Az ecv károsíthatja a babát?

Pontszám: 4,4/5 ( 55 szavazat )

Az ECV-k általában biztonságosak , de vannak kockázatok. Ritka esetekben változást okozhat a baba pulzusában, a méhlepény szakadását és a koraszülést okozhatja. Az eljárást általában a szülőszoba közelében végzik, ha sürgősségi C-szakaszra van szüksége.

Milyen kockázatokkal jár az ECV?

Kockázatok
  • A köldökzsinór elcsavarása vagy összenyomása, ami csökkenti a magzat véráramlását és oxigénellátását.
  • A vajúdás kezdete, amit a magzat körüli magzatvíz zsák szakadása okozhat (korai hártyarepedés, vagy PROM).
  • Placenta abruptio, a méh szakadása vagy a köldökzsinór károsodása.

A farfekvés baba elfordítása árthat a babának?

Nagyon biztonságos, nem veszélyezteti a babát . Az ECV alatt lefekszik, és az orvos a hasára helyezi a kezét. Miután megállapította a baba fejét, az orvos óvatosan megpróbálja a babát fejjel előre fordítani. Az eljárás után kezelőorvosa ismét ellenőrizni fogja a baba pulzusát.

Az ECV okozhat születési rendellenességeket?

Az ECV kockázatai közé tartozik a méhlepény elválasztása (leválása), a belső vérzés, a membránszakadás, a magzati szorongás és a koraszülés . Az orvosok általában a szülőszoba közelében végzik el az ECV-t, így ha problémák merülnek fel, gyorsan elvégezhetik a C-metszetet.

Mikor nem javasolt az ECV?

A legtöbb nő ECV-t kaphat, ha egészséges terhessége van normális mennyiségű magzatvízzel. Az ECV azonban nem javasolt, ha: egyéb okokból császármetszésre van szüksége . hüvelyi vérzése volt az elmúlt 7 napban .

Az én babám farfekvésű | Frank Breech Pozíció: C-szakasz vagy ECV | Terhességi vlog

33 kapcsolódó kérdés található

Mennyire fáj az ECV?

Enyhe vagy mérsékelt fájdalom jelentkezik a külső feji változat (ECV) végrehajtása során. Az eljárás során az orvos folyamatosan megkérdezi Önt, hogy elviseli-e a fájdalmat. Ha azonban a fájdalom elviselhetetlenné válik, az orvos azonnal leállítja az ECV-t.

Mennyire sikeres az ECV 37 hetesen?

A legtöbb olyan nő, aki 37. hetes terhes, és egy csecsemő farfekvéses helyzetben van, jelölt a külső feji változatra. Az eljárás az esetek körülbelül 50 százalékában sikeresnek bizonyult abban, hogy ezeket a csecsemőket fejjel lehajtott helyzetbe fordítsák.

Indukálnak az ECV után?

A szülés módját és az egyéb szülészeti és újszülöttkori kimeneteleket hasonlították össze az ECV után azonnali szülésindukción átesett nők és a várhatóan kezelt nők között. Eredmények: A sikeres ECV-t követően 296 nő közül 54-en (18,2%) azonnali szülést indítottak, és 242-en (81,8%) várták a kezelést.

Hogy érzi magát az ECV után?

Fájdalmat vagy kényelmetlenséget érezhet az eljárás során . Hányingere is lehet, és hányhat. Ez az eljárás a szülés beindulását vagy a membránok (PROM) idő előtti szakadását okozhatja.

A sikeres ECV után mennyi idővel kezdett vajúdni?

A 67 sikeres ECV-esetből öt (7,46%) magzat tért vissza farfekvésre vagy keresztirányúra. Mindannyian vajúdtak, 9 és 24 nappal az ECV után , és sürgősségi császármetszéssel szültek.

Milyen későn fordulhat egy farfekvésű baba?

Az ideális szüléshelyzet a fejjel előre. A legtöbb farfekvésű csecsemő körülbelül 36-37 hetesen elfordul úgy, hogy a feje lefelé néz a születésre készülve, de néha ez nem történik meg.

Hamarabb jönnek a farfekvésű babák?

A legtöbb csecsemő maximalizálja szűk fekvését azáltal, hogy fejjel lefelé telepszik, az úgynevezett fej- vagy vertex-prezentációban. De ha a baba farfekvésű, az azt jelenti , hogy először a fenekével vagy a lábfejével jön ki . Amikor a szülés 37 hetesen vagy később kezdődik, a babák csaknem 97 százaléka fejjel előre jön ki.

A farfekvésű babáknak vannak problémái későbbi életükben?

A legtöbb farfekvésű baba egészségesen és normálisan születik. Azonban a farfekvéses prezentáció számos nehéz választást jelent mind az anyának, mind az orvosnak. A farfekvésű babák néhány problémája továbbra is fennáll , az alkalmazott szülési mód ellenére.

Az ECV okozhat agykárosodást?

Ezenkívül a baba elhelyezésére tett kísérletek agyvérzést és vérzést okozhatnak, különösen, ha a fej beszorul a szülőcsatornába. Ezek a traumás sérülések hipoxiás ischaemiás encephalopathiát (HIE), agyi bénulást, görcsrohamokat és egyéb születési sérüléseket okozhatnak .

Mi az ECV sikerességi aránya?

A külső fejfejű változat egy olyan eljárás, amely a magzatot külsőleg farfekvésből vertexbe forgatja. A külső verzió az elmúlt 15 évben újjáéledt az erős biztonsági rekordnak és a körülbelül 65 százalékos sikeraránynak köszönhetően.

Milyen gyakran vezet az ECV C szakaszhoz?

Huszonkét (n = 22) nő vett részt, akik ECV-t kíséreltek meg, majd hüvelyi farfekvésben szülést terveztek. Tizenkét nő hüvelyi farfekvéssel szült (55%), és 10 (45%) császármetszéssel szült.

Lehajtott fejjel marad a baba az ECV után?

Körülbelül kilenc százalék esély van arra, hogy a baba valamikor a feje felé fordul egy sikertelen ECV után . Ha a baba farfekvésben marad, tájékoztatást kap a hüvelyi és császármetszéses farfekvéssel járó szülés előnyeiről és lehetséges szövődményeiről.

Mennyi ideig tart egy ECV az Egyesült Királyságban?

Az eljárás körülbelül 10 percet vesz igénybe. Szorosan figyelemmel kísérjük babája szívverését. Érzek majd fájdalmat? Az ECV kényelmetlen lehet.

Ihatok vizet ECV előtt?

Normálisan ehet és ihat, mielőtt a kórházba jön az ECV -vizsgálatra. • A csecsemő pulzusszámát nyomon követik. Ultrahangos vizsgálatot végeznek annak igazolására, hogy a baba fekvésben van.

Milyen későn lehet elvégezni az ECV-t?

Az ECV-t általában 36 vagy 37 hetes terhesség után végzik el. Ez azonban egészen a szülés korai szakaszáig elvégezhető. Nem kell semmilyen előkészületet tennie az ECV-hez.

Az ECV beindíthatja a szülést?

Néhány nőnél előfordulhat vérzés a méhlepény mögött és/vagy a méh károsodása. Körülbelül 200 csecsemőből egyet kell sürgősségi császármetszéssel világra hozni közvetlenül az ECV után ezen szövődmények következtében. Az ECV általában nem okoz vajúdást .

El lehet végezni az ECV-t 39 hetesen?

ECV-t akkor lehet elvégezni, ha a terhessége 36-38 hetes (közelgő) között van, hacsak nincs ok arra, hogy ne tegye meg. Ha az ECV jól működik, akkor valószínűbb a hüvelyi szülés.

Mennyibe kerül egy ECV?

Az MDsave-en az External Cephalic Version (ECV) költsége 3150 és 5272 dollár között mozog . Azok, akik magas önrészes egészségügyi tervekkel rendelkeznek, vagy akiknek nincs biztosításuk, spórolhatnak, ha előre megvásárolják az eljárást az MDsave-en keresztül.

Mikor a legjobb idő az ECV elkészítésére?

Az ECV elvégzésének legjobb ideje a terhesség 37. hete után van. A 37 hét előtt a baba még mindig gyakran képes magától megfordulni. Az első terhességben kisebb az esélye annak, hogy a baba magától megfordul, ezért az ECV-t 36. héttől lehet elvégezni az első terhességben lévő nőknél.

Szüksége van epidurálisra az ECV-hez?

Az epidurális érzéstelenítés alkalmazása jelentősen növeli az ECV sikerességi arányát a farfekvés esetén.