Lehet egy utma fióknak két őrzője?

Pontszám: 4,7/5 ( 13 szavazat )

Lehet 1-nél több letétkezelő egy UTMA-fiókban? ... Átadás csak egy (1) kiskorú részére történhet, és csak egy (1) személy lehet a gondnok . Minden olyan vagyontárgy, amelyet e törvény értelmében ugyanaz a gyám birtokol ugyanazon kiskorú javára, egyetlen gondnokságnak minősül.

Mindkét szülő felügyeleti számlán lehet?

Két szülő közös gyámként működhet egy gyermek felügyeleti számláján, ha ezt az állami törvények és a bank szabályzata lehetővé teszi . Miután létrejött, a szülők felhasználhatják a számlán lévő összeget a gyermek szükségleteinek fedezésére, vagy megtakaríthatják a pénzt későbbi felhasználásra.

Ki lehet letétkezelő az UTMA-n?

Adományozóként kijelölheti magát vagy egy másik felnőttet a számla őrzőjének. Hány éves kortól veszi át a gyermek az irányítást a számlán lévő eszközök felett? Egyes államokban a gondnok megadhatja azt az életkort – 18, 21 vagy még idősebb –, amikor a gyermek átveszi a fiók irányítását (ezt „nagykorúságnak” is nevezik).

Mi történik, ha egy UTMA-fiók őrzője meghal?

Ha a számla letétkezelője meghal, új letétkezelőt kell megnevezni . Az új letétkezelőt a számlán szereplő vonatkozó állam UTMA vagy UGMA rendelkezései szerint nevezik ki. A vonatkozó UTMA/UGMA-törvény értelmében a letétkezelő általában kinevezhet utódját halála esetén.

Megváltoztathatja az UTMA-fiók letétkezelőjét?

Mint minden őrizetbe vételi fiók, a kiskorú átveszi az irányítást a fiók felett, amikor eléri az államában meghatározott életkort. A felügyeleti 529-es számla nagyon hasonlít a hagyományos 529-es számlához. A fő különbség az, hogy a letéti számlán lévő kedvezményezett nem változtatható meg.

Gyermek Takarékszámla UTMA UGMA számlák

41 kapcsolódó kérdés található

Felvehet-e a letétkezelő pénzt UTMA számláról?

A szülő felvehet pénzt az UTMA-számláról, feltéve, hogy ő a számla kezelője , de a gondnok csak a kiskorú nevében és az ő javára költheti el a felvett pénzt.

Mi történik az UTMA-val, ha a gyermek betölti a 21. életévét?

Mi történik egy UTMA-val, ha egy gyermek betölti a 21. életévét? Amikor a felügyeleti számlán lévő gyermek kedvezményezettje eléri a nagykorúságot az Ön államában , a számlán lévő minden rá fog szállni.

Felbonthatod az UTMA-t korábban?

Sajnos az UTMA visszavonhatatlan fiók, és jogilag az Ön gyermekét illeti meg. Ez azt jelenti , hogy nem szüntetheti meg egyszerűen, mint egy élő tröszt vagy a saját számláit.

Ki fizet adót egy UTMA-számlára?

Mivel az UGMA/UTMA-számlán elhelyezett pénz a gyermek tulajdonában van , a bevételek általában a gyermek – általában alacsonyabb – adókulccsal adóznak, nem pedig a szülő adókulcsa szerint. Egyes családok számára ez a megtakarítás jelentős lehet. Akár 1050 dollár bevétel adómentesen. A következő 1050 dollár a gyermek adókulcsa szerint adóztatható.

Vissza tud venni egy UGMA számlát?

Az ok, amiért gyermeke UTMA-eszközeit megvédik Öntől Nincs olyan forgatókönyv, amely alapján visszaveheti ezt a pénzt . Nem számít, ha úgy gondolja, hogy a pénz túl sok ahhoz, hogy kezelni tudják.

Lehet-e egy nagyszülő gondnok az UTMA-fiókban?

Az egységes kiskorúaknak szóló törvényt (UGMA) és az egységes kiskorúaknak szóló törvényt (UTMA) néha a főiskolai megtakarítási számlák „nagypapáinak” nevezik. Mindkettő lehetővé teszi a szülők számára, hogy felügyeleti számlát hozzanak létre egy kiskorú gyermek számára, a nagyszülő pedig ajándékokat készíthet a számlán .

UTMA-fiókokat kell használni az oktatáshoz?

Az UGMA- vagy UTMA-számlán lévő pénzt bármilyen célra felhasználhatja, nem csak főiskolai fizetésre. Az 529 terv kiosztására 10%-os adóbírságot kell fizetni, ha nem használja fel a pénzt minősített kiadások kifizetésére.

Mi az UGMA UTMA fiók fő előnye?

Az UTMA-számla használatának fő előnye, hogy a számlára befizetett pénz mentesül az ajándékozási adó fizetése alól, legfeljebb évi 15 000 USD összegig . A befizetett pénzeszközökön megszerzett bármely bevétel a pénzeszközöket megajándékozott kiskorú adókulcsa szerint adózik.

Mi a különbség az UTMA és az UGMA fiók között?

Az UGMA számla, az eredeti letéti számla, pénzügyi eszközöket, például egyedi részvényeket, kötvényeket, befektetési alapokat, indexalapokat, készpénzt és biztosítási kötvényeket tartalmazhat. Az UTMA-fiók ugyanazokat az eszközöket tárolhatja, mint egy UGMA-fiók . De fizikai eszközöket is tárolhat, például ingatlanokat, képzőművészetet stb.

Milyen előnyei és hátrányai vannak a letéti számlának?

A letéti számla használatának előnyei és hátrányai főiskolai megtakarításokhoz
  • Nincsenek szabályok a pénz elköltésére. ...
  • Nincs korlátozás arra vonatkozóan, hogy mennyit fektethet be. ...
  • A befektetési lehetőségek bőségesek. ...
  • A letéti számla nyitása kényelmes. ...
  • A pénzügyi támogatás korlátai. ...
  • Jobb alternatívák az adók terén. ...
  • Nem változik a kedvezményezettek száma.

Lehet egy gyermeknek egynél több UTMA-fiókja?

Ennek ellenére megkerülheti ezt a határt, ha több ESA -t állít be ugyanannak a kedvezményezettnek, ha kívánja. A felügyeleti számlák egy másik kategóriája az egységes kiskorúaknak szóló törvény (UTMA) és az egységes kiskorúaknak szóló törvény (UGMA) számla. ... Ha kívánja, UGMA számlát is nyithat.

Be kell jelentenem az adót az UTMA-hoz?

Nem, letétkezelőként nincs jelentéstételi kötelezettsége . Az UTMA-számlákból származó bevétel a megnevezett gyermek jövedelme, és a társadalombiztosítási száma alatt kell feltüntetni. ... Eltartott gyermekének befektetésekből származó bevétele adóköteles jövedelem, és be kell jelenteni, ha meghaladja a bejelentési küszöböt.

Mennyi pénzt helyezhet el egy UTMA számlára?

Befektetők, akik adókedvezményes befektetést szeretnének Bárki évente akár 15 000 dollárt is befizethet gyermekenként ajándékozási adózási következmények nélkül (házaspárok esetében 30 000 dollár). Ezt az összeget az infláció alapján indexálják, és idővel növekedhet. Mivel a járulékok adózás utáni dollárból történnek, a levonás nem vonható le.

Mik az UTMA-fiókokra vonatkozó szabályok?

Kaliforniában a „nagykorúság” 18 év, míg a „bizalom megszűnésének kora” 21 év . Ennek eredményeként a letétkezelők UTMA-számlát hozhatnak létre egy kiskorú számára, és meghatározhatják, hogy 21 éves korukig várjanak, hogy átvegyék az alapok feletti ellenőrzést. Ha a számla finanszírozása megtörtént, a pénzeszközöket részvényekbe, kötvényekbe, befektetési alapokba stb.

Átviheti az UTMA-t nagykorúság előtt?

Az UTMA-számla általában akkor kerül át a kedvezményezetthez, amikor az nagykorú lesz, ami általában 18 vagy 21 éves . ... Például New Yorkban egy gyermek 18 évesen válik törvényesen nagykorúvá, de a gyámügyi számlák esetében a törvényes felnőttkor korhatára 21 év.

Be tudod építeni az UTMA-t egy 529-es tervbe?

A letéti számláról, például az UGMA-ról (az egységes kiskorúaknak szóló törvény) vagy az UTMA-ról (az egységes kiskorúaknak szóló törvény) áthelyezhet pénzt egy 529-es csomagra. De fordítva – 529-ről letéti számlára utalni vagy átváltani – nem teheti meg kedvezőtlen adózási következmények nélkül.

Kiválthatom a gyerekeim UTMA-ját?

A szülők készpénzt vehetnek fel UTMA- vagy UGMA-számláról mindaddig, amíg a pénzt a gyermek javára költik , aki a számla kedvezményezettje.

Az UTMA jobb, mint az 529?

Az 529-es megtakarítási terv akkor a legelőnyösebb, ha oktatási kiadásokra használják; akár büntetést is kell fizetnie, ha a számlán lévő pénzt másra fordítja. Másrészt az UTMA-fiók kijelölt kedvezményezettje bármire elköltheti a pénzt – még az egyetemi tandíjon kívül is.

Az UTMA jó ötlet?

Az UGMA/ UTMA fiókok bizonyos dolgokra jók, mások számára rosszak lehetnek . ... Az UTMA (Uniform Transfers to Minors Act) a legtöbb államban felváltotta az UGMA-t (Uniform Gifts to Minors Act). A fő „frissítés” a nagyobb rugalmasság – az UGMA-k csak értékpapírokat, az UTMA-k pedig értékpapírokat és egyéb eszközöket, például ingatlanokat tarthatnak.

Kinek van UTMA fiókja?

Az UTMA-fiók a kisebb kedvezményezetté . A gondnok egyfajta vagyonkezelőként működik, akinek kötelessége a pénzt a kiskorú javára tartani. Amikor a kiskorú elér egy bizonyos életkort, jogosult az UTMA számla egyenlegére.