disznótorokat mondasz?

Pontszám: 4,4/5 ( 1 szavazat )

(brit angol, informális, humoros) (általában progresszív igeidőkben használják) mondj valamit, ami nem igaz : Lehet, hogy ez igaz, vagy valaki sertéseket mond? A rímelő szlengben a porky-pies „hazugságot” jelent.

Mi az a sertés baba?

A Baby Porky egy kisebb karakter és a Porky Pig baba verziója .

Mi rejlik Cockneyben?

A Porky Pies a Cockney-szleng hazugságokra utal.

Mit jelent a porkies szleng kifejezés?

Az Egyesült Államokban a sertéshúst egyes helyeken a sertéshús szleng kifejezéseként használják. Az Egyesült Királyságban a sertéshúst szleng kifejezésként használják, ami hazugságot jelent, mint ahogyan azt hiszem, sertéshúst mond.

Honnan származik a disznótoros kifejezés?

1. rím – Porky Pies A Porky Pies egy brit csemege, a szerény sertéspite-ből származik . ... Ne mondj disznótort arról, hogy hol voltál egész éjszaka! A kifejezés lerövidíthető a „hazugság” szó törlésével és a „porky” többes számozásával is, így a porkies kifejezés itt egy mondatban használatos: Don't be telling me porkies!

mulatságos disznótoros jelenet

28 kapcsolódó kérdés található

Mit jelent magyarul, hogy porkies?

(ˈpɔːkɪ ) főnév Szóalakok: többes számú porkies. főleg brit és ausztrál szleng . egy hazugság . Más néven: sertéspite.

Mit jelent angolul a duplicitous?

A kettősség egy latin szóból származik, jelentése " kettős " vagy "kettős", és eredeti jelentése angolul egyfajta megtévesztéshez kapcsolódik, amelyben szándékosan elrejti valódi érzéseit vagy szándékait hamis szavak vagy tettek mögé.

Mit vált ki a szó?

1a : elengedni vagy aktiválni egy ravasz segítségével, különösen: tüzelni egy mechanikus ravasz meghúzásával puskát. b : közelségi biztosítékkal ellátott rakéta kioldó robbanását okozni. 2: harcot kiváltó indiszkrét megjegyzés elindítása, működtetése vagy elindítása, reflexet kiváltó inger.

Mit jelent az egyszerűsítés?

intransitív ige. : bután, affektusan vagy dühösen mosolyogni Az akarat erejével megmenekült a viktoriánus leánykor szűkszavúságától, a kézimunka udvarias világától és a teáscsészék melletti szimplázástól, amely mindig is untatta.

Mit jelent koreaiul, hogy disznótoros?

*porkies / porky - egy gyakori szó, amelyet a dráma során egy kifejezésben használnak. Azt írják, hogy észak-koreai szleng, általában úgy használják, mint: " Most ne mondd, hogy ne sertéshús! " vagy "Ez egy nagy kövér disznóhús!". Ezt a szlenget gyakran a köznyelvi kifejezéssel társítják: „viccek” vagy „hazugság”.

Miért hívják az 500-at majomnak?

MAJOM. Jelentése: londoni szleng 500 fontért. Az 500 rúpiás bankjegyből származik , amelyen egy majom volt látható. ... Az 500 GBP-ra utalva ez a kifejezés az akkori 500 rúpiás indiai bankjegyből származik, amelynek egyik oldalán egy majom volt látható.

Mit jelent a szőnyeg Cockney nyelven?

A szőnyeg Cockney rímes szleng 3-ra!

Miért nevezik Cockneyben szemetesnek a poharakat?

A "kuka" témában ez a kifejezés a poharakra vonatkozó, rímelő szleng , mint az olvasószemüvegeknél, tehát ha valakinek gondja van egy szám kikeresésével a telefonkönyvben, akkor azt mondhatja, hogy tegye fel a "kukáit".

Hol forgatták a Porky's-t?

A "Porky's" című 1982-es film egy dél-floridai tinédzser fiú egy csoportjának komikus ábrázolását kínálta. Bár a filmet Miamiban forgatták, általában úgy vélik, hogy nagyrészt az 1950-es és 60-as években virágzó Porky's Hideaway nevű Oakland Park útiházán alapul.

Melyik évben játszódik a Porky's?

A Porky's (1981) című filmet, az 1950- es évek Floridájában játszódó vulgáris tinivígjátékot, főleg amerikai szereplőkkel, részben Kanadában finanszírozták az adómenedék korszakában, így kanadai filmnek minősül.

Mit jelent a szimplázás?

Igeként a „simping” azt a cselekményt írja le, amikor megpróbálunk lenyűgözni egy nőt azáltal, hogy olyasmiket teszünk meg helyette, amelyekhez egyébként nem lennének kíváncsiak . A TikTok egy nemzetet épített a kifejezés hátterére, ahogyan azt csak a vírusos hashtaggel lehet tenni.

Honnan jött a szim?

A Simp az 1980-as években kezdte érezni azt a konnotációt, hogy valaki "puha" és "túlságosan szimpatikus", amikor a nyugati parti rapperek használták, mint például a Hugh EMC, a Too Short és az E-40.

Mit jelent a szánalmas ?

: szánalomra vagy részvétre ható fajta .

Milyen példák vannak a triggerekre?

Néhány példa a gyakori triggerekre:
  • a veszteségek vagy traumák évfordulói.
  • ijesztő híresemények.
  • túl sok tennivaló, túlterheltnek érzi magát.
  • családi súrlódás.
  • egy kapcsolat vége.
  • túl sok időt tölt egyedül.
  • elítélik, kritizálják, ugratják vagy lenyomják.
  • pénzügyi problémák, nagy számla szerzése.

Lehet egy személy kiváltó ok?

A triggerek sokféle formát ölthetnek. Ez lehet egy fizikai helyszín vagy a traumatikus esemény évfordulója . Az embert belső folyamatok, például stressz is kiválthatják.

Mi a trigger szó gyökere?

Etimológia. Eredetileg tricker, a holland trekker („húz”, főnév, mint a fiókhúzás, csengőhúzás), a holland trekken („húzni, rajzolni, húzni”) szóból.

Mi a kettős példa?

A kettősség definíciója alattomos vagy megtévesztő. A kétszínű emberre példa az , aki mindig hazudik, hogy elérje a szándékát .

Mit nevezel kétszínű embernek?

Valaki, aki kétszínű, kétarcúnak” is nevezhető, ami élénk módja annak, hogy emlékezzen arra, hogy ebben a személyben nem szabad megbízni, és nem szabad őt névértéken venni. A kettősség definíciói. melléknév. szándékos megtévesztés jellemezte, különösen azáltal, hogy egyfajta érzéskészletet tesz, és egy másik befolyása alatt cselekszik.

Mi a másik szó a kettősségre?

Ezen az oldalon 22 szinonimát, ellentmondást, idiomatikus kifejezést és kapcsolódó szavakat fedezhet fel a kettős szavakra, mint például: hamis , közvetett, álnokság, alattomos, átverős, csúszós, aljas, kétarcú, alulmaradt, csaló és kettős üzlet.