Fel a fejjel?

Pontszám: 4,6/5 ( 39 szavazat )

Előzetes figyelmeztetés , különösen a jövőbeni nehézségekről, problémákról vagy veszélyekről. A „fel a fejjel” kifejezést gyakran kötőjellel jelölik. Mindenképpen értesítsen mindenkit a holnap reggeli vizsgálatról. Nem akarjuk, hogy bárki felkészületlenül jöjjön be.

Mit jelent az, hogy fel a fejjel?

: figyelmeztető vagy előkészítő üzenet : figyelmeztetés jelezte , hogy vizsgálat van folyamatban. Fel a fejjel. indulatszó. A fejjel felfelé mutató definíció (3/3. bejegyzés) – figyelmeztetésként használják, hogy figyeljenek a veszélyekre, különösen a fej felett, vagy hogy megtisztítsák az átjárót.

Hogyan mondod, hogy e-mailben fel kell hívni?

Ezt a kifejezést arra használják, hogy megköszönjék valakinek, aki előre megosztotta az információkat. Például, ha kap egy e-mailt a következővel: „A jövő héten egész távol leszek, és augusztus 3-án megyek vissza dolgozni”, akkor a következőt válaszolhatja: „Köszönöm az előzetes értesítést”. A kifejezés kötetlenebb változata: " Köszönjük a figyelmeztetést ."

A heads up formális szó?

Ahogy mondtad, a „ heads up” kifejezés informális . Az amerikai angolban azonban annyira elterjedt, hogy szinte minden helyzetben használjuk. A „fejjel fel” főnévként használható.

Hogyan mondod szakmailag a fejjel fel?

A heads-up szinonimái
 1. intés,
 2. figyelmeztetés,
 3. riasztás.
 4. (alarum is),
 5. éber,
 6. Vigyázat,
 7. előre figyelmeztetés,
 8. értesítés,

Kifejezés: ADJ MEG VALAKI FEJET

39 kapcsolódó kérdés található

Mit is mondhatnék a köszönet helyett?

A „köszönet a felvilágosításért” formális és informális keretek között is használható, amennyiben a felszólalók között megfelelő fokú közelség van: elmondhatja kollégájának vagy szobatársának, de munkahelyi vagy iskolai felettesének nem. . Az informális szinonimák lehetnek köszönet a tippjéért , köszönöm, hogy elmondtad.

Hogyan használod a „heads up” szót egy mondatban?

elmondani valakinek, hogy valami történni fog: Csak fel akartam hívni mindenkit, hogy holnap a könyv első két fejezetéről fogunk beszélni .

Hogyan kell felvidítani?

: boldogabbá válni Felvidultak a neve hallatán. Vigyázz – a dolgok jobbak lesznek!

Hogyan írsz fejjel?

Példáimból azonban észrevetted, hogy a „fejjel fel” és a „fejjel fel” kifejezést is használtam. Mirriam Webster mindkettő érvényes írásmódot tartalmaz, bár úgy tűnik, hogy a legtöbb más forrás csak a "heads - up" elírást használja. Mindkettő működik, bár tanácsos lehet a kötőjel használata, mivel több definíció is így használja.

Jelentést ad a „heads up”-nak?

to give someone a heads up: to warn someone , to give valaki előzetes értesítést. idióma. Csak hogy figyelmeztessünk a találkozó előtt: Jane, a rendező utálja a narancssárga színt. Előre figyelmeztetni akartam.

Hol használható a fejjel egy mondatban?

figyelmeztetés, hogy valami történni fog , általában azért, hogy felkészülhessen rá: Ez a megjegyzés csak azért van, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy Vicky a jövő héten érkezik. egy rövid beszéd vagy nyilatkozat egy helyzet vagy terv alakulásáról: A főnök összehívott egy találkozót, hogy tájékoztasson minket a projekt menetéről.

Formális a Köszönjük a felvilágosítást?

A „Köszönöm a figyelmeztetést” egy meglehetősen informális hála kifejezés, amelyet általában válaszként használnak egy másik személy figyelmeztetése vagy figyelmeztetése után. Kevésbé formális megfelelője a „ Köszönjük az előzetes értesítést ” kifejezésnek, ami hétköznapibb esetekben úgy is kifejezhető, hogy „Köszönöm, hogy jelezted”.

Hogyan reagálsz a heads up-ra?

Elfoglaltnak tűnjön”, és a következőt válaszolja : „Köszönjük a figyelmeztetést ”. "Köszönöm a felvilágosítást ." Ez csak egy szleng: „Nagyra értékelem, hogy tájékoztatott erről az információról. Bár nem örülök ennek túlságosan, ha nem tájékoztatott volna, negatív következményekkel kellett volna szembenéznem”.

Hogyan köszönjük meg a frissítést?

Öt másik módja annak, hogy hivatalosan „köszönjük a frissítést”.
 1. Köszönöm az információkat.
 2. Köszönöm az értesítést.
 3. Köszönöm, hogy elmondtad.
 4. Köszönöm, hogy tájékoztatott erről az ügyről.
 5. Köszönöm, hogy felhívtad erre a figyelmemet.
 6. Köszi az infót.
 7. Köszönöm a felvilágosítást.
 8. Köszönöm, hogy felhoztad ezt.

Hogy mondod, szakmailag tudasd velem?

Nézze meg, hányat ismer már!
 1. Tájékoztass engem.
 2. Legyen naprakész.
 3. Értesítsen a fejleményekről.
 4. Szólj, ha találsz valamit.
 5. Tájékoztatást kérek.
 6. Írj rám, ha van rá lehetőséged.
 7. Hadd tudjam meg a gondolataid.
 8. Ha teheted, térj vissza hozzám.

Tudsz heads up-ot játszani a Zoomon?

Hogyan játssz Heads Up: Ugorj egy Zoom-találkozóra, és nyissa meg az alkalmazást – ellenőrizze! Az egyik játékos kitalálja a képernyőn megjelenő szavakat, miközben a többi játékos izgatottan kiáltja a nyomokat.

Hogyan használod a heads up szót?

Felkiáltójelként: Fel a fejjel! veszélyre vagy más fontos dologra hívják fel a figyelmet . Alapfőnévként a heads-up egy előzetes figyelmeztetés vagy figyelmeztetés.

Honnan származik a heads up kifejezés?

De eredete a katonai gyakorlatokban és a baseball-gyakorlatokban rejlik. A „John Bumpkin Upon Drill” című, komikus színházi dalban, amelyet az Oxford English Dictionary az 1780-as évekre datál, a címszereplő azt mondja: „Elég volt megnevettetni egy macskát, látni, ahogy sarjeant fúródik rajtam… Fel a fejjel! Magasabb!

Milyen játék a heads up?

Szeretsz charades játékokat játszani? Fel a fejjel! csak ez, egy mókás csavar a színjátékokon! A hírességek megnevezésétől az éneklésen át a buta ékezetekig – találd ki a kártyán lévő szót a barátaid nyomai alapján, mielőtt lejár az időzítő!

Hogyan mondod, hogy felvidíts különböző módokon?

 1. bírd ki,
 2. emeld fel,
 3. bója (fel),
 4. csiripelni (fel),
 5. felbátorít,
 6. bátorítani,
 7. buzdít,
 8. inspirál,

Hogyan vidítasz fel valakit egy szöveggel?

11 küldendő szöveg, amikor fel kell vidítania valakit
 1. "*Ahem* Bemutatom a 10 legfontosabb dolgot, amit nagyra értékelek benned:" ...
 2. „Szólj, ha azt akarod, hogy átjöjjek és készítsek neked egy uzsonnát, vagy megöleljelek. ...
 3. „Tudom, hogy sok a dolgod, és nagyon nehéz. ...
 4. „Csak emlékeztetőül, hogy kívül-belül gyönyörű vagy.

Nem baj, ha azt mondod, hogy felvidít?

Manapság nagyon ritkán tartják helyesnek, ha azt mondják, hogy „vidám fel” , „mosolyogj, lehet, hogy soha nem fog megtörténni” stb., hacsak nem ismered az illetőt és azt, hogy mi tette őt boldogtalanná. Itt van egy jelenet, ahol ez rendben van, de gyakorlatilag semmilyen más helyzetben nem.