Az eljegyzési gyűrűket ki lehet feszíteni?

Pontszám: 4,5/5 ( 55 szavazat )

Az eljegyzési gyűrűk túlnyomó többsége átméretezhető . ... Általában az ékszerésznek sem tud átméretezni egy feszítőgyűrűt. Az ilyen típusú gyűrűben gyémánt vagy más drágakő van, amelyet a gyűrű két végének nyomása tartja a helyén. Legtöbbször ezt a típusú gyűrűt egyedileg kell elkészíteni a tökéletes illeszkedés érdekében.

Mennyibe kerül egy gyűrű kifeszítése?

Egy ékszerész akár két óra alatt is elvégezheti a munkát, de ez akár egy hónapot is igénybe vehet, ha a gyűrű bonyolult beállítású. Egy egyszerű átméretezés 20 dollártól 60 dollárig terjed, a fém típusától és az ország régiójától függően. Bonyolultabb átméretezés esetén a költség 50 és 150 dollár között mozog.

Hogyan tudnám lazábbá tenni a gyűrűmet?

A gyűrű méretének növelésének legáltalánosabb módja a fém hozzáadása a szalag kerületének növelésére . Ebben a folyamatban az ékszerész levágja a gyűrű szalagját (vagy szárát), és egy kis fémdarabot helyez a két vágott vége közé, hogy megnövelje a gyűrű méretét. A végek ehhez az új fémdarabhoz vannak forrasztva.

Hogyan tudnám nagyobbra tenni a gyűrűmet az ujjamon?

Méretező gyöngyök hozzáadása a gyűrűhöz nagyon egyszerű folyamat: Az ékszerész egyszerűen két kis fémgyöngyöt forraszt a gyűrű belsejébe . Ez egy nagyszerű módja annak, hogy a gyűrűt függőlegesen tartsa az ujján, és segíthet egy kisebb gyűrűt áthelyezni a csuklójára.

Milyen gyűrűket nem lehet átméretezni?

Az átméretezéshez a gyűrűnek fémből, például ezüstből, aranyból vagy platinából kell készülnie. Az ékszerészek nem méretezhetik át a fából, kvarcból vagy más nem fémből készült gyűrűket.

Eljegyzési gyűrű átméretezése

42 kapcsolódó kérdés található

A gyűrű átméretezése tönkreteszi?

Az átméretezési folyamat Talán még hallottál már történeteket erről a módszerről. Bár továbbra is választhatja ezt a lehetőséget, sok ékszerész nem tanácsolja ezt, mivel gyengíti a gyűrű szerkezetét . Az alakját is eltorzíthatja. A gyűrű nagyításának legjobb módja, ha fémet ad hozzá a szalag kerületének növeléséhez.

Hogyan zsugoríthatok otthon egy gyűrűt?

Utasítás:
 1. Hőragasztó pisztoly.
 2. Nyomja a meleg ragasztót egy kis halomba tiszta felületre. A ragasztópisztoly ravaszának körülbelül 6 vagy 7 megnyomása elegendő. ...
 3. Merítse a gyűrű hátulját a ragasztó „medencéjébe”. ...
 4. Munka ragasztót a gyűrű belső varrása körül; holdsarlóhoz kell hasonlítania.
 5. Hagyni megszáradni.

Hozzászokik az ujjam a szűk gyűrűhöz?

Hozzászokik az ujjam a szűk gyűrűhöz? Idővel az ujja hozzászokik a gyűrű méretéhez , és gyakran láthat egy bemélyedést a viselési pozícióban, ha a gyűrű szoros. Évek elteltével az ujjak és/vagy az öklök általában nagyobbak lesznek. A legjobb, ha átméretezi a gyűrűjét, amíg még le tudja venni.

Miért feszesek hirtelen a gyűrűim?

Erre azért van szükség, mert a bőr hője a környezetbe kerül, így a szervezet megpróbálja csökkenteni a véráramlást a végtagokba, különösen a kéz- és lábujjakba. ... Ettől a tágulástól az ujjak és lábujjak kitágulnak, így ha gyűrűt visel, az hirtelen sokkal szorosabb lesz.

A gyűrűt jobb felfelé vagy lefelé méretezni?

Őszintén szólva, ha valaha is bizonytalan a gyűrű méretében, mindig bölcsebb a méretet növelni . Sokkal könnyebb átméretezni egy túl nagy gyűrűt, mint egy túl kicsi gyűrűt, feltéve, hogy a gyűrűt egyáltalán át lehet méretezni.

Mennyi ideig tart egy gyűrű átméretezése?

Ha a munka egyszerű, és az ékszerész előtt nincs más vásárló, a gyűrű akár egy óra alatt is átméretezhető. De mivel előfordulhat, hogy az ékszerésznek más darabokon is dolgoznia kell, mielőtt hozzájutna a tiédhez, általában egy-három napos átfutási időre számíthatsz.

Az aranygyűrűket ki lehet feszíteni?

Ha van egy arany- vagy platinapántja, ahol nincsenek drágakövek, akkor szerencséje van. Kétségtelenül ezek a legkönnyebben átméretezhető gyűrűtípusok . Ha nagyobbak kellenek, könnyedén kinyújthatók egy ékszerész nyújtógépén majdnem egy mérettel nagyobbra.

Olcsóbb egy gyűrűt nagyobbat vagy kisebbet csinálni?

Egy gyűrű kisebbre készítése szinte mindig kevesebbe kerül, mint a nagyobb készítés, mivel nincs költség a hozzáadott anyagokért. A gyűrű kisebbítéséhez az ékszerészek általában: Vágják le a szalagot a hátulján. Távolítsa el a szükséges mennyiségű fémet.

Egy gyűrűméret jelent különbséget?

1. A gyűrűk méretének értelmezése számok szerint A méretek körülbelül 3-tól kezdődnek (tinikor) és körülbelül 15-ig (óriás). Az egyik teljes gyűrűméret és a másik közötti különbség 2-3 mm a szalag belső részének kerületében, ahol az ujját érinti.

Minden gyűrű egyforma?

Csakúgy, mint a ruhákat, a gyűrűket is szabványos skálán méretezzük, így a nő 6-os mérete ékszerésztől ékszerészig azonos. Ezzel együtt, ha valaha is vásárolt farmert különböző márkáktól, akkor jól tudja, hogy a 6-os méretű ruha nem mindig passzol egyformán – és nincs ez másként a gyűrűk esetében sem.

Lehet-e méretezni a gyűrűket?

A gyűrűk általában két méretig növelhetők vagy csökkenthetők . Ezen túlmenően túl sok stresszt jelenthet a gyűrűn. Ha egy jövőbeli időpontig nem tudja átméretezni a gyűrűjét, ékszerésze gyűrűvédőt is felhelyezhet, hogy egy kicsit kényelmesebb legyen.

Miért nem illik már a jegygyűrűm?

Ha a gyűrűje kényelmetlenül feszes vagy laza – folyamatosan forog vagy előre-hátra billeg, akkor előfordulhat, hogy néhány dolog történik. Először is, lehet, hogy nem megfelelő a méret. Lehet, hogy a méretezés eleinte rossz volt, de leggyakrabban azért, mert megváltozott az ujj alakja .

Nem tudom levenni a gyűrűm reggel?

Így veheti le biztonságosan a gyűrűt:
 • Spriccsen Windexet – igen Windexet – az ujjára és a gyűrűre. Vagy használjon bármilyen kenőanyagot, például szappant vagy olajat.
 • Emelje fel a kezét a feje fölé 5-10 percre úgy, hogy a gyűrűt és az ujját jegesítse.
 • Használjon fogselymet vagy cérnát a duzzadt ujj összenyomásához, az ábra szerint:

Mit tegyek, ha túl kicsi a gyűrűm?

Van néhány kipróbált és bevált módszer egy kis jegygyűrű átméretezésére. Az egyik stratégia abból áll, hogy az ékszerész levágja a gyűrű szárát, és egy hidat ad hozzá, hogy növelje a szalag méretét – a folyamat során az ékszerész széthúzza a gyűrű két oldalát, majd forrasztással hozzáadja a fémet.

Pörögjön egy gyűrű az ujján?

Az alapvető ok, amiért az eljegyzési gyűrűje vagy bármilyen gyűrűje forog, egyszerű… Túl nagy az ujjához ! Ha túl nagy a rés a gyűrű és az ujj között, akkor a gyűrű meglazul, inog és forog.

Mekkora túl nagy egy eljegyzési gyűrűhöz?

5 karátos gyémánt Landau szerint nincs olyan, hogy túl nagy gyémánt – de tudja, hogy nem valók mindenkinek. "Ez annyira személyes, és végső soron az életmódodtól függ" - mondja. "Egyesek számára egy 5 karátos gyűrű akkora, hogy hamisnak tűnik. Mások számára nincs korlát."

Hogyan akadályozhatom meg a gyűrűm forgását?

Hogyan akadályozza meg, hogy a gyűrű forogjon
 1. Gyűrűvédők (tészta) A gyűrűvédők (más néven gyűrűs tészta) kis műanyag csövek, amelyeket egy gyűrűre helyeznek, amely a helyén tartja. ...
 2. Szalag. Használhat ragasztószalagot is, hogy megakadályozza a gyűrű forgását. ...
 3. Átméretezés. ...
 4. Gyűrűméretező gyöngyök. ...
 5. Csuklós szár. ...
 6. Még egy gyűrű a tetején. ...
 7. Euro Shank. ...
 8. Tartós rugós betét.

A gyűrű átméretezése miatt kiesnek a gyémántok?

A 3 mm-nél kisebb gyűrűk gyengébbek lehetnek, ha átméretezik őket. Egy másik tényező a gyűrű méretének növelésében a köveinek elhelyezése. A csatornakészlet vagy burkolat-készlet gyémántok hajlamosak meglazulni, vagy akár le is eshetnek átméretezéskor .

Mennyivel lehet kicsinyíteni egy gyűrűt?

A hüvelykujjszabály az, hogy az ékszerész a legtöbb gyűrűt két méretre le tudja méretezni anélkül, hogy megsérülne. Lehetőség van a gyűrű átméretezésére drasztikusabban, ha a kialakítása lehetővé teszi ezt az eljárást.

Mekkora az átlagos gyűrűméret egy nő számára?

Az átlagos női gyűrű mérete 6 , a férfiaké pedig 8½. Egy kis józan ésszel meg lehet találni partnere gyűrűméretét. Ha kicsi partnere van, valószínű, hogy az ő kezei kisebbek, és karcsú ujjaik vannak, ezért próbálja meg a nőknél 4-es vagy 4½-es mérettel kezdeni, a férfiaknál pedig körülbelül 7-es mérettel.