Az at taszítást jelent?

Pontszám: 4,6/5 ( 66 szavazat )

1a : visszahajtani : taszítani. b : harcolni ellene : ellenállni. 2: elfordulni, elutasítani taszította a célzást .

Mit jelent a szótárban a taszítás?

ige (tárggyal használatos), taszít, taszít. visszahajtani vagy visszakényszeríteni (támadót, betolakodót stb.). hátra vagy eltolni. hatékonyan ellenállni (támadás, támadás stb.). távol tartani vagy távol tartani; nem keveredik össze: A víz és az olaj taszítja egymást.

Mit jelent a taszítás, mint például?

A taszítás úgy definiálható, mint visszatartani, megtagadni az elfogadást vagy elutasítani. Az elriasztásra példa az a mód, ahogyan a citronella távol tartja a szúnyogokat .

Mit jelent a taszítás a fizikában?

fizika : kényszeríteni (valamit) , hogy távolodjon vagy távolodjon egymástól . egyik elektron taszítja a másikat . Két pozitív elektromos töltés taszítja egymást . A mágnesek egyaránt taszítják és vonzzák egymást.

Hogyan használod a taszítást egy mondatban?

Példák egy mondatban a vizet taszító szövet taszítására Felsőbb erejük visszaverte az inváziót. Két pozitív elektromos töltés taszítja egymást. A mágnesek egyaránt taszítják és vonzzák egymást .

REPEL - Jelentés és kiejtés

32 kapcsolódó kérdés található

Mi a különbség a riasztó és a riasztó között?

Mindkettőt több mint háromszáz éve használják. Amikor egy kicsit mélyebbre ástam, és belenéztem a Google Könyvek Ngram eszközébe, bebizonyosodott, hogy a „riasztó” a leggyakoribb írásmód, és szinte mindig is az volt, kivéve a történelem egy furcsa, kiugró pillanatát 1722 és 1727 között, ahol a „repellant” ” ugrott előre .

Mit jelent vonzani és taszítani?

Ha két hasonló pólus egymásra mutat, a két mágnes nyilai ELLENŐTTI irányba mutatnak, és a mezővonalak nem csatlakozhatnak egymáshoz. Tehát a mágnesek szétnyomódnak (taszítják). ... Csak akkor tapadnak össze a mágnesek (vonzanak), ha az eltérő pólusokat összetartod (az észak dél felé mutat).

Mit értesz ez alatt?

hogy eltántorítsa (egy személy) előmenetelét : Keménységével taszított. ellenszenvet vagy idegenkedést kelteni benne: Rendetlen megjelenésük taszított bennünket. visszaszorítani vagy eltolni egy erővel, miközben egyik test a másikra hat (ellentétben a vonzással): Az egyik mágnes északi pólusa taszítja a másiké északi pólusát.

Mi a mágneses vonzás szabálya?

A mágnesesség legalapvetőbb törvénye az, hogy a pólusokhoz hasonlóan taszítják egymást, és eltérően a pólusok vonzzák egymást ; ez könnyen belátható, ha megpróbáljuk két mágnes pólusait egymás mellé helyezni. További mágneses hatások is léteznek.

Mit jelent a harc?

: védekezni (valaki vagy valami) ellen harccal vagy küzdéssel : elkerülni, hogy (valaki vagy valami) bántsák vagy legyőzzék harccal vagy küzdéssel. Leküzdötték a támadást/támadókat. Megpróbálok leküzdeni a megfázást.

Mit jelent a víz taszítása?

A vízlepergető definíciója az, hogy ha folyadékkal érintkezik, reakcióba lép a folyadékkal, és az eltávolodik ahelyett, hogy behatolna vagy beázna . ... Ez taszítja a vizet, de nem teljesen vízálló.

Mit jelent a taszító mágnes?

ige. Amikor egy mágneses pólus taszít egy másik mágneses pólust, olyan erőt ad ki, amely a másik pólust eltolja . Azt is mondhatjuk, hogy két mágneses pólus taszítja egymást, vagy hogy taszítják. [technikai] Mint a rudak taszítják, ellentétben a rudak vonzzák. [

Mit jelent a beteg?

1 : beteggé válni . 2: elfáradni vagy jóllakottá válni. tárgyas ige. 1 : beteggé tenni. 2: undort kelteni az előítéletükben, engem megbetegít.

Mi a Repel az elektromosságban?

Az ellentétes töltések vonzzák egymást (negatív a pozitív felé). Mint a töltések taszítják egymást (pozitívtól pozitívig vagy negatívtól negatívig). ... A statikus elektromosság az objektum negatív és pozitív töltései közötti egyensúlyhiány eredménye.

Hogyan kell leírni, hogy taszíts le egy szikláról?

Amikor a sziklamászók rappelnek , leereszkednek egy fal vagy hegy oldalára. A biztonságos repüléshez a hegymászó speciális horgonyokat és mászókötelet, valamint egy másik személy segítségét használja.

Mi okozza a mágneses vonzást?

A mágnesesség az az erő, amelyet a mágnesek akkor fejtenek ki, amikor vonzzák vagy taszítják egymást. A mágnesességet az elektromos töltések mozgása okozza . Minden anyag apró egységekből, úgynevezett atomokból áll. ... Mozgásuk elektromos áramot generál, és minden egyes elektron mikroszkopikus mágnesként működik.

Mi történik, ha erőt fejt ki egy másik mágnesre?

Ha két mágnest összehozunk, az ellentétes pólusok vonzzák egymást , de a hasonló pólusok taszítják egymást. Ez hasonló az elektromos töltésekhez. Mint a töltések taszítanak, és ellentétben a töltések vonzzák. Mivel a szabadon függő mágnes mindig észak felé néz, a mágneseket régóta használják az irány meghatározására.

Hogyan lehet látni a mágneses teret?

Használhat rajzoló iránytűt vagy vasreszeléket a mágneses mező észlelésére:
  1. tegyen egy darab papírt a mágnesre (ez megakadályozza, hogy a vasreszelék a mágneshez tapadjanak)
  2. vasreszeléket szórunk a papírra.
  3. finoman ütögesse meg a papírt, hogy szétterítse a reszeléket.
  4. megfigyelni és rögzíteni az eredményeket.

Mit jelent valakitől taszítani?

Angol Nyelvtanulók A taszítás definíciója: rákényszeríteni (valakit), hogy hagyja abba a támadását: taszítás. : ellenszenvet vagy undort kelteni (valakiben) : durva vagy barátságtalan módon elutasítani (valakit vagy valamit).

Mit jelent feszültnek lenni?

1a : feszült, ideges vagy nyugtalan, feszült túlteljesítők . b : dühös, felháborodott. c : mereven konvencionális és feszes konzervatív. 2 : pénzügyi nehézségekkel küzd.

Mit jelent a hullámos?

intransitív ige. 1a : enyhén fodrossá válik vagy kis hullámok borítják. b : kis hullámokban folyni. c : puha, hullámos redőkbe esni a sál a padlóra hullámzott. 2 : enyhe emelkedéssel és zuhanással folyni a hang vagy inflexiós nevetés hullámai a közönség felett.

Két mágnes erősebb egynél?

Igen, ha több mágnest egymásra helyez, erősebbé teheti őket. Két vagy több egymásra helyezett mágnes közel ugyanolyan erősségű lesz, mint egy kombinált méretű mágnes .

Mit jelent az, hogy vonzódsz ahhoz, ami vagy?

Amit vonz, az annak a megerősítése, amiben hiszel . Meggyőződésedet befolyásolhatták a múltbeli negatív tapasztalatok, amelyek még a kapcsolat megszűnése után is egy ideig veled maradnak, és olyan lencseként működnek, amelyen keresztül látod a világot.

Vonzzák a pozitív töltésű tárgyak?

A pozitív töltésű tárgyak és a semleges tárgyak vonzzák egymást ; és a negatív töltésű tárgyak és a semleges tárgyak vonzzák egymást.

Milyen illat tartja távol a szúnyogokat?

Sok természetes illat, amely vonzó az emberek számára, valóban taszítja a szúnyogokat, beleértve a levendulát, a borsmentát, a bazsalikomot és az eukaliptuszt . Sok ilyen illat illóolajként is viselhető a bőrén, hogy megakadályozza, hogy ezek a bosszantó kártevők megharapják.