Valósak a hírek?

Pontszám: 4,1/5 ( 3 szavazat )

Bár Jack Kelly kitalált karakter, a Newsies története valós esemény volt, amely megváltoztatta a történelem menetét 1884-ről 1899-re . A Newsies inspirációja az 1899-es Newsboy-sztrájkon alapult, amely az egyik legnagyobb New York-i újságot, Joseph Pulitzer The New York World című könyvét célozta meg.

A Newsies igaz történet?

A Newsies-t, amely Disney-filmként indult, mielőtt vadonatúj színpadi musicallé változott volna a Paper Mill Playhouse-ban , egy valós esemény ihlette: a hírlapírók sztrájkja Joseph Pulitzer és más kiadók ellen, akik megpróbáltak többet kihozni a vásárból. részesedése a fiatal munkavállalók keresetéből.

Spot Conlon valódi személy volt?

Spot Conlon valódi személy volt? ... Spot Conlon valóban valódi volt . Vagy legalábbis a The Sun arról számolt be, hogy ő volt az igazi (az újságok 1899-ben nem ellenőrizték annyira, mint most). A sztrájkkal kapcsolatos két cikk is említi, mindkettő a The Sun-ból.

Mikor volt Newsies a való életben?

A NEWSIES-t a Newsboys 1899 -es sztrájkja ihlette, amikor is Kid Blink és David Simons egy árva és szökött gyerekekből álló csapatot vezettek egy kéthetes akcióban a Pulitzer és a Hearst újságkiadók ellen. Néhány gyerekkel kezdődött… A NEWSIES az 1899-es Newsboys Strike című filmen alapul.

Vannak még hírek?

A Newsies csak Adlrich második Broadway-showja volt. A Broadway-en zárult előadás után csatlakozott a show országos turnéjához, és ott is maradt egészen 2016-ban tartott utolsó fellépéséig .

A 10 legjobb dolog, amiről a hírek (1992) igazak és rosszak

37 kapcsolódó kérdés található

A Disney+-nak vannak hírei?

Hírek streamelése: hol lehet online nézni? Jelenleg a(z) "Newsies " című adást nézheted itt: Disney Plus .

Crutchie hány éves?

Kor: Bizonytalan. Tekintettel azonban arra, hogy ő Jack legjobb barátja, valószínűleg meglehetősen közel van hozzá – 15 és 18 év között.

Mi történt kölyök pislogás?

A sztrájk után Kid Blink kocsivezetőként, majd szalonvezetőként kapott állást. Lehet, hogy Chuck Connors New York-i maffiózó jobb kezeként is dolgozott. 1913 júliusában, 32 éves korában tuberkulózisban halt meg.

Hány éves Jack Kelly Newsies?

Cselekmény. 1899-ben a 17 éves Jack "Cowboy" Kelly egyike volt a sok küszködő New York-i újságkereskedőnek, aki a New York World példányait árulja Manhattan utcáin ("A zászló hordozása").

Hány éves Katherine Plumber?

Katherine Plumber: (Nő, Életkor: 17-20 év közötti ) Erős akaratú, okos és ambiciózus fiatal riporter, keményen dolgozik azért, hogy legitim újságíróként hírnevet szerezzen egy olyan időszakban, amikor a nőket nem veszik komolyan.

Mi Crutchie valódi neve?

Crutchy Morris egy manhattani hírlapíró. Az igazi neve Charles Morris Albert .

Hány éves Spot Conlon a Newsiesben?

Spot Conlon: Férfi vagy nő, 17-20 éves, A Brooklyn News büszke vezetője, megfélemlítő hírnévvel és rövid énekes szólóval büszkélkedhet a „Brooklyn's Here” című filmben. Darcy: Férfi vagy nő, 15-20 éves, egy kiadó felső osztálybeli gyereke, aki a hírek mellett áll.

Naponta hány órát dolgozott a Newsboys?

Egy munkaszünet tipikus hete heti 6 nap és napi 10 óra volt . Megtörő fiúnak lenni nehéz és veszélyes munka volt. A szénben lévő éles kövek felvágnák az ujjaikat. Az épületek, amelyekben dolgoztak, tele voltak szénporral.

Jack Kelly igazi híradó volt?

Noha Jack Kelly kitalált karakter, a Newsies története valós esemény volt, amely megváltoztatta a történelem menetét 1884 -ről 1899-re. A Newsies inspirációja az 1899-es Newsboy-sztrájkon alapult, amely az egyik legnagyobb újságnévre irányult. New York, Joseph Pulitzer: A New York-i világ.

Mennyi fizetést kaptak a hírlapírók?

A hírlapíróknak nemcsak többet kellett fizetniük az eladott újságokért, de az eladatlan lapokért sem térítették vissza. Abban az időben a hírlapírók átlagosan napi 26 centet kerestek. A cikkek élénk képet festenek az újságosok előtt álló kihívásokról, és életre keltik sok színes vezetőjüket.

Miért mondott a Newsies extra extrát?

Ha egy rendkívüli esemény a megjelenés délelőtti határideje után történt, sok újság második kiadást is kinyomtatna a hír kézbesítésére , azaz "extrát". És hogy felhívják a figyelmet a legfrissebb hírekre, a hírek mindent megtesznek, hogy lenyomják ezeket a másodlagos kiadásokat, és azt kiabálják: "Extra! Extra!"

Mi történt az igazi Jack Kelly-vel?

Lehet, hogy megfelelt volna Rooseveltnek, de úgy tűnik, az igazi Jack New Yorkban maradt, és úgy tűnik, hogy testőrként vállalt munkát William Randolph Hearstnél , az egyik újságmogulnál, aki emelte a kamatokat és kirobbantotta a sztrájkot. De ezzel még nincs vége.

Mi Jack Kelly valódi neve?

"Sehol nincsenek emberei". (Santa Fe: Prológus) Jack Kelly, név szerint Francis Sullivan , egy manhattani híradó (hírfiú), akit generációja egyik legjobbjának tartanak. Mielőtt a történet elkezdődne, Jacket a menhelyre vitték, mert ételt és ruhát lopott.

Jack Kelly árva?

A Broadway musicalben Jack Kellyt 17 éves árva hírlapíróként mutatják be, aki New Yorkban él . Megveti a várost, hisz abban, hogy kihasználja a szegényeket, amíg azok már nem tudnak dolgozni. ... Mielőtt napilapokat árulna, Kelly megosztja elégedetlenségét barátjával, a tetőn lévő Crutchie-val.

Hány éves volt a pislogás?

1913. május 2-án a New York Sun arról számolt be, hogy Kid Blink tuberkulózisban szenved. Két hónappal később, július 18-án, 30 vagy 32 évesen halt meg, attól függően, hogy a halálozási jegyzőkönyvet vagy a sírkövét nézzük.

Voltak női hírek?

Ebben a produkcióban Jo Jo-t, Tommy Boyt és Splashert női előadók alakítják. „1899-ben főleg fiatal fiúk voltak, de voltak fiatal lányok és színes bőrűek is, akik híradóként dolgoztak ” – mondja Smith.

Crutchie miért nyomorék?

Jack legjobb barátját Crutchie-nak hívják, mert az egyik lábát megbénította a gyermekbénulás , és mankót használ a járáshoz. Meglehetősen népszerű a sorozat rajongói körében kiváló poénjai és imádnivaló reménykedése miatt.

Milyen betegségben szenved Crutchie Newsiesben?

„Crutchie és én osztozunk a kihívásokból fakadó kitartásban és félelemnélküliségben. Mindig megtalálja a módját, hogy belecsússzon egy viccbe, és én is így teszek” – mondta egy sajtóközleményben. Tombs egy színész, énekes és zenész, aki arthrogryposissal született, egy olyan rendellenességgel, amely sorvadt izmokat és merev végtagokat okoz.

Kire épül a Crutchie?

A Crutchie egy igazi gyereken alapul! Nagyon keveset tudunk róla, de a következőket tudjuk: a legtöbb forrás szerint Crutch Morrisnak hívták, bár az egyik forrás Crutchy Morrisnak, egy másik pedig Egylábú Morrisnak nevezi.

Ki az Albert a Newsiesben?

Disney Newsies: A Broadway musical! (2017) – Sky Flaherty mint Albert – IMDb.