Észrevehetetlen jelentésed van?

Pontszám: 4,7/5 ( 26 szavazat )

Amikor a hírességek „U=U”-ról beszélnek, feltesszük magunknak a kérdést – Mit jelent ez? Az „U=U” egyszerű módja annak, hogy emlékezzen arra, hogy az észlelhetetlen az átadhatatlan . Ez azt jelenti, hogy ha Ön HIV-fertőzött, és a vírusterhelése nem észlelhető, akkor nem áll fenn a HIV-fertőzés HIV-negatív személyre való átvitelének kockázata.

Megfertőzhetek valakit, ha kimutathatatlan vagyok?

A kimutathatatlan vírusterhelés azt jelenti, hogy nincs elég HIV a testnedveiben ahhoz, hogy szex közben átadja a HIV-t. Más szóval, nem vagy fertőző. Mindaddig, amíg a vírusterhelés nem mutatható ki, nulla az esélye annak, hogy a HIV-fertőzést átadja szexuális partnerének .

Honnan tudhatom, hogy észlelhetetlen vagyok?

Az egyetlen módja annak, hogy megtudja, hogy vírusterhelése kimutathatatlan -e, az orvosa vagy egészségügyi szolgáltatója által elvégezhető HIV vírusterhelés vagy HIV RNS-teszt . Ehhez a vizsgálathoz vért kell vennie, és a teszt meghatározza aznap a vírus szintjét a vérében.

Amikor az emberek azt mondják, hogy észrevehetetlenek?

Kimutathatatlan vírusterhelésről van szó, ha az antiretrovirális kezelés (ART) olyan kis mennyiségre csökkentette a HIV-fertőzést, hogy az már nem mutatható ki szokásos vérvizsgálatokkal. Azok a HIV-fertőzöttek, akiknél kimutathatatlan a vírusterhelés, nem tudják átadni a HIV-t szexuális úton. A kimutathatatlanság nem jelenti azt, hogy a HIV meggyógyult.

El kell mondanom valakinek, hogy az azonnali üzenetet nem lehet észrevenni?

Az észlelhetetlen vírusterhelés és a gyógyszeres kezelés folytatása azt jelenti , hogy nem veszélyezteti partnere(ke)t . Nincs erkölcsi kötelesség nyilvánosságra hozni, ha nem kockáztatja partnerét.

Mit jelent számodra a HIV kimutathatatlansága? (1:00)

23 kapcsolódó kérdés található

Hogyan maradsz észrevétlen?

A HIV-fertőzöttek kimutathatatlan vírusterhelést kaphatnak és tarthatnak fenn, ha naponta, pontosan az előírás szerint szedik a HIV-gyógyszert . Szinte mindenki, aki az előírt módon naponta szed HIV-gyógyszert, kimutathatatlan vírusterhelést érhet el, általában a kezelés megkezdése után 6 hónapon belül.

Lehetséges negatív tesztet adni, miközben a partnered pozitív?

V: Elég gyakori, hogy az egyik partner pozitív, a másik negatív tesztje még akkor is, ha óvszer nélkül élt együtt. Ez többnyire a szerencsével és egyéb kockázati tényezők szerepével magyarázható.

Lehet-e negatív a teszt, ha a vírusterhelésem nem mutatható ki?

A kimutathatatlan nulla vírusterhelés nem jelenti azt, hogy Ön HIV-negatív . Ha újabb HIV-ellenanyag-tesztet végezne, az pozitív lenne.

Meddig maradhatsz észlelhetetlen?

Egy személy vírusterhelése akkor tekinthető „tartósan kimutathatatlannak”, ha az összes vírusterhelési teszt eredménye nem mutatható ki legalább hat hónapig az első nem észlelhető vizsgálati eredmény után. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb embernek 7-12 hónapig kell kezelésre kerülnie ahhoz, hogy tartósan kimutathatatlan vírusterhelést kapjon.

Évekig észlelhetetlen lehetsz?

A HIV-terápia során a betegek 20 évig kimutathatatlanok maradhatnak . Ebben a tanulmányban a kutatók azt vizsgálták, hogy a korábban kezelésben nem részesült betegek 50 kópia/ml-nél kevesebbet értek-e el, és mennyi ideig tartanak fenn jó adherenciát – vajon a kezelések képesek-e fenntartani a vírusterhelést.

Mi a normál CD4 szám egészséges embernél?

A normál CD4-szám 500-1200 sejt/mm 3 között van felnőtteknél és tinédzsereknél. Általánosságban elmondható, hogy a normál CD4-szám azt jelenti, hogy immunrendszerét még nem befolyásolja jelentősen a HIV-fertőzés. Az alacsony CD4-szám azt jelzi, hogy immunrendszerét érintette a HIV, és/vagy a betegség előrehalad.

Mik az alacsony CD4-szám tünetei?

A tünetek közé tartozik a láz, köhögés, légzési nehézség, fogyás, éjszakai izzadás és fáradtság . Legvalószínűbb, hogy akkor fordul elő, ha a CD4+ T-sejtszám 200 sejt/milliméter vér alá esik.

Lehet, hogy az egyik partnernek szifilisze van, a másiknak nem?

Akkor is szifiliszed lehet, ha nem veszel észre semmilyen tünetet. Az első tünet egy fájdalommentes, kerek és vörös seb, amely bárhol megjelenhet, amikor szexelt. A szifiliszt átadhatja másoknak anélkül, hogy tudná. A nemi szervek mosása, vizelés vagy zuhanyozás szex után nem akadályozza meg a szifilisz kialakulását.

A trichomoniasis azt jelenti, hogy a partnere megcsalta?

A lényeg Az embereknek hónapokig lehet trichomoniasisuk anélkül, hogy tüneteket mutatnának. Ha Önnek vagy partnerének hirtelen tünetei jelentkeznek, vagy a teszt pozitív, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy valaki megcsal . Előfordulhat, hogy bármelyik partner megkapta egy korábbi kapcsolatban, és tudtán kívül továbbadta.

A szifilisz azt jelenti, hogy a partnered megcsalta?

Ha Ön megfertőződik, az nem biztos, hogy azt jelenti, hogy partnere megcsalta . Egészen más dolog, ha monogám kapcsolatban megtudja, hogy STI-je van. Ha teljesen hűséges volt, feltételezheti, hogy partnere hűtlenül kapta el a fertőzést.

Elkaphatod a szifiliszt a csóktól?

Másodszor, a csók is átadhatja a szifiliszt , amely szájüregi gyulladás formájában jelentkezhet. A T pallidum kopás útján behatolhat a nyálkahártyákba. Ezért a szifiliszben szenvedő beteggel való csókolózás szájüregi ütést okozhat. Ezért a fertőzés blokkolása érdekében a szifiliszes beteggel való csókolózást is kerülni kell.

Hogyan növelhetem természetesen a CD4-emet?

A rendszeres testmozgás, az egészséges táplálkozás, a dohányzás abbahagyása és az alkoholfogyasztás visszaszorítása mind előnyös a HIV-fertőzöttek számára, még azok számára is, akiknek CD4-száma jóval a normál szint alatt van.

Mi a legalacsonyabb CD4-szám?

Egy HIV-fertőzött személy CD4-sejtszáma 500 és 1500 között lehet. Ha egy felnőtt CD4-sejtszáma 200 alá esik, nagy az opportunista fertőzések és súlyos betegségek kockázata.

Milyen gyakran kell ellenőrizni a CD4 számát?

Orvosának három-hat havonta CD4-tesztet kell végeznie a kezelés első vagy két évében .

Mi növeli a CD4 számát?

A CD4 növelésének egyetlen módja a HIV-kezelés (ART) alkalmazása . Orvosa jó felvilágosítást és tanácsot ad Önnek. Semmi más, beleértve a multivitaminokat, étrend-kiegészítőket vagy gyógynövényeket, nem növelheti a CD4-számot.

Mi okozhatja a CD4 szám csökkenését?

Az olyan fertőzések, mint az influenza, tüdőgyulladás vagy herpes simplex vírus (beleértve az ajakherpeszt is) , egy ideig lecsökkenthetik a CD4-számot. A CD4-száma jelentősen csökkenni fog, ha rákellenes kemoterápiát kap.

Milyen a jó vírusterhelés?

Mit jelentenek az eredmények. A magas vírusterhelés általában körülbelül 100 000 példánynak számít, de lehet, hogy 1 millió vagy több is lehet. A vírus dolgozik önmagáról, és a betegség gyorsan előrehaladhat. Az alacsonyabb HIV-vírus terhelés 10 000 kópia alatt van.

A stressz okozhatja a vírusterhelés növekedését?

Stressz- és HIV-vizsgálatok kimutatták, hogy a krónikus stressz, a traumás események és a depresszió mind megnövekedett vírusterheléshez és csökkent CD4-számhoz vezethetnek, és ezáltal felgyorsíthatják a HIV-betegség progresszióját.

Mit egyek, hogy csökkentsem a vírusterhelésemet?

A jó fehérjeforrások közé tartozik a sovány hús, a baromfi, a hal , az alacsony zsírtartalmú tejtermékek, a tojás, a bab és a lencse. Tartalmazzon különféle vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag ételeket. A gyümölcsök, zöldségek, teljes kiőrlésű gabonák, az alacsony zsírtartalmú tejtermékek és a sovány fehérjék olyan vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, amelyek segítik a szervezet működését.

Mennyi idő alatt csökken a CD4 szám?

Ez a tanulmány azt mutatja, hogy a CD4-szám csökkenése 3 sejt/μl 0-6 hónap alatt , 26 sejt/μL 6-11 hónap alatt, 30 sejt/μL 11-21,5 hónap alatt és 52 sejt/μL 21,5 hónap után. A tanulmányok rámutattak a CD4 sejtszámnak a virológiai és immunológiai eredmények fontos meghatározójaként játszott szerepére.