Bejelenthetem az előző hetekre vonatkozó munkanélküliségi kérelmet?

Pontszám: 4,2/5 ( 64 szavazat )

Ha ez megtörtént Önnel, tudjon róla: még akkor is jelentkezhet , ha már hetek vagy hónapok teltek el állása elvesztése óta, és visszafizetheti. "Most különleges körülmények között vagyunk" - mondta Anne Paxton, a Munkanélküli Jogi Projekt ügyvédje és politikai igazgatója.

Mi történik, ha kihagyok egy hetet a munkanélküli bejelentésből?

Ha kihagy egy hetet, akkor csak az aktuális hétre és az előző hétre (azon, amelyiket kihagyta) tudja benyújtani a bejelentést. Ha több mint két hétig mulasztja benyújtani a heti kérelmeit, a heti igénylési rendszer többé nem ismeri fel.

Hónapokkal később jelentkezhetek munkanélküli segélyért?

Késői bejelentés Az állása elvesztése után még hetekkel vagy néha hónapokkal később is benyújthat munkanélküliségi bejelentést. ... Állami munkanélküli hivatala megkérheti Önt, hogy nyújtson be további papírokat, amelyek részletezik azt a jövedelmet, amelyet az elengedésétől a bejelentés napjáig saját maga fenntartásához használt fel.

Visszaszámolhatom a munkanélküliséget?

Ha Ön jogosult a PUA-ra, akkor a kereset visszamenőleges dátuma megegyezik az elutasított Munkanélküli-biztosítási igény benyújtási dátumával, a webhely szerint. Feltételezve, hogy a PUA-igényét jóváhagyják, akkor a program érvényben lévő jogosult heteiért fizetnek.

Visszamenőleg igényelhetem a munkanélküliséget?

Igen, a munkanélküli-biztosítási juttatásokat néha visszamenőleg folyósítják , még akkor is, ha nem egy globális világjárvány kellős közepén vagyunk. ... Egy gyakori példa: Ha a munkanélküli segély iránti kérelem feldolgozása időt vesz igénybe, a munkanélküli személy visszamenőleges hatállyal kaphat segélyt, amelynek dátuma a jogosulttá válás időpontja.

Hogyan lehet jelentkezni munkanélküliségért IL-ben

17 kapcsolódó kérdés található

Mennyi időbe telik visszakapni a munkanélküli segélyt?

A legtöbb államban a visszamenőleges PUA és FPUC kifizetéseket egy összegben fizetik ki egy- két héttel azután, hogy megkapta a jogosult állami felhasználói felületi juttatások első kifizetését.

Mi az a visszamenőleges idejű munkanélküliségi igény?

Visszamenőleges követelés A „visszamenőleges dátum” azt jelenti , hogy az igénylés dátumát arra a napra helyezzük, amikor először elbocsátották, vagy más módon munkanélkülivé vált .

Hogyan tudom visszamenőleg beadni a munkanélküli segélykérelmemet?

Látogasson el az Ask EDD oldalra , és kérje a követelés visszamenőleges dátumát, ha úgy gondolja, hogy rossz a kezdési dátuma. Válassza a Munkanélküli-biztosítási ellátások, majd a Kérdések igénylése, majd a COVID-19 miatti felhasználói felületi igényem hatálybalépési dátumának visszaállítása lehetőséget.

Miért 0 dollár van a munkanélküli-igényemben?

Ha függőben lévő követelése „0-0”-t mutat, ez azt jelenti , hogy még feldolgozás alatt állunk , és nincs több tennivalója. Ha kapott egy visszaigazoló számot, biztos lehet benne, hogy igénye folyamatban van, és megkapja a teljes összeget, amelyre jogosult.

Mennyi ideig tart a munkanélküliség jóváhagyása?

Legalább három hetet vesz igénybe a munkanélküli segély iránti kérelem feldolgozása és a kifizetés kifizetése a legtöbb jogosult munkavállaló számára. Amikor az első juttatás kifizetése elérhető, postai úton kap egy bankkártyát.

Mi történik, ha nem jelentkezik azonnal?

Általánosságban elmondható, hogy ha késik az UI-szolgáltatások igénylésével, akkor a kérelmezést megelőző időszakban nem részesülhet ellátásban , még akkor sem, ha ezalatt jogosult lett volna az ellátásokra. Nem jogosult a felhasználói felületre, mert nem áll készen, nem hajlandó és nem tud dolgozni.

6 hónappal a felmondást követően jelentkezhet munkanélküliségért?

Ha több mint 18 hónapja veszítette el az állását, valószínűleg nem kap semmilyen munkanélküli segélyt , hacsak azóta nem dolgozik. Ez alól kivételt képez, ha sérülés vagy betegség miatt nem volt bére, ami egy meghosszabbított bázisidőszakra jogosít fel, amely magában foglalja azt a legutóbbi időszakot is, amikor volt bére.

2 év után jelentkezhetek munkanélküli segélyért?

Két év után jobb későn jelentkezni, mint soha. A munkanélküli segély benyújtásának nincs határideje . Az ellátások beszedése azonban az igény benyújtásával kezdődik, ami azt jelenti, hogy a két év közötti időszakban nem kap ellátást.

Hogyan kaphatom meg a kihagyott heteket a munkanélküliségből?

Ha egy hétig elmulasztja az ellátás igénylését, amíg munkanélküli volt, biztonságos üzenetben, faxon vagy postai úton igényelhet jóváírást erre a hétre . Ne hívja a Telefonos Kártérítési Központot egy hét visszafizetésért.

Hétfőn bejelenthetem a munkanélküliségem?

A heti igénylés online benyújtása a folyamatos munkanélküli-biztosítási jogosultság feltétele. Ha nem nyújtja be heti igényét, nem kap fizetést az adott hétre. Nincsenek kivételek. Heti keresetét vasárnap 8:00 és 19:30 között, vagy hétfőtől péntekig 8:00 és 17:30 között nyújthatja be.

Miért tart ilyen sokáig a munkanélküliség?

A túlterhelt alkalmazottak és az elavult számítógépes rendszerek sok esetben késedelmet okoznak a munkanélküliek kifizetésében. A széles körben elterjedt munkanélküli-csalás egyes államokban tovább lassította a műveleteket. Előfordulhat, hogy tovább tart, ha felveszi a kapcsolatot a munkanélküli osztály egyik dolgozójával, aki meg tudja oldani a problémáját.

Bejelentheti a munkanélküliségi nyilatkozatot, ha Covid-fertőzése van?

Március 27-én írták alá a koronavírus-segélyről, segélyezésről és gazdasági biztonságról szóló törvényt (CRES), amely kiterjeszti az államok lehetőségét arra, hogy munkanélküli-biztosítást nyújtsanak a COVID-19 világjárvány által érintett munkavállalók számára, beleértve azokat a munkavállalókat is, akik általában nem jogosultak a koronavírus-járványra. munkanélküli juttatások.

A COVID-19 katasztrófának számít a munkanélküliség szempontjából?

Az Egyesült Államok elnöke nemzeti katasztrófává nyilvánította a COVID-19-et, de jelenleg még nem készült katasztrófa-munkanélküli segélynyilatkozat . A CARES törvény rendelkezik a pandémiás munkanélküli segélyről (PUA).

Honnan tudhatom, hogy az EDD-igényemet jóváhagyták?

Munkanélküli igénye állapotát az EDD automatizált, önkiszolgáló telefonos rendszerén keresztül is ellenőrizheti az 1-866-333-4606 telefonszámon . Ez a telefonvonal a nap 24 órájában nyitva tart.

Honnan tudhatom, hogy engedélyezték-e a munkanélküliséget?

Igényének állapotát online ellenőrizheti a Munkanélküli Segélyszolgálatnál, vagy hívja a Tele-Servet a 800-558-8321-es telefonszámon, és válassza a 2. lehetőséget. Az Öntől és utolsó munkáltatójától kapott információkat használjuk fel annak megállapítására, hogy jogosult-e rá. ... Kimutatás a bérekről és az esetleges juttatások összegéről. A munkanélküli-ellátások folyósításának meghatározása.

Hogyan nyithatom meg újra a munkanélküli segélykérelmemet az interneten?

A követelést bármikor újra megnyithatja az alábbi lépések végrehajtásával:
  1. 1. lépés: Nyissa meg UI Online-fiókját. Jelentkezzen be a Benefit Programs Online szolgáltatásba, és válassza a UI Online lehetőséget.
  2. 2. lépés: Válassza a Követelés újranyitása lehetőséget. Válassza a Követelés újbóli megnyitása lehetőséget a felhasználói felület online kezdőlapjának Értesítések részében. ...
  3. 3. lépés: Ellenőrizze állapotát.

Mi történik, ha elfelejti beadni a munkanélküliségi nyilatkozatot vasárnap?

Az előző héten igényelhet ellátást. Ha elfelejtett benyújtani vasárnap vagy hétfőn, akkor a hét bármely más napján is benyújthatja . A heti juttatások igénylésének határideje központi idő szerint pénteken 16:00 óra.

Be kell jelentkeznem a munkanélküli segélyért?

Munkanélküli biztosítást kell igényelnie , amint már nem dolgozik . Általában egyhetes fizetés nélküli várakozási idő áll rendelkezésre, mielőtt elkezdheti az ellátást, de sok állam, köztük New York, Kalifornia és Ohio, lemondott erről. "Csak jelentkezz.

Hol jelentkezik a munkanélküliségért?

Általában ahhoz az államhoz kell benyújtania a keresetét, ahol dolgozott . Ha nem abban az államban dolgozott, ahol jelenleg él, vagy ha több államban dolgozott, a jelenlegi lakóhelye szerinti állami munkanélküli-biztosítási ügynökség tájékoztatást tud adni arról, hogyan nyújthatja be igényét más államokhoz.

Miért kell visszafizetnem a munkanélküliséget?

Néhány munkavállalónak vissza kell fizetnie a munkanélküli segélyt. Ha Ön részesül ellátásban, de munkáltatója fellebbezése esetén elveszíti a juttatásokat, akkor kérhetik a korábban kapott juttatások visszafizetését. Továbbá, ha más hiba miatt vagy Ön vagy a Munkaügyi Minisztérium túlfizetett , akkor előfordulhat, hogy vissza kell fizetnie ezeket a juttatásokat.