A lemezjátszóknak billegniük kell?

Pontszám: 4,6/5 ( 3 szavazat )

A lemezjátszóknak imbolyogniuk kell? A lemezjátszókat egyáltalán nem úgy tervezték, hogy a lemezjátszóban inogjanak . A való életben azonban a legtöbb játékosnak van némi lötyögés. Mindaddig, amíg a mozgás nem okoz rekordot ugrásra vagy kiugrásra, az ingadozás miatt nem kell aggódni.

Hogyan akadályozhatom meg a lemezjátszó remegését?

Vegye le a tányért az orsóról . Ellenőrizze a tányér rögzítését és a tányér gallérját, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincs por vagy törmelék a forgótányér és a tányér között. Használjon egy szintet a forgótányéron és azon a felületen, amelyre helyezte. Ha a lemezjátszó nincs vízszintes helyzetben, úgy tűnhet, hogy inog.

Befolyásolja-e a hangot a tányér ingadozása?

A tányér ingadozása A lemezjátszók többsége, nem csak a Victrola lemezjátszóknak van egy kis ingadozása, és ez a legtöbb esetben nem befolyásolja a hangzást .

Miért pattog a lemezjátszóm?

A rekordok kihagyásának gyakori oka a barázdákba kerülő por és szennyeződés . Bár a régi iratokon előfordulhat a tárolás, a papírhüvelyek vagy a környezetben lévő por miatt, az új rekordokon is lehet por vagy szennyeződés. ... Lejátszás előtt el szeretné távolítani a port vagy szennyeződést a lemezről, hogy elkerülje a kihagyást.

A bakelitnek fel-le kell mozognia?

Nagyon gyakori, hogy lejátszunk egy lemezt, és azt látjuk, hogy a hangkar enyhén felfelé és lefelé mozog a legtöbb bakelitlemezen előforduló vetemedés miatt, azonban ha nem tapasztalunk kihagyást, akkor nem lehet probléma. ... Lehet, hogy a rekordja torz.

A lemezjátszóknak billegniük kell?

41 kapcsolódó kérdés található

Ki tudsz ugrani a bakelit számokat?

Egy nagyon gyakori kérdés, amely gyakran felmerül: „Kihagyhatok számokat bakeliten?” Az egyértelmű és egyszerű válasz erre: igen . A bakelitlemezeken átugorhat számokat. Bárki meg tudja csinálni.

Meg tudsz javítani egy karcos lemezt?

Bár a bakelitlemezen található karcok kijavítására nincs hibabiztos módszer, megpróbálkozhat faragasztóval a por eltávolítására és a lemez felületének kiegyenlítésére. Tisztítsa meg lemezét száraz kefével, folyékony tisztítóoldattal vagy fogpiszkálóval a további szennyeződések és törmelékek eltávolításához.

Hogyan lehet megjavítani egy elvetemült rekordot?

Íme az általános lépések:
  1. Szerezz be két nagy üveglapot, amelyek elférnek a sütőben.
  2. Helyezze a lemezt a két üvegtábla közé, és először győződjön meg arról, hogy a lemez tiszta.
  3. Melegítse elő a sütőt a legalacsonyabb hőmérsékletre.
  4. Tegye be a vinil és üveg szendvicset a sütőbe 30 percre.
  5. Kapcsolja ki a hőt.

A rekordoknak laposnak kell lenniük?

A bakelitlemezeket függőleges helyzetben kell tárolni, hogy jó állapotban maradjanak. A hosszabb ideig ferdén tárolt rekordok a rájuk nehezedő egyenetlen nyomás miatt meghajolhatnak. Ez az oka annak, hogy az iratokat gyakran függőleges helyzetben lévő ládákban tárolják.

Mi történik, ha egy rekord torz?

A nem megfelelő tárolás, a hőhatás és a macskák elvetemült vinilhez vezethetnek . Az elvetemült bakelit a kedvenc dalának imbolygó hangzású visszaadásához vezethet. ... Ha befejezte a javítást, ügyeljen arra, hogy megfelelően, függőlegesen és hőtől távol tárolja a bakelitlemezt, hogy elkerülje a későbbi vetemedést.

Miért torz a lemezjátszó hangja?

Ha például a lemezjátszó beépített fonófokozattal rendelkezik, majd az erősítő PHONO bemenetéhez csatlakozik, akkor ez a jelerősítés kétszer történik meg , és rendkívül hangos, torz hangot ad. ... Ha továbbra is torz hangot hall, érdemes ellenőrizni, hogy a követési erőt is megfelelően állította-e be.

Miért remeg a Crosley lemezjátszóm?

Az ingadozással, kilengéssel vagy sebességgel kapcsolatos problémákat általában egy elhasználódott vagy régi öv okozza . A csereszíjakat úgy vásárolhatja meg, hogy felveszi a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal az 1-866-CROSLEY telefonszámon, hétfőtől péntekig 8 és 18 óra között (EST).

Mekkora súlyú legyen egy lemezjátszó tű?

Kain szerint ez általában körülbelül két-három gramm . Ez a legegyszerűbb módja ennek, de ha nincsenek számok a hangkaros tárcsán, más módokon is beállíthatja az ideális súlyt. Használhat nyomkövető erőmérőt is, amely lényegében a hangkar skálája.

Rossz dolog lemezt karcolni?

Szinte lehetetlen elkerülni, hogy karcolás közben megsérüljenek a rekordok . ... A bőrödről származó olajok tovább ronthatják a lemez hangminőségét. Ezért mindenképpen mosson kezet, mielőtt DJ-zne egy lemezzel, hogy csökkentse annak kockázatát, hogy a bőréről olaj kerüljön a bakelitlemezre.

A karcos lemezek lejátszása károsítja a tűt?

Nem . A tű, vagy ceruza kemény drágakőből, a lemezek műanyagból készülnek. Ezek a kövek keményebbek, mint a műanyag, így jól bírják az egyenetlen felületek igénybevételét.

Egy lemez lejátszása károsítja?

Ami a kopás okozta zajt illeti, ennek nagy része abból adódik, hogy a lemezeket egy elhasználódott vagy sérült tollal (más néven tűvel) játsszák le, amely szó szerint minden lejátszáskor kivájt a barázdákból . Bármilyen tisztességes kazetta lejátssza a lemezeket anélkül, hogy károsítaná a barázdát. ... A túl magas vagy túl alacsony erőbeállítás felgyorsíthatja a rekordkopást és a zajt.

Miért hangzik hullámosan a bakelitem?

A hullámos hang lehetséges okai a következők: 1) ha szíjhajtás, rossz szíj vagy rossz motor , esetleg elgörbült motortengely, vagy esetleg rossz tengelykapcsoló a szíjtárcsán, mint néhány Thorens lemezjátszó.

Milyen hőmérsékleten vetemednek el a rekordok?

Bármilyen fagypont (0°C) vagy az alatti hőmérséklet ridegséget okoz, ami növeli a törés kockázatát. Az utólagos felengedés pedig növeli a penész és a penész kialakulásának kockázatát. Az igazi kockázat azonban a hőség. 212°F (100°C) hőmérséklettől kezdődően jelentős károkat tapasztalhatsz a lemezeiden, például vetemedést és barázdatorzulást.

Mennyi ideig tart egy bakelit meghajlása?

Egy tipikus bakelitlemez 60 °C-on kezd vetemedni, és 100 °C-on kezd olvadni. Nagyon sok olyan eset van, amikor egy óránál rövidebb ideig hagyták a rekordokat egy parkoló autóban, és amikor visszatértek, a rekord a hőség miatt elvetemült.

Honnan tudja, hogy mikor kell cserélni a lemezjátszó tűt?

Ha a tű elkezd „előreugrani vagy ugrálni”, ki kell cserélni. Győződjön meg arról, hogy a konzol markolata szilárd és nem laza. Ha a tű hegyéhez fekete maradék tapadt, az arra utalhat, hogy a ceruzát túlzottan használták, és nem karbantartották megfelelően.