Lehet valaki prózai?

Pontszám: 4,5/5 ( 70 szavazat )

A prózai szó általában valami általános vagy hétköznapi dolgot ír le. ... A szó leírhat olyan személyt, dolgot vagy ötletet is, amely nyájas vagy nem eredeti . Például egy fakó választ vagy egy fantáziátlan leírást prózainak lehet nevezni.

Hogyan használod a prózai szót?

Prózai mondatpélda
  1. Ebben a kompozícióban van némi költészet, de nagyon prózai részletekkel váltakozik. ...
  2. Franciaországba visszatérve szomorúbb és gyakorlatilag bölcsebb emberként nagyon prózai munkához telepedett. ...
  3. Ennek az éjszakai zajnak nagyon prózai magyarázatát adja Judson.

A próza negatív szó?

De a szó prózai melléknévi alakjának konnotációi olyan erősen negatívak ! Szinte a banális szinonimája, ha azt sugalljuk, hogy valami unalmas, ihletetlen és hétköznapi.

Mi a prózai élet?

prózai Hozzáadás a listához Megosztás. A prózai azt jelenti, hogy közönséges vagy unalmas . Legtöbben prózai hétköznapokat élünk, amelyet néha megszakít valamilyen dráma vagy válság. Ez a jelző a latin prosa "próza" szóból származik, amely hétköznapi írás, amelynek célja az ötletek és információk közlése.

Mit jelent a prózai szó?

prózai • \proh-ZAY-ik\ • melléknév. 1 : a költészettől megkülönböztetett prózára jellemző : tényszerű 2 : unalmas, fantáziátlan 3 : mindennapi, hétköznapi. Példák: A regény főhőse egy fiatal könyvelő, aki belefáradt prózai életébe, kalandokra és világutakra vágyik. "

Prózai | Jelentés példákkal | Az én szavam könyve

31 kapcsolódó kérdés található

Mi a prózai szerelem?

Pusztán önkéntes elkötelezettség, a szerelem ellentmondás. ... A „prózai-realisztikus szerelem” kultúrája azzal a problémával foglalkozik, hogyan lehet tartóssá tenni egy kapcsolatot .

Mi a prózai példa?

A próza definíciója valami unalmas, közönséges vagy általános. Példa a prózára az élelmiszervásárlás vagy az ügyintézés . melléknév.

Mit jelent az, ha valaki pedáns?

A pedáns egy sértő szó, olyan személy leírására , aki bosszant másokat azzal, hogy kijavítja az apró hibákat , túl sokat törődik az apró részletekkel, vagy kiemeli saját szakértelmét, különösen bizonyos szűk vagy unalmas témákban.

Mik azok a Sinisters?

melléknév. rosszat, kárt vagy bajt fenyegetnek vagy előre jeleznek ; baljóslatú: baljós megjegyzés. rossz, gonosz, alantas vagy gonosz; elesett: baljós céljai. szerencsétlen; katasztrofális; kedvezőtlen: baljós baleset.

Mit jelent valójában a közbeiktatott?

tárgyas ige. 1a : közbeeső helyzetbe helyezés. b : közé (magát) helyezi : behatol. 2: interferenciával vagy beavatkozással előadni. 3 : bevezetni vagy bedobni egy beszélgetés vagy vita részeit.

Mi a Szindh jelentése?

A Szindh szó a szanszkrit Sindhu szó perzsa származéka, jelentése "folyó" – utalás az Indus folyóra.

Mit jelent a mindentudó?

A mindentudó 1 teljes definíciója: végtelen tudatossággal, megértéssel és éleslátással rendelkező mindentudó szerző, a narrátor mindentudó személynek tűnik , aki mesél nekünk a szereplőkről és kapcsolataikról – Ira Konigsberg. 2 : egyetemes vagy teljes tudás birtokában a mindentudó Isten.

Mi a prózai és unalmas különbség?

' Prózai (melléknév) Tompa; érdektelen; közhely; fantáziátlan; hétköznapi; mint egy prózai ember. ... Melléknévként az a különbség a prózai és a tompa között, hogy a prózai a prózára vonatkozik, vagy annak jellemzőivel bír, míg az unalmas nem képes könnyen vágni; nem éles .

Mi a különbség a költői és a prózai között?

Melléknévként a költői és a próza közötti különbség az, hogy a költő a költészethez kapcsolódik, míg a próza a próza jellemzőihez kapcsolódik.

Mit jelent a fantáziátlanság?

A fantáziátlan definíciója: fantázia vagy eredetiség hiánya, vagy annak hiánya : nem fantáziadús fantáziátlan emberek fantáziátlan menü kiszámítható és fantáziátlan cselekmény. Egyéb szavak fantáziátlanból További példamondatok További információ a fantáziátlanságról.

Mit jelent a komolytalan szerelem?

önfeledten gondtalan ; nem törődik vele, vagy nincs komoly célja. (személyé) csekélységre vagy indokolatlan könnyelműségre adott: komolytalan, üresfejű ember. csekély vagy semmi súlyú, értékű vagy fontos; nem érdemes komolyan venni: komolytalan javaslat.

Mr. baljós gonosz?

Mr. Sinister az X-Men egyik legsötétebb ellensége , és az egyik leggonoszabb a Marvel gazemberek galériájában.

Ki a legerősebb mutáns?

Franklin Richards a Marvel-univerzum legerősebb mutánsa.

A baljós rosszabb a gonosznál?

Melléknévként az a különbség a baljós és a gonosz között, hogy a baljós rosszindulatú ]], baljós, szerencsétlen, törvénytelen (mint a [[w:bar sinister|bar sinister ), miközben a gonosz ártani szándékozik; rosszindulatú.

Mi az a didaktikus ember?

Amikor az emberek didaktikusak, akkor tanítanak vagy oktatnak . Ezt a szót gyakran negatívan használják, amikor valaki túlságosan tanárként viselkedik. Amikor didaktikus vagy, megpróbálsz tanítani valamit. Szinte minden, amit a tanárok tesznek, didaktikus: ugyanez igaz az edzőkre és a mentorokra is.

Mit jelent tompanak nevezni?

A tompa kifejezés, amely a latin obtusus szóból származik, jelentése " tompa" vagy "tompa ", olyan szöget írhat le, amely nem éles, vagy olyan személyt, aki szellemileg "tompult" vagy lassú elméjű. A szó a „nehezen érthető” némileg ellentmondásos értelmét is kifejlesztette, valószínűleg a homályossággal való összekeverés eredményeként.

Hogy hívják azt az embert, aki nem hajlandó tanulni?

1. A tudatlan , írástudatlan, képzetlen, iskolázatlan azt jelenti, hogy nincs tudása vagy képzettsége.

Mi az a prózai írásmód?

melléknév. 1. A prózai stílus vagy dikció; hiányzik a költői szépség . „a prózai nyelv nem tudja átadni az élményt” „A módszeres és meglehetősen prózai stílus talán nem rendelkezik azzal az irodalmi képességgel, mint mondjuk Abanindranath Tagore naplójában. '

Mit jelent a Obstrude ?

1 : kinyomni : kinyomni. 2 : kényszer vagy kérés nélkül kényszeríteni vagy rákényszeríteni (önmagát, elképzeléseit stb.). intransitív ige. : indokolatlanul kiemelkedővé vagy zavaróvá válni : behatolni.

Mi a jó mondat a jólétért?

Jómódú és luxus életet él . Nem szabad irigyelnünk mások boldogulását. Jólétének oka mindenki előtt ismert. Nem féltékeny testvérei boldogulására.