Többutas komponensek feloldására és kombinálására használják?

Pontszám: 4,5/5 ( 57 szavazat )

Magyarázat: Mind a bázisállomáson, mind az előfizetőn a RAKE vevőket használják a többutas komponensek feloldására és kombinálására, ezáltal csökkentve a fading mértékét. A RAKE vevő kihasználja a többutas időkésleltetést egy csatornában, és egyesíti a továbbított jel késleltetett replikáit.

Az alábbi többszörös hozzáférési technikák közül melyiket használja az IS-95?

A kódosztásos többszörös hozzáférés (CDMA) a cellás rendszerekben használt többszörös hozzáférési technika harmadik típusa. Ez az IS-95 második generációs rendszerében használt hozzáférési technika, amely Észak-Amerikában ugyanazt a hozzárendelt frekvenciaspektrumot használja, mint az AMPS és az IS-136 (D-AMPS).

Hány logikai CDMA csatorna érhető el az IS-95 előre- és visszirányú Mcq-ban?

Ez összesen 512 eltolást ad, amelyek az IS-95-ön belül használhatók. Mivel a rövid kód 1,2288 Mbps CDMA adatsebességgel kerül továbbításra, ez 26,667 mS teljes ciklusidőnek felel meg.

Az alábbi többszörös hozzáférési technikák közül melyiket használják az IAS 95 mobilrendszerben?

Magyarázat: Az IS-95 BPSK-t (Binary Phase Shift Keying) használ kvadratúra szórással . Az egyik legrobusztusabb digitális modulációs technikának tartják, és nagy távolságú vezeték nélküli kommunikációra használják.

Melyik többszörös hozzáférési technikát használják az 5G-ben?

Nem ortogonális többszörös hozzáférés, NOMA : A NOMA egyike azon technikáknak, amelyeket 5G többszörös hozzáférési sémának tekintenek. A NOMA több felhasználót helyez el az energiatartományban, és törlési technikákat alkalmaz az erősebb jel eltávolítására.

14. előadás - Mobil rádiós terjesztés II

23 kapcsolódó kérdés található

A-95 sávszélesség?

A beszédhangon kívül a mobiltelefon-rendszer IS-95A esetén 14,4 kbps-ig, IS-95B esetén pedig 115 kbps-ig képes adatátvitelre. ... Mivel az IS-95 egy második generációs 2G rendszer, és az összes későbbi 3G rendszer, amely hozzáférési rendszerként CDMA-t használ, ez azt jelentette, hogy az IS95 / cdmaOne úttörő rendszer volt.

95 A-es adó?

Teljesítményszabályozás az IS-95-ben: Megoldja azt a Közel-távol problémát, amelyben a különböző távolságra lévő adók azonos teljesítményű jelet adnak, akkor az adó (közelebb a bázisállomáshoz) jelének teljesítménye nagyobb lesz, mint az adóé (távolabb a bázisállomás).

Az alábbiak közül melyiket használja az is-95?

Az alábbiak közül melyiket használja az IS-95? Magyarázat: Az IS-95 közvetlen szekvencia szórt spektrumú CDMA rendszert használ . Lehetővé teszi, hogy egy cellán belül minden felhasználó ugyanazt a rádiócsatornát használja, és a szomszédos cellában lévő felhasználók is ugyanazt a rádiócsatornát használják. 4.

A-95 CDMA egy blokkdiagram?

Absztrakt – A bithibaarány analitikai megfogalmazása készült egy közvetlen szekvencia szórt spektrumú (DS-SS) CDMA vezeték nélküli rendszerhez, amely az additív fehér Gauss-zaj (AWGN) és a teljesítményerősítő nemlinearitása által okozott károsodásokat okozza.

Felelős a multicast alagútkezeléséért?

Magyarázat: A multicast otthoni ügynök (MHA) felelős a csoportos küldési csomagok alagútba továbbításáért az MS jelenleg előfizetett FA-jához. Az MHA olyan MS-eket szolgál ki, amelyek a külföldi hálózatok körül barangolnak és a szolgáltatási tartományon belül vannak.

Mi a feltétele az átadásnak?

Mi a feltétele az átadásnak? Magyarázat: Az átadás-átvétel akkor történik, amikor egy mobil egy másik cellába költözik beszélgetés közben . Az MSC automatikusan átirányítja a hívást az új bázisállomáshoz tartozó új csatornára.

A 95 szabványos CDMA?

Az Interim Standard 95 (IS-95) volt az első CDMA-alapú digitális cellás technológia . A Qualcomm fejlesztette ki, majd a Telekommunikációs Ipari Szövetség szabványként fogadta el az 1995-ben kiadott TIA/EIA/IS-95 kiadásban. A CDMA lehetővé teszi, hogy több rádió ugyanazon a frekvencián osztozzon.

Az IS-95 teljesítményszabályzó?

Az IS-95 mind a teljesítményszabályozást , mind a lágy átadás-átvételt használja interferenciacsökkentő mechanizmusként. A teljesítményszabályozás az IS-95-ben használt fő eszköz a közeli távoli probléma leküzdésére. ... A teljesítményszabályozás használata a CDMA rendszerben szükségessé teszi a lágy átadás alkalmazását, amikor az eredeti és az új csatornák ugyanazt a frekvenciasávot foglalják el.

IS-95 architektúra a mobil számítástechnikában?

Az Interim Standard 95 (IS-95) egy második generációs (2G) mobil távközlési szabvány, amely a kódosztásos többszörös hozzáférésű (CDMA) technológián alapul , és garantálja a többszörös hozzáférést a mobiltelefonok és mobilhelyek közötti hang- és adatátvitel során. Az IS-95 a 800 MHz-es és az 1900 MHz-es frekvenciasávban működik.

Mi a CDMA funkciója?

A Code Division Multiple Access (CDMA) egyfajta multiplexelés, amely lehetővé teszi, hogy különböző jelek egyetlen átviteli csatornát foglaljanak el . Optimalizálja a rendelkezésre álló sávszélesség felhasználását. A technológiát általában ultra-nagyfrekvenciás (UHF) mobiltelefon-rendszerekben használják, a 800 MHz és 1,9 GHz közötti sávokban.

Miért tartják kicsiben a cella méretét a mobilhálózatban?

Magyarázat: A cellák mérete a mobilhálózatban kicsi, mert nagy kapacitásra van szükség azokon a területeken, ahol nagy a felhasználósűrűség, és csökken a bázisállomás-elektronika mérete és költsége .

Melyik a jobb az elakadás elkerülésére?

Magyarázat: A frekvenciaugrásos szórt spektrum jobb az elakadás elkerülésére.

Az alábbi események közül melyik nem lehetséges vezeték nélküli LAN-ban?

Az alábbi események közül melyik nem lehetséges vezeték nélküli LAN-ban? Magyarázat: Az ütközésészlelés nem lehetséges vezeték nélküli LAN-ban, kiterjesztés nélkül. A többszörös hozzáféréshez használható ütközésészlelési technikák, például a CSMA/CD, a vezeték nélküli LAN-ok ütközésének észlelésére szolgálnak.

Milyen jellemzői vannak a CDMA alapú 95-ös rendszernek?

Az IS-95 jellemzői: Hatékony teljesítményszabályozási rendszer. Puha átadások. Javított beszédminőség és csökkentett interferencia a különböző szintű diverzitás révén , mint például: Frekvencia diverzitás, Térbeli diverzitás, útvonaldiverzitás és idődiverzitás. Változó sebességű vocoder.

Az alábbiak közül melyik módja a jel sávszélességének szétosztásának?

Két domináns technika létezik a spektrum szétterítésére: 1) Frequency hoping (FH) , amely arra készteti a keskeny sávú jelet, hogy véletlenszerűen keskeny sávokban ugorjon egy nagyobb sávszélességen belül. 2) Közvetlen szekvencia (DS), amely gyors fázisátmenetet vezet be az adatokba, hogy megnövelje a sávszélességet.

Milyen típusú modulációs technikát alkalmaznak az 5G technológiában?

Az ortogonális frekvenciaosztásos multiplexelés (OFDM) egy hatékony modulációs formátum, amelyet a modern vezeték nélküli kommunikációs rendszerekben használnak, beleértve az 5G-t is.

Melyik többszörös hozzáférési technikát használják az 1G-ben?

Az 1G-ben használt többszörös hozzáférési technika a Frequency Division Multiple Access (FDMA) . Ez a generáció áramköri kapcsolási módszert használ az adatátvitelhez.

Milyen technikát alkalmaznak az 5G-ben?

V: Az 5G az OFDM-en (Ortogonális frekvenciaosztásos multiplexelésen) alapul, amely egy olyan módszer, amellyel a digitális jeleket több különböző csatornán modulálják az interferencia csökkentése érdekében. Az 5G 5G NR légi interfészt használ az OFDM elvek mellett. Az 5G szélesebb sávszélességű technológiákat is használ, mint például a 6 GHz alatti és az mmWave.

IS-95 előre és hátra csatorna?

Legfeljebb 32 hozzáférési csatorna lehet az IS-95 visszirányú kapcsolaton minden egyes személyhívó csatornához az előremenő kapcsolaton. ... Reverse Traffic Channel (RTC): A Forward Traffic Channelhez hasonlóan ez a visszirányú IS-95 csatorna is változó sebességű hangadatok, felhasználói adatok és jelzések továbbítására szolgál.