Védve vannak-e a fiatalkorúak az önváddal szemben?

Pontszám: 4,4/5 ( 27 szavazat )

A fiatalkorúaknak joguk van az ötödik módosításra a fiatalkorúakkal kapcsolatos eljárásokban az önbíráskodás elleni védelemre , annak ellenére, hogy az eljárás nem büntetőjogi jellegű.

Rendelkeznek-e a fiatalkorúaknak megfelelő eljárási jogok?

Gaultban az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága megállapította, hogy az alkotmány előírja, hogy a fiatalkorúak bíróságán bűnözéssel vádolt fiataloknak sok azonos eljárási jogot kell biztosítaniuk a bűncselekményekkel vádolt felnőtteknek , beleértve az ügyvédhez való jogot és az ellenük szóló tanúk szembesítésének jogát.

A fiatalkorúaknak joguk van a gyors tárgyaláshoz?

A büntetőbíróságok felnőtt vádlottjaival ellentétben a fiatalkorúaknak nincs joguk a hatodik módosításhoz a gyors tárgyaláshoz az Egyesült Államok alkotmánya értelmében . Néhány állam a fiatalkorúak gyors tárgyalási jogához hasonlót biztosított a fiatalkorúak számára törvények, bírósági szabályok vagy mindkettő alapján.

Védve vannak-e a fiatalkorúak a kettős veszély ellen?

Az Ohio-i Legfelsőbb Bíróság ma kimondta, hogy a fiatalkorúakat ugyanolyan alkotmányos kettős fenyegetéssel szembeni védelem illeti meg, mint a felnőtteket , és a fiatalkorúak bíróságainak ugyanazt a kettős veszély elemzését kell elvégezniük a bűnözési eljárásokban, mint ahogy más bíróságok alkalmazzák a felnőttkori büntetőeljárásokban.

Milyen alkotmányos jogai vannak a kiskorúaknak?

A szülők kötelesek kielégíteni a gyermek alapvető szükségleteit. A kiskorúaknak az Egyesült Államok alkotmánya szerint is vannak jogai. Pontosabban, joguk van az egyenlő védelemhez , ami azt jelenti, hogy minden gyermek azonos bánásmódban részesül a hatóság kezében fajra, nemre, fogyatékosságra vagy vallásra való tekintet nélkül.

Az önbíráskodás elleni jog

43 kapcsolódó kérdés található

Milyen jogai vannak a 14 éveseknek?

Egy 14 éves még kiskorú, akárcsak egy kisebb gyerek, függetlenül attól, hogy a korához képest nagyon érett-e. A kiskorúaknak nincs törvényes joguk arra, hogy szerződjenek, szavazzanak, jogi döntéseket hozzanak maguknak , vagy akár munkát vállaljanak egyes államokban életkoruktól függően. Legálisan nem birtokolhatnak ingatlant.

Vannak a kiskorúaknak a 4. módosításhoz való jogai?

Szerk. 2d 527 (1967). A Legfelsőbb Bíróság kiterjesztette a negyedik módosítás szerinti házkutatási és lefoglalási védelmet a fiatalkorúakra. ... Azt is megállapították , hogy a negyedik módosítás előírja , hogy az elfogatóparancs nélkül letartóztatott fiatalkorút valószínűsíthető meghallgatásban kell részesíteni .

Mik a kivételek a kettős veszély szabálya alól?

Kivételek a kettős veszély záradéka alól Az egyén ugyanazon tények alapján kétszer is bíróság elé állhat, amennyiben az egyes bűncselekmények elemei eltérőek . Különböző joghatóságok ugyanazt a személyt ugyanazon tények alapján ugyanazzal a bűncselekménnyel vádolhatják a kettős veszély megsértése nélkül.

Kaphatnak-e halálbüntetést a 16 évesek?

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága megtiltja a tizenöt éves vagy annál fiatalabb bűncselekmények kivégzését. Tizenkilenc államban van olyan törvény, amely megengedi a tizenhat vagy tizenhét évesen bűncselekményt elkövető személyek kivégzését . ... Huszonkét fiatalkorú elkövetőt kivégeztek, és 82-en továbbra is a halálsoron vannak.

A kettős fenyegetettség minden bűncselekményre vonatkozik?

Általánosságban elmondható, hogy a kettős fenyegetettség elleni védelem kiterjed minden bűncselekményre, vétségre és fiatalkorúak bűnözése miatti ítéletre, függetlenül az általuk kiszabott büntetéstől. Az alábbiakban összefoglaljuk, mikor vonatkozik a kettős fenyegetettség büntetőügyekre, beleértve a legfontosabb bírósági határozatokat is.

Milyen jogai vannak a hatodik módosításnak a fiatalkorúaknak?

Tanácshoz való jog : Minden fiatalkorúnak joga van a hatodik módosításhoz ahhoz, hogy védő jelen legyen a meghallgatásukon, és bizonyítékokat mutasson be a nevében. Ha nem engedhet meg magának egy ügyvédet, joga van arra, hogy jogi érdekeit képviselje tanácsadóként.

A fiatalkorúaknak ugyanolyan joguk van a védőnőhöz, mint a felnőtteknek?

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága szerint a fiatalkorúnak alkotmányos joga van, hogy értesüljön az ellene felhozott vádakról. ... Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága megállapította, hogy a fiatalkorúakat az In re Gault-ügyben ugyanaz a tisztességes eljárási védelem illeti meg, mint a felnőtteket , beleértve a védőnőhöz való jogot is.

A fiatalkorúaknak van Miranda-joguk?

Amikor a fiatalkorúakat letartóztatják , a törvény értelmében jogosultak arra, hogy felolvassák nekik Miranda-jogaikat, ha őrizetben tartják őket, és egy rendvédelmi tiszt kihallgatja őket.

Mi a leggyakoribb formális büntetés fiatalkorúakra?

A közintézményben való elzárás a leggyakoribb formális büntetés a fiatalkorú elkövetők számára.

Meddig tartható fogva egy fiatalkorú?

Meddig tarthat őrizetben a rendőrség egy kiskorút? A 12 év alatti kiskorúakat csak 6 órán keresztül lehet őrizetbe venni a rendőrségen. A 12 és 17 év közötti kiskorúakat erőszakmentes bűncselekmények miatt legfeljebb 12 óráig, erőszakos cselekményekért 24 óráig lehet őrizetbe venni.

Miért jobb a megfelelő eljárási modell?

A tisztességes eljárás modellje az az elv, hogy az egyént nem foszthatják meg életétől, szabadságától vagy tulajdonától megfelelő jogi eljárások és biztosítékok nélkül. ... További különbség, hogy a tisztességes eljárási modell hisz a vádlottak jogaiban, és bűnösségük bizonyítása elengedhetetlen ahhoz, hogy a kormány kézben tartsa.

Ki a legfiatalabb, aki börtönbe került?

Lionel Alexander Tate (született: 1987. január 30.) a legfiatalabb amerikai állampolgár, akit valaha életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek feltételes szabadságra bocsátás lehetősége nélkül. 2001 januárjában, amikor Tate 13 éves volt, elsőfokú gyilkosságért ítélték el a hatéves Tiffany Eunick 1999-es bántalmazó halála miatt a floridai Broward megyében.

16 évest halálra ítélhetnek Szingapúrban?

Nem ítélhetők halálra az elkövetés időpontjában 18 éven aluli személyek és terhes nők . Azokat az elkövetőket, akik elkövetésekor 18 év alattiak voltak, határozatlan időre fogva tartanák az Elnöki Kedveltségnél (TPP), a fogva tartás szokásos időtartama 10 és 20 év között volt.

Dél-Karolinában van halálbüntetés?

Halálbüntetés Dél-Karolinában A kivégzések végrehajtásának egy évtizedes szünete után Dél-Karolina törvényjavaslatot fogadott el, amely lehetővé teszi a halálraítélt elítéltek kirúgását vagy elektromos székkel történő kivégzését . Olvasson többet az állam tudósításairól az SC halálbüntetéséről itt.

Kettős veszély vonatkozik-e a vádemelésre?

A kettős veszély elleni védelem nem vonatkozik arra az esetre, ha a bíró téves tárgyalást hirdet, mert az esküdtszék „akasztott” esküdtszék, amely nem tud ítéletet hozni. Elestek a vádak . Ha az ügyész ejti a vádat, mielőtt azok hivatalos eljárásra indulnának, jogában áll újra felhozni a vádat Ön ellen.

Újra bíróság elé állíthatják, ha új bizonyítékot találnak?

Új bizonyítékot lehet alkalmazni a kerületi bíróságon folyó perújítás során. Így ugyanazért az állítólagos bűncselekményért kétszer lehet bíróság elé állítani . Ha valakit elítélnek a kerületi bíróságon, a védelem eljárási okokból fellebbezést nyújthat be a legfelsőbb bírósághoz.

Megismételhető, ha új bizonyítékot találnak?

Új-Dél-Walesben és az ACT-ben a bûncselekménynek „életfogytiglani bûncselekménynek” kell lennie az újbóli tárgyaláshoz , ami azt jelenti, hogy a maximális szabadságvesztésnek életfogytig tartó büntetésnek kell lennie, mielõtt ismét vádat emelhetnek egy személy ellen. Queenslandben a súlyos bűncselekménynek vagy gyilkosságnak kell lennie, vagy 25 év vagy annál hosszabb börtönbüntetésre kell számítani.

Mi a negyedik kiegészítés gyerekszóval?

A negyedik kiegészítés része volt a Bill of Rightsnak, amelyet 1791. december 15-én adtak hozzá az alkotmányhoz. Megvédi az embereket a jogellenes kutatásoktól és lefoglalásoktól . Ez azt jelenti, hogy a rendőrség nem kutathatja át Önt vagy házát parancs vagy valószínű ok nélkül.

Van-e joguk a kiskorúaknak a magánélethez?

A legtöbb gyermeknek nincs törvényes joga a szüleitől származó magánélethez , mivel a szülőnek szüksége lehet bizonyos információkra ahhoz, hogy hozzájáruljon a kezeléshez. A szülőnek általában joga van gyermeke egészségügyi dokumentációját kérni. ... Egyes államok további, a HIPAA-n túlmutató adatvédelmi védelmet is kiterjesztenek a kiskorúakra.

Mi volt Kent kontra Egyesült Államok?

A Kent kontra Egyesült Államok egy mérföldkőnek számító döntés, amely megállapította a tisztességes eljárás korlátozását a felnőttek rendszere alól felmentett fiatalok számára . A döntés óta a törvényhozók országszerte elfogadtak az igazságszolgáltatásba bekapcsolódó fiatalok jogait védő törvényeket, de még mindig sok a tennivaló.