Lehet a dilemma többes szám?

Pontszám: 4,4/5 ( 50 szavazat )

A dilemma többes számú alakja dilemma vagy dilemma.

Milyen típusú főnév a dilemma?

megszámlálható főnév . A dilemma nehéz helyzet, amelyben két vagy több alternatíva közül kell választani.

Dilemmatikus szó?

A "dilemmatikus" jelentése az angol szótárban A Dilemmatic egy melléknév . A melléknév az a szó, amely a főnevet kíséri annak meghatározására vagy minősítésére.

Mi a dilemma helyes szó?

Szinte biztos vagyok benne, hogy rossz írásmódra tanítottak az iskolában, és amikor idősebb lettem, és megnéztem egy szótárt, megdöbbenve tapasztaltam, hogy a szót " dilemma "-nak írják. Továbbá az egyetlen helyes írásmód a „dilemma”. Azt hittem, hogy „dilemna” van írva. Nem mintha a „dilemna” egy nem megfelelő változat vagy regionális...

Mi a dilemma példa?

A dilemma meghatározása egy olyan helyzet, amikor nincs egyértelmű könnyű választás vagy válasz. Példa a dilemmára, amikor csak két extra jegye van egy eseményre, és három barátja szeretne elmenni . ... (retorika) Választási lehetőség felajánlása az ellenfélnek két (egyformán kedvezőtlen) alternatíva közül.

Engels - Meervoud - Többes szám - EngelsAcademie.nl

32 kapcsolódó kérdés található

A dilemma probléma?

A dilemma nehéz választás a nem vonzó alternatívák között. A probléma olyan helyzet, amelyet valahogyan meg kell oldani.

Mi az igazi dilemma?

Egy igazi dilemmában a választás a rossz és egy másik , nagyjából egyenlő rossz között van. Ez utóbbiak olyan helyzetek, amelyekben a döntéshozónak erkölcsi kötelessége, hogy egy módon cselekedjen, de kísértést vagy nyomást szenved, hogy más módon cselekedjen. Egy hamis dilemmában valójában a jó és a rossz között kell választani.

Mi a dilemma mondata?

Dilemma mondat példa. Kísérletet tett a régóta fennálló dilemma megoldására. Az új iskolai szabályok szörnyű dilemma elé állítják a tanácsadókat. Kate dilemmában találta magát, amikor két legjobb barátja veszekedett.

Hogyan oldod meg a dilemmát?

8 egyszerű módszer a döntéshozatali dilemma feloldására
 1. Távolítsa el az érzelmet. Az érzelmek minden döntés nélkülözhetetlen részét képezik, de ne hagyd, hogy fölénybe kerüljenek. ...
 2. Szánjon időt a gondolkodásra. ...
 3. A rugalmasság kulcsfontosságú. ...
 4. Tévedsz. ...
 5. Ne legyél már kegyetlen. ...
 6. Kötelesd el és kövesd el. ...
 7. Építsd izmodat. ...
 8. Szolgáld ki magad.

Mi az erkölcsi dilemma példa?

Az erkölcsi dilemma az erkölcsi konfliktus, ahol két vagy több lehetőség közül kell választani, és erkölcsi oka van arra, hogy válasszon, és ne válasszon minden lehetőséget. ... Egy példa az erkölcsi dilemmára , hogy választania kell aközött , hogy megment egy kutyát a tűztől , vagy megmenti a nővérét .

A beszéd melyik része a dilemma?

szórész: főnév . 1. definíció: olyan problémahelyzet, amely egyformán nemkívánatos megoldások közötti választást igényel, vagy amely ellenáll a kielégítő megoldásnak.

A dilemma zavart jelent?

Dilemmába kerülni az, amikor valaki nem tudja eldönteni, melyiket válassza két vagy több lehetőség közül. A zűrzavar pusztán a megértés hiányát és az értetlenséget, tanácstalanságot jelenti .

Mi az a rövid dilemma?

: olyan helyzet, amelyben az embernek választania kell a rossz vagy nem kielégítő dolgok között. Azzal a dilemmával szembesült, hogy a legjobb barátjának kell elmondania, vagy nem mondja el, és magát hibáztatja.

Mi a helyes kiejtés?

A kiejtés az a mód, ahogyan egy szót vagy egy nyelvet kimondanak. Ez vonatkozhat általánosan elfogadott hangsorozatokra, amelyeket egy adott szó vagy nyelv egy adott dialektusban történő beszédében használnak ("helyes kiejtés"), vagy egyszerűen arra, ahogy egy adott egyén beszél egy szót vagy nyelvet.

Mi a dilemma a logikában?

Dilemma a szillogisztikus vagy hagyományos logikában, a következtetési formák bármelyike, amelyben a hipotetikus forma két fő premisszája és egy diszjunktív („vagy… vagy”) kisebb előfeltevés van.

Dilemmában vagy?

A dilemma nehéz választás. Ha nehéz helyzetben vagy, és mindegyik opció egyformán rossznak tűnik , akkor dilemmában vagy. A dilemma görög eredetű, jelentése „kettős javaslat”. Eredetileg a logika szakkifejezése volt, de ma már minden olyan esetben használjuk, amikor problémája van, és nincs kielégítő megoldás.

Hogyan használjuk az etikai dilemmát egy mondatban?

etikai dilemma egy mondatban
 1. Lenyűgöző etikai dilemma van az "Éjszaka Manhattanben" című filmben.
 2. Chee bemutatja a Hoski-üggyel kapcsolatos etikai dilemmáját Janet Pete-nek.
 3. De ezek az eljárások nehéz jogi és etikai dilemmákat is felvetettek.
 4. Az etikai dilemmák esetében akár egymásnak is ellentmondhatnak.

Hogyan használjuk az algoritmust egy mondatban?

Algoritmus egy mondatban?
 1. Sok tudósnak meg kellett oldania és le kellett írnia az algoritmust minden egyes megoldott problémához, hogy elfogadják a vállalatba.
 2. Matthew professzor az egyes algoritmusokat elmagyarázta a diákoknak, hogy a házi feladataikat önállóan is hatékonyan meg tudják oldani.

Mik a gyakori dilemmák a való életben?

Néhány példa a klasszikus dilemmákra: Eldönteni, hova menjünk vacsorázni az első randevún . Bizonytalanság azzal kapcsolatban, hogy melyik állásajánlatot fogadja el . Kíváncsi, hogy költözzön-e új városba.

Mi a három erkölcsi dilemma?

Az erkölcsi dilemmáknak többféle típusa létezik, de ezek közül a legáltalánosabbak a következő csoportokba sorolhatók: 1) episztemikus és ontológiai dilemmák , 2) önmaga és a világ által támasztott dilemmák, 3) kötelezettségek és tiltó dilemmák, valamint 4) egyedi dilemmák. ügynök és többszemélyes dilemmák.

Mi az a dilemmaelemzés?

Ez magában foglalja a problémák vizsgálatát a jelenlévő dilemmák kiszámításához .

Mi a válasz a probléma dilemmára?

Problémaként: dilemma, ezért a helyes válasz Winsome: Charming . Itt meghatározható a két szó – probléma és dilemma – kapcsolata. Alapvetően ugyanazt jelentik, vagy ismertebb nevén szinonim szavakat.

Megoldasz egy dilemmát?

A dilemma olyan helyzet, amelyben két lehetőség közül kell választani, és a választás nem könnyű. Ha dilemmával szembesül, választania kell, nem megoldani a problémát . A dilemmával való szembenézés gyakran problémának számít, különösen, ha a választások ugyanolyan valószínűtlennek tűnnek; problémaként gondolhatja a választást.

Mi a négy etikai dilemma?

Kidder szerint négy dilemma létezik:
 • Jó az egységnek, míg jó az egésznek.
 • Rövid távon jó, míg hosszú távon jó.
 • Igazság kontra hűség.
 • Igazságosság kontra kegyelem.