A turmixgép képes fotogrammetriára?

Pontszám: 4,9/5 ( 8 szavazat )

Fotogrammetriai kiegészítő a Blender 2.79-hez és 2.80-hoz, amely lehetővé teszi az átalakítást és a feldolgozást számos fotogrammetriai formátum között, amellett, hogy sűrű rekonstrukciót biztosít közvetlenül a Blender kamerakövetőjéből.

Használhatja a Blendert fotogrammetriához?

Szerencsére a Blender pontosan erre képes! ... Miután megoldott egy kameramozgást a Blenderben, és 3D-s jelenetet generált, az addon felhasználható a COLMAP vagy a PMVS kihasználására, hogy sűrű pontfelhőt rekonstruáljon a ritka követési adatokból.

Használható a Blender 3D szkenneléshez?

Ingyenes 3D szkennelés okostelefonjával – a kijelzőről. Land a Blenderhez. ... A Land egy 3D szkennelő vagy fotogrammetriás alkalmazás okostelefonjára, amely lehetővé teszi a kész szkennelések 3D modellfájlként történő letöltését. Ez az oktatóanyag bemutatja, hogyan importálhatja a generált fájlokat a Blenderbe, és hogyan kell elvégezni néhány alapvető tisztítást.

Hogyan importálhatunk Meshroom-ot a turmixgépbe?

nyissa meg a Blendert, és válassza a Fájl > Importálás lehetőséget az obj fájlok importálásához. A Meshroom által exportált objektumfájlok a MeshroomCashe > Textúrázás alatt találhatók. Válassza ki. Ezután az obj fájl importálásra kerül.

Hogyan működik a Meshroom?

A képeket a Meshroomba importálhatja, ha egyszerűen húzza át a képeket a Meshroomba. A Meshroom-projektjeit a rendszer a MeshroomCache nevű mappába menti. És nagyjából ennyi! A Meshroom végignézi a képek metaadatait, hogy megbizonyosodjon arról, hogy mindegyik rendben van, és megkezdi a 3D kép feldolgozását.

Fényképszkennelés: Ingyenes és egyszerű! (Turmixgép)

42 kapcsolódó kérdés található

A Meshroom ingyenes?

Meshroom. A Meshroom egy ingyenes, nyílt forráskódú fotogrammetriai szoftver , amely az AliceVision keretrendszeren alapul.

A Meshroom jó?

Nagyon ajánlom a Meshroom-ot . Különösen sok korábban használt fotogrammetriai szoftverrel ellentétben az a tapasztalatom, hogy szinte nincs szükség módosításra. Az egyetlen kisebb gond: a modellek alapból kicsit "nehézek" (néhol túl sok a geometria).

Tudod szerkeszteni az OBJ fájlokat a turmixgépben?

Igen, mindketten támogatják. obj fájlokat. Nem, nem nyílnak meg a Blenderben ! Van néhány, amit szívesen szerkesztek, és letöltöttem, mivel ingyenes volt, és nem fognak megnyílni benne, bármi történjen is!

Hogyan szerezhetsz pontfelhőt a Meshroomban?

  1. Színes pontfelhő létrehozásához válassza ki a lehetőséget a csomópont menüjében. A sűrű pontfelhő eléréséhez nyissa meg a Meshing node mappát. A densePointCloudot áthúzhatja. ...
  2. Alapértelmezés szerint az összes nézet, belső jellemző, külső elem, struktúra és megfigyelés szerepel a kimenetben. Törölheti a nem szükséges elemek kijelölését.

Hogyan exportálhatok OBJ-t a Meshroomból?

A folyamat végén nincs exportálási lépés: az eredményül kapott fájlok már elérhetőek a lemezen. Kattintson a jobb gombbal egy adathordozóra, és válassza ki a „Tartalmazó mappa megnyitása” lehetőséget a letöltéshez. Ezzel a „Texturing ”-nál hozzáférünk az OBJ- és textúrafájlokat tartalmazó mappához.

Mi a különbség a lidar és a fotogrammetria között?

A fő különbség a lidar és a fotogrammetria között természetesen az, hogy hogyan rögzítik adataikat . ... A Lidar pontfelhő-szerű képet készít, míg a fotogrammetria a valódi helyszínről készült fényképeket használja fel, hogy teljesen 3D-s vizuális modellt hozzon létre a tényleges terepről.

A Meshroom használhat videót?

Tehát amikor egy videofájlt ad hozzá a Meshroomhoz, a következő üzenet jelenik meg: "Kézzel kell kiszámítania a KeyframeSelection csomópontot, majd újra importálnia kell a létrehozott képeket a Meshroomba a rekonstrukcióhoz." Az FFmpeg videofájlok konvertálására használható . Videófájlok vagy képsorozat-könyvtárak bevitele.

Hogyan szerezhetsz hálót a Meshroomban?

Minden 3D-s médiát előállító csomópont (pontfelhő vagy háló) megjeleníthető a 3D -s megtekintőben, ha egyszerűen duplán kattint rájuk .

Hány képre van szüksége a Meshroomnak?

Folyamatosan készítsen több képet, és figyelje, hogyan fejlődik a modell. Végül hagyhatja, hogy a Meshroom kiszámítsa a teljes textúrázott modellt. Az első képsorozatnak legalább 10-20 képet kell tartalmaznia, és a tárgy általános formájára kell összpontosítania.

Az OBJ fájl szerkeszthető?

Igen, az OBJ-fájlok könnyen szerkeszthetők . Csak egy 3D CAD szoftvert vagy webszolgáltatást kell használnia, amely lehetővé teszi az OBJ-fájlok importálását és szerkesztését a számítógépen. Ebben a cikkben jobb ingyenes eszközöket és szoftvereket találhat, amelyek lehetővé teszik az OBJ-modellek módosítását.

Hogyan konvertálhatom az OBJ-t FBX-re?

Több mentési lehetőséget fog látni. Egyszerűen kattintson a 3D modell gombra, amely megnyitja a Mentés másként promptot. Ezután állítsa a Mentés másként típusát 3D-FBX formátumra , írja be a kimeneti fájl nevét, majd kattintson a Mentés gombra. Ezután gyorsan konvertálja az importált OBJ-modellt FBX formátumba.

Meg tudja nyitni a Blender az STL fájlokat?

Szerencsére a Blender a fájlformátumok széles skáláját kínálja (pl. OBJ, FBX, 3DS, PLY, STL stb.), amelyekkel importálható és exportálható. A népszerű formátumok alapértelmezés szerint engedélyezve vannak, más formátumok is támogatottak és terjeszthetők a Blenderrel, ezeket a Felhasználói beállításokban lehet engedélyezni kiegészítők használatával.

Melyik a legjobb fotogrammetriás szoftver?

A 8 legjobb fotogrammetriai szoftver (ingyenes/fizetős)
  1. Meshroom. MicMac. Agisoft Metashape. 3DF Zephyr ingyenes.
  2. Autodesk ReCap Pro. ContextCapture. Pix4Dmapper. Valóság rögzítése.

Mennyibe kerül a Meshroom?

A Meshroom egy ingyenes eszköz , amely képes rekonstruálni a fényképeken lévő objektumok 3D-s modelljét.

Az Agisoft PhotoScan ingyenes?

A PhotoScanről a Metashapera való frissítés teljesen ingyenes , és nem igényel további fizetést a licencelt felhasználóktól. Az új felhasználók kipróbálhatják az Agisoft Metashape szoftvert demó módban (az exportálási és mentési funkciók le vannak tiltva), vagy teljes funkciós módban, 30 napos próbalicenccel ingyenesen kipróbálhatják.