy után, kivéve, ha a helyi, állami vagy területi egészségügyi hatóságok ezt írják elő.

Milyen COVID-19 tesztre van szükségem, hogy az Egyesült Államokba utazzam?

Legfeljebb 3 nappal az Egyesült Államokba tartó járata indulása előtt végezzen vizsgálatot. Győződjön meg róla, hogy vírusteszttel (NAAT- vagy antigénteszttel) tesztelt, hogy megállapítsa, jelenleg fertőzött-e a COVID-19-cel. Győződjön meg arról is, hogy a járat indulása előtt megkapja az eredményeket, és rendelkezzen az eredményekről szóló dokumentációval, hogy megmutassa a légitársaságnak.

A CDC visszatéríti az utazóknak a COVID-19-tesztelés díjait?

A CDC nem tudja visszatéríteni az utazóknak a COVID-19-tesztelés díjait. Felveheti a kapcsolatot biztosítójával vagy azzal a hellyel, ahol a tesztet végezte a fizetési lehetőségekről.

Utazás előtt mennyi időn belül kell COVID-19 tesztet végeznem?

Ha a tervezett útvonala szerint egy vagy több csatlakozó járattal érkezik, a tesztet az első járat indulása előtti 3 napon belül lehet letenni.

Megtagadhatja a légitársaság az utas beszállását, ha nincs negatív COVID-19-tesztje?

A légitársaságoknak meg kell erősíteniük az összes utas negatív teszteredményét vagy a gyógyulási dokumentációt, mielőtt felszállnak. Ha az utas nem nyújt be dokumentumot a negatív tesztről vagy a gyógyulásról, vagy úgy dönt, hogy nem tesz le, a légitársaságnak meg kell tagadnia az utas beszállását.

Mit tegyek, ha a tengerentúlon vagyok, és a COVID-19 világjárvány idején nem tudok kivizsgáltatni repülésem előtt?

Az utasoknak fel kell venniük a kapcsolatot a légitársasággal az indulási dátum megváltoztatásának lehetőségeivel kapcsolatban, hogy legyen elegendő idő a teszt elvégzésére, és meg kell nézni, hogy a légitársaság azonosított-e tesztelési lehetőségeket, vagy van-e lehetőség arra, hogy járatukat úgy módosítsák, hogy átutazzanak egy olyan helyen, ahol korábban tesztelhetik őket. felszállnak az Egyesült Államokba tartó utolsó járatukra.

Szükségem van újabb COVID-19-tesztre, ha csatlakozó járatom van?

Ha az útiterv szerint egy vagy több csatlakozó járattal érkezik az Egyesült Államokba, a tesztet az első járat indulása előtti 3 napon belül le lehet tenni.

A COVID-19 világjárvány idején belföldi utazás után karanténba kell vonulnom?

A CDC nem követeli meg az utazóktól, hogy kötelező szövetségi karanténon menjenek keresztül. A CDC azonban azt javasolja, hogy a beoltatlan utazók az utazás után 7 napig zárják magukat karanténba, negatív teszttel, és 10 napig, ha nem végeznek tesztet.

Tekintse meg a CDC belföldi utazási oldalait a teljesen beoltott és be nem oltott utazók számára készült legújabb ajánlásokért.

Kövesse az összes állami és helyi ajánlást vagy követelményt.

Meddig kell karanténba helyeznem az utazást a COVID-19 világjárvány idején?

Ha nem végez vizsgálatot, maradjon otthon, és az utazás után 10 napig tartsa magát karanténban. Kerülje el, hogy 14 napig olyan emberek közelében tartózkodjon, akiknél fokozott a súlyos betegségek kockázata, függetlenül attól, hogy elvégzik-e a vizsgálatot vagy sem.

Milyen óvintézkedéseket tegyek nemzetközi utazás után a COVID-19 világjárvány idején?

• Utazás után 3-5 nappal végezzen vírustesztet. - Ha a teszt pozitív, izolálja magát, hogy megóvja másokat a fertőzéstől.• Önellenőrzés a COVID-19 tüneteinek észlelésére; izolálja és tesztelje le, ha tünetei jelentkeznek.• Utazás után kövesse az összes állami és helyi ajánlást vagy előírást.