Szükséges-e lábazat a fedélzetekhez?

Pontszám: 4,3/5 ( 57 szavazat )

A házhoz erősített nagy fedélzeteken mindig legyen lábazat , mert ezek a fedélzet nehéz terhét a tartóoszlop felületéről szétterítik a talaj nagy felületén, így a talaj megfelelően megtámasztja azt. ... A lábazatok biztosítják, hogy a fedélzet ne essen le, ne boruljon el vagy rothadjon el néhány év után.

Használhatok fedélzeti mólóblokkokat lábazatok helyett?

A földszinti, engedélyt nem igénylő fedélzet lábazata helyett mólótömbök használhatók. A stégblokkok akkor is használhatók, ha a fagyszint mélysége kisebb, mint a mólótömb magassága.

Építhetsz fedélzetet lyukak ásása nélkül?

Igen . Lehetőség van fedélzet megépítésére lyukak ásása nélkül. Az ilyen típusú fedélzetet lebegő fedélzetnek hívják, és közvetlenül a talaj tetején ül, minden oszlop vagy támasztófelület nélkül, amelyeket le kell ásni a földbe [biztosítani].

Betonozzam a fedélzeti oszlopaimat?

A fedélzeti oszlopot mindig a lábazat tetejére kell helyezni , nem betonba, mert eltörhet. ... Ha ilyen módon betont öntenek egy fedélzeti oszlop köré, az oszlop elrohad a talaj nedvességtartalma miatt.

Építhetek fedélzetet közvetlenül a földre?

Igen, közvetlenül a földre is építhet fedélzetet , de bizonyos feltételekkel. A talajon lévő fedélzetet talajjal érintkező fából kell építeni, és az alépítményt a minimális magassághoz kell igazítani. ... A talajjal érintkező nem megfelelő gerenda és gerendaanyag gyorsan elrothad, így a fedélzet szemétté válik.

Hogyan építsünk fedélzeti lábazatot

40 kapcsolódó kérdés található

Milyen mélyek legyenek az oszloplábazatok egy fedélzethez?

A kód szerint a talp aljának legalább 12 hüvelyk mélynek és a helyi fagyvonal alatt kell lennie – attól függően, hogy melyik a mélyebb –, és stabil, háborítatlan, szerves anyagoktól mentes talajon kell tartania.

Mit teszel a fedélzeti blokkok alá?

A fedélzeti blokkokat stabil, nem szerves anyagra kell felszerelni, jó vízelvezetéssel. A fedélzeti tömb alá kavicsot, homokot vagy mészkövet helyezhet el. A fagyszint alá ásott öntött betonoszlopokra is felállíthatók a fedélzeti blokkok.

Hány talpra van szükségem egy úszó fedélzethez?

Egy 8 × 10"-es szabadon álló fedélzethez hat lábazatra lesz szüksége. Hacsak nem fér hozzá egy elektromos csigához, az sok ásás. Az egyes lyukak kiásása után mindegyikbe csőformákat kell beépíteni.

Hány talpra van szükségem egy 12x16-os fedélzethez?

A szabványos fedélzetnek négy, a házzal párhuzamos lábazatra van szüksége, de ideiglenesen 6 hüvelyk x 6 hüvelykes oszlopokkal kell megerősíteni. Dupla táblák segítségével az oszlopok felső sorára gerendákat kell építeni, hogy keretezzen a fedélzet széleit. Ezeket állítható oszlopsapkákkal kell ellátni.

Tudsz 2x4-gyel úszó fedélzetet építeni?

A rövid válasz: igen . A 2x4s fedélzeti gerendákhoz is használható. ... A 2x4-esek a legkisebb méretű opciók, így kiválóan alkalmasak alacsony, talajszintű fedélzetre, ha legfeljebb 12 hüvelyk távolságra vannak a közepétől. A „középen” kifejezés az egyik gerendától a másikig történő mérést jelenti, az egyik középponttól a másik közepéig.

A 2x6 használható fedélzeti gerendákhoz?

Használhatja a 2 × 6-ot fedélzeti gerendaként, ha a fedélzet elég alacsonyan van a talajhoz képest ahhoz, hogy ne legyen szükség védőkorlátra . SPF 2×6 fedélgerendák használata esetén a fesztáv nem lehet nagyobb, mint 9'0" (2,73 m) 16" oc (400 mm) gerendák esetén, és 9'10" (3,01 m) 12" (300 mm) távolsággal. ).

Tegyek sódert az úszófedélzet alá?

A gyomok, rovarok és a fa rothadásának megakadályozása jó ok arra, hogy megakadályozza a víz felgyülemlését a fedélzet alatt. ... A fedélzet alatti felhasználásra legjobb kavics a zúzott kő . Megakadályozza az eróziót, a gyomokat, távol tartja a nedvességet a fedélzet alsó részétől, és sokkal jobban néz ki, mint a sár vagy a gaz.

Szükségem van kavicsra a fedélzet lábazata alá?

A legtöbb fedélzetszerelő cég a kavics használatát javasolja a fedélzet telepítésekor. A kavics bőséges vízelvezetést biztosít, és megakadályozza, hogy eső után víztócsák maradjanak a fedélzeti szerkezet alatt, és erodálják a fa szerkezetét és az alapot.

Hány fedélzetblokkra van szükségem egy 10x12-es fedélzethez?

De nem akarsz kevesebbet telepíteni. Még jobb példa egy 10×12-es úszófedélzet. Egy 10 x 12-es úszó fedélzethez hat fedélzeti blokk szükséges. Hat fedélzeti blokk több mint 12 000 fontot bír el, kétszer annyit, mint a fedélzet tervezett súlya.

Beállíthatom a fedélzeti oszlopokat beton nélkül?

A műanyag mólók ásást igényelnek, de a lábazatokkal ellentétben itt nincs beton . A mólót behelyezik a lyukba, és rögzítik az oszlopot, így a fedélzetet anélkül kapja meg, hogy órákat veszítene a lábazat felszerelésével.

Mennyi ideig kell megkötni a fedélzeti lábazatot?

Nincs egyetlen válasz arra vonatkozóan, hogy mennyi ideig kell egy fedélzeti talpat megkeményíteni, mielőtt ráépítené a fedélzetet. A Portland Cement Association azt tanácsolja, hogy a hagyományos beton 5-7 napig keményedjen a legjobb eredmény érdekében. Egyes gyártók gyorsan kikeményedő betont gyártanak fedélzeti lábazatokhoz, amelyek 24 órán belül megkeményednek.

Milyen méretű lábazatra van szükségem egy 6x6-os oszlophoz?

LÁPOK: - Az öntött betonlábaknak legalább 8”-al szélesebbnek kell lenniük, mint az oszlopok (4x4 oszlop – 12” min. szélesség, 6x6 oszlop – 14” min. szélesség), kétszintes fedélzet vagy fedélzet tetővel – 24”x24” . - A lábazat alsó részének legalább 36 hüvelykkel a befejezési szint alatt kell lennie.

Hogyan készíti elő a talajt a fedélzethez?

Távolítsa el a növényeket, sziklákat és gyomokat, és ásson le nagyjából 50 mm mélységig. Távolítsa el a gyepet, hogy a csupasz talajjal dolgozzon. Ellenőrizze, hogy a talaj egyenletes-e. Használjon sík felületet (erre tökéletes egy deszka vagy szabotázs), és helyezzen vízmértéket a tetejére, hogy ellenőrizze a talaj egyenletességét.

Mit tehetek a fedélzetre rács helyett?

Ha nem tetszik a veranda alatti rács kinézete, itt van néhány alternatíva:
  1. Függőleges fa deszka.
  2. Vízszintes fa deszka.
  3. Fa deszka mintával vagy mintával.
  4. Szikla veranda szegélyléc.
  5. Tégla vagy kő.
  6. Alternatív mintás vinil rács.
  7. Zárja be a teret.

Mit tegyek a fedélzetem alá, hogy elkerüljem a vizet?

A fedélzet alatti vízszigetelés legjobb módja a fedélzeti vízelvezető rendszer, amelyet az építkezés során telepítenek . A vízelvezető rendszer elvezeti a vizet a gerendáktól és a gerendáktól. A gerenda feletti fedélzet vízelvezető rendszere, mint például a Trex RainEscape, 100%-os védelmet nyújt a fa többszöri átnedvesedése által okozott károkkal szemben.

Hogyan fedjem le a talajt a fedélzetem alatt?

Az alsó fedélzet alá a legjobb anyag a tájszövet, amelyet nem szerves anyag, például kavics vagy kő borít . A tájszövet meggátolja, hogy a gyom utolérje a fedélzetet, a kavics pedig lenyomja az anyagot, miközben lehetővé teszi a vízelvezetést.

A 2x6 elég erős a fedélzeti gerendákhoz?

A 2x6-os gerendákat csak olyan földszinti fedélzeteken szabad használni, amelyek nem igényelnek és nem is biztosítanak védőburkolatot. ... A legtöbb fedélzet 16"-os középső távolságot használ a gerendákhoz. A legtöbb fedélzet nem elég erős ahhoz, hogy 16"-nál hosszabb fesztávot tartson fenn.

Milyen messzire feszülhet egy 2x6-os terasz támaszték nélkül?

A deszkák a gerendától a gerendáig terjednek. Ha 5/4-es burkolatot használ, a gerendák nem lehetnek távolabb egymástól 16 hüvelyknél. A 2x4-es vagy 2x6-os deszkák szélessége akár 24 hüvelyk is lehet.

Milyen messzire feszülhet egy 2x6-os gerenda támasz nélkül?

A 2×6-os négyzetlábként akár 50 fontot is elbír anélkül, hogy megereszkedne, és a maximális fesztáv körülbelül 12 láb, ha vízszintesen feszíti a 2×6-ost függőleges helyzetben.

Milyen messzire feszülhet egy 2x4-es padlógerenda támasz nélkül?

Meddig tudom lefedni a 2x4-et? A 2x4 akkor megfelelő, ha a hatótávolság 5 lábnál kisebb . Ha a fesztáv 4 vagy 5 láb volt (maximum), mielőtt egy gerenda alátámasztotta volna, a 2x4-esnek megfelelőnek kell lennie.