Használhatja a dynamodb az elaszticache-t?

Pontszám: 4,4/5 ( 56 szavazat )

Igen , az Amazon ElastiCache ideális előtér az olyan adattárolókhoz, mint az Amazon RDS vagy az Amazon DynamoDB, amely nagy teljesítményű középső szintet biztosít a rendkívül magas kérési arányú és/vagy alacsony késleltetési követelményekkel rendelkező alkalmazások számára.

A DAX használja az ElastiCache-t?

Az Elasticache egy Memcached vagy Redis alapú gyorsítótár, amely RDS motorokkal és DynamoDB -vel használható. A DAX egy AWS technológia, és csak a DynamoDB-vel használható. (DAX) egy teljesen felügyelt, egyedi gyorsítótár a Dynamo számára. Elmenti a különféle DynamoDB lekérdezések eredményeit, hogy felgyorsítsa az olvasást nehéz alkalmazások.

Hogyan működik az ElastiCache az AWS-ben?

Az Amazon ElastiCache a memórián belüli adattárként és gyorsítótárként működik, hogy támogassa a legigényesebb, ezredmásodperces válaszidőt igénylő alkalmazásokat . Az ügyfelek által dedikált csomópontokon futó, végpontokig optimalizált verem használatával az Amazon ElastiCache biztonságos, rendkívül gyors teljesítményt nyújt.

Használható az ElastiCache RDS-sel?

Az ElastiCache egyszerűen egy gyorsítótárazási szolgáltatás. Mi kerül gyorsítótárba, és ha a gyorsítótárat használják, azt be kell építeni az alkalmazásba. Nem ül varázsütésre egy RDS-példány előtt, és nem gyorsítótárazza a dolgokat a végrehajtott lekérdezések alapján (bár a legtöbb adatbázis-platform ezt bizonyos mértékig megteszi.

Használható az ElastiCache az S3-mal?

Az ElastiCache for Redis egy teljesen felügyelt, memórián belüli adattár, amely ezredmásodperc alatti késleltetési teljesítményt biztosít nagy átviteli sebesség mellett. Az ElastiCache for Redis a következő módokon egészíti ki az S3-at: ... Ez lehetővé teszi, hogy az S3-at állandó áruházként használja, és élvezze a tartósság, a rendelkezésre állás és az alacsony költség előnyeit.

Hogyan bővül a kapcsolattudomány a nulláról az Elasticache, az SQS és a DynamoDB használatával

15 kapcsolódó kérdés található

Mi a különbség az Elasticsearch és az ElastiCache között?

Az Elasticsearch egy elosztott, RESTful kereső és elemző motor, amely képes adatokat tárolni és közel valós időben keresni. ... Az Amazon ElastiCache a technológiai verem "Managed Memcache" kategóriájába tartozik, míg az Elasticsearch elsősorban a "Keresés mint szolgáltatás" kategóriába tartozik.

A NoSQL egy ElastiCache?

Az Amazon ElastiCache egy webszolgáltatás, amely megkönnyíti a felhőben lévő memórián belüli adattárak vagy gyorsítótárak telepítését, működtetését és méretezését. ... A Redis egy vezető memórián belüli NoSQL adattár, amely támogatja a tartósságot, a rendelkezésre állást és a Lua szkripteket.

Mi a különbség az Amazon Aurora és az RDS között?

A PostgreSQL-hez készült Amazon RDS-től eltérően, ahol a nagy írási munkaterhelés súlyosan befolyásolhatja a replikációt, az Aurora megosztott tárhelyet használ az írók és az olvasók számára . Ennek eredményeként az összes Aurora-replika minimális replika késéssel szinkronizálódik az írópéldánnyal. A késés eltérő lehet a különböző replikáknál.

Az SQL egy ElastiCache?

A Microsoft® SQL Server egy adatbázis-kezelő és elemző rendszer e-kereskedelmi, üzletági és adattárházi megoldásokhoz. Az Amazon ElastiCache a technológiai verem " Managed Memcache " kategóriájába tartozik, míg a Microsoft SQL Server elsősorban az "Adatbázisok" kategóriába sorolható.

Hogyan javítja az Amazon ElastiCache az adatbázis teljesítményét?

Az Amazon ElastiCache javítja a webalkalmazások teljesítményét azáltal, hogy lehetővé teszi az információk lekérését egy gyors, felügyelt, memórián belüli rendszerből , ahelyett, hogy teljes mértékben lassabb lemezalapú adatbázisokra hagyatkozna.

Az AWS ElastiCache szerver nélküli?

Az Aurora adatbázis kiszolgáló nélküli ajánlata igény szerinti automatikus skálázási lehetőségeket, valamint a Data API-t, egy gyors és biztonságos módszert kínál az adatbázis HTTP-n keresztüli elérésére. Az Amazon ElastiCache egy teljesen felügyelt, memórián belüli adattárolási szolgáltatás az AWS-től olyan használati esetekre, amelyek rendkívül gyors válaszidőt igényelnek.

A Redis az AWS része?

Nyílt forráskód. A Redis egy nyílt forráskódú projekt , amelyet egy élénk közösség, köztük az AWS támogat.

A Redis ugyanaz, mint az ElastiCache?

Az ElastiCache javítja a webalkalmazások teljesítményét azáltal, hogy lehetővé teszi az információk lekérését gyors, felügyelt, memóriában lévő gyorsítótárakból, ahelyett, hogy teljes mértékben lassabb lemezalapú adatbázisokra hagyatkozna. ... Másrészt a Redis részletezése "Egy memórián belüli adatbázis, amely a lemezen marad ".

Használ az ElastiCache élhelyeket?

Míg az Elasticache inkább az eredmények gyorsítótárazása az adatbázisból. Íme egy példa: Gyorsítótárazza a webhely adatait, beleértve a statikus és dinamikus tartalmat, valamint bármilyen médiafájlt, videót, hangot, képet a szélső helyre (a szélső hely nem más, mint az Ön tartózkodási helyéhez legközelebbi Amazon adatközpont ).

Melyik a gyorsabb Redis vagy DynamoDB?

Mivel a DynamoDB a NoSQL , ezért az Insert/Delete olyan gyors (lassabb, mint a Redis, de nincs szükségünk ekkora sebességre), és folyamatosan tárolja az adatokat. De nem vagyok benne biztos, hogy a gondolkodásom helyes vagy sem. Ha rosszul gondolom, vagy nem gondolok más fontos pontra, hálás leszek, ha tanítanak.

A Redis gyorsabb, mint a DynamoDB?

Az Amazon DynamoDB egy kulcs-érték- és dokumentumadatbázis, amely egy számjegyű ezredmásodperces teljesítményt nyújt bármilyen léptékben. ... Ez az adatbázis a Redishez hasonlítható a gyorsabb adatgyorsítótárazási megoldás érdekében .

Az ElastiCache egy relációs adatbázis?

A nem relációs egy adatbázis terminológia, a válasznak adatbázistípusnak kell lennie. Az Elasticache nem adatbázis , hanem egy memórián belüli gyorsítótár.

Mi a különbség a Redis és a Memcached között?

A Redis és a Memcached közötti választás. A Redis és a Memcached népszerű, nyílt forráskódú , memórián belüli adattárak. ... A Memcached az egyszerűségre lett tervezve, míg a Redis funkciók gazdag készletét kínálja, amelyek a felhasználási esetek széles skálájában hatékonyak.

Mi az a heimdall proxy?

A Heimdall Data az AWS kompetenciapartnere. Ez egy SQL adatbázis-proxy az Amazon Redshift, az Amazon RDS, az Amazon Aurora és az Amazon ElastiCache számára . A Heimdall átlátszóan telepítve van az olvasási és írási lekérdezések javítására. Nincs szükség kódmódosításra.

Az Aurorát vagy az RDS-t használjam?

Az Aurora RDS a legtöbb esetben jobb, mint az RDS MySQL , és kifejezetten ajánlott tranzakciófeldolgozó rendszerekhez. Ha az alkalmazás súlyos, csak olvasható tevékenységet végez, választhat egy másik RDS adatbázis-motort.

Olcsóbb az Aurora, mint az RDS?

Költségek. Az Aurora példányok ~20%-kal többe kerülnek, mint az RDS MySQL . Ha Aurora olvasási replikákat hoz létre, akkor az Aurora-fürt költsége megduplázódik. Az Aurora csak bizonyos RDS-példányméreteken érhető el.

A Postgres gyorsabb, mint a MySQL?

A PostgreSQL köztudottan gyorsabb, miközben hatalmas adathalmazokat, bonyolult lekérdezéseket és olvasási-írási műveleteket kezel. Eközben a MySQL ismert, hogy gyorsabb a csak olvasható parancsokkal.

Mennyibe kerül az ElastiCache?

1 Válasz. Biztosan olyan drágák lehetnek; az igény szerinti példányok ára akár 12 USD/hónap is lehet egy mikropéldány esetében, havi igény szerinti árazás esetén, és körülbelül 2750 USD/hó egyetlen r3 esetében .

Mi a különbség a DynamoDB és a MongoDB között?

A MongoDB az egyik leghíresebb dokumentum-orientált adatbázis, míg a DynamoDB egy méretezhető , hosztolt NoSQL adatbázis-szolgáltatás, amelyet az Amazon biztosít, és lehetővé teszi az adatok Amazon felhőjében történő tárolását. ... A Mongo adatbázis kínál néhány API-t a felhasználó által definiált Map/Reduce metódusokhoz, míg a Map Reduce nem támogatott a Dynamo adatbázisban.

Terjesztve van az AWS ElastiCache?

Ma bemutatjuk az Amazon ElastiCache-t, hogy könnyen hozzáadhassa alkalmazásához a gyorsítótárazási logikát. ... Minden gyorsítótár-fürt egy elosztott , memórián belüli gyorsítótár, amely a népszerű Memcached protokoll segítségével érhető el.