A cselló drágább, mint a hegedű?

Pontszám: 4,2/5 ( 12 szavazat )

A hegedű (átlagosan) lényegesen olcsóbb, mint a cselló . Kisebb és hordozhatóbb is. Emellett sokan nagyra értékelik a hegedű hangterjedelmét és hangszínét, ami hasonló az emberi hangéhoz.

A cselló vagy a hegedű drágább?

Alacsonyabb költség – Amellett, hogy kisebbek, a hegedűk olcsóbbak, mint a csellók . Ha nem szeretne sok pénzt költeni egy hangszerre, különösen, ha zenészként indul, a hegedű gyakran vonzóbb az alacsonyabb költsége miatt.

Miért olyan drágák a csellók?

Nagy szépségük, kiváló hangminőségük és hangszerük milliókat ér. Valójában a csellóhangszerek a világ legdrágább hangszerei közé tartoznak. ... Ez elsősorban azért van így, mert egy nagyon jó minőségű cselló és íj értéke, ha egyszer elkészítették, az életkorral csak növekszik.

A cselló vagy a hegedű jobban szól?

A hegedű hangja nyilvánvalóan sokkal magasabb , és elég nyikorgóssá válhat, ha a 7. és 8. pozícióban játszol, és esetleg még magasabbra, ha haladsz. A cselló sokkal mélyebb és gazdagabb hangzású, a zene pedig basszuskulcsban van írva és olvasva.

Mennyibe kerül általában egy cselló?

Az, hogy mennyibe kerül egy cselló, gyakran összefügg a hangszer hangminőségével és a hangszer megépítéséhez szükséges mesterségbeli tudással. A diák csellók a legalacsonyabb költségűek, átlagosan 300-400 dollár körüliek , míg a legmagasabb költségű professzionális szintű csellók jóval 10 000 dollár felett is lehetnek.

OLCSÓ vs DRÁGA hegedűk – Hallod a különbséget?

38 kapcsolódó kérdés található

A csellók megőrzik értéküket?

A csellók értéke általában nem amortizálódik . Ha egy cselló több mint pár száz dollárba kerül, akkor valószínűleg megnő az értéke, feltéve, hogy tisztességes formában tartják. Az utolsó csellóm körülbelül 2000 dollárba került körülbelül tíz éve, és most több mint 3000 dollárt ér.

Nehéz megtanulni a csellót?

Sok kezdő zenész felteszi a kérdést: „Nehéz megtanulni a csellót?” A cselló tanulásának folyamata nem nehéz , de fontos észben tartani, hogy a cselló nem az azonnali kielégülés eszköze. Ehhez koncentrált, napi gyakorlási időre van szükség, és egy jó tanárra, aki végigvezeti Önt az úton.

A cselló keményebb, mint a hegedű?

Melyiket nehezebb játszani: hegedűn vagy csellón? ... Azok , akik mindkét hangszert kipróbálták , általában azt mondják , hogy a cselló kevésbé nehéz a természetesebb helyzete miatt . A hegedű helyzete eleinte kínos lehet, de a haladó hegedűsök ragaszkodnak ahhoz, hogy ez idővel természetessé váljon.

Melyik hangszert a legnehezebb megtanulni?

A 10 legnehezebben játszható hangszer
 • Kürt – a legnehezebben játszható rézfúvós hangszer.
 • Hegedű – A legnehezebben játszható vonós hangszer.
 • Fagott – a legnehezebb játszható fafúvós hangszer.
 • Orgona – A legnehezebben megtanulható hangszer.
 • Oboa – A legnehezebb hangszer egy menetelő zenekarban.
 • Duda.
 • Hárfa.
 • Harmonika.

A cselló hangosabb, mint a hegedű?

Az eredmények átlagos hangon a következők voltak: hegedű, 85,9 db: brácsa, 79,5 db: cselló, 76,52 db: nagybőgő, 75,97 db. Következtetésképpen nem ez a legnagyobb hangszer, amelynek nagyobb a hangereje. A legkisebbnek, a hegedűnek van a legnagyobb, a vonós basszusnak, a legnagyobbnak pedig a legkisebb a hangereje.

Hogyan kell otthon tárolni egy csellót?

Ideális esetben a csellóját a tokban tárolja egy stabil hőmérsékletű és páratartalmú helyiségben . Kerülje a cselló túlzott melegben vagy hidegben való tárolását (például autóban egy éjszakán át), mert ez a fa meghajlását vagy megrepedését okozhatja.

Mi a legdrágább hangszer?

MacDonald Stradivarius Viola A MacDonald Stradivarius Viola minden idők legdrágább hangszere. Az ára óriási 45 millió dollár.

Mennyi ideig tart csellózni?

2-5 évbe telhet, amíg jól érzi magát az 1. és 4. pozícióban, vagy több, attól függően, hogy mit nevez kényelmesnek.

Melyik a legkönnyebben megtanulható hangszer?

A legkönnyebben megtanulható hangszerek
 • Ukulele. Ez egy hihetetlen hangszer, amellyel felnőttként elkezdheti a tanulást. ...
 • Zongora. A zongora nem azért került fel erre a listára, mert egyszerűen könnyű, hanem azért, mert vonzó a látásunk, és a képességei könnyen átvehetők. ...
 • Dobok. ...
 • Gitár.

A hegedű hegedű?

A nyugati klasszikus játékosok néha a „hegedűt” a hegedű ragaszkodó kifejezéseként használják , ez az intim társ és munkatárs. De az Egyesült Államokban a „hegedű” leggyakrabban az ír-skót-francia hagyományos zenében és az összes leszármazott amerikai stílusban használt hegedűt jelenti: Appalache, bluegrass, Cajun stb.

Nehéz megtanulni hegedűt?

Amint azt már talán megértette, a hegedű a legnehezebb mesternek tűnő hangszer . Úgy tűnik, néhány zseniális kezdő csak két-három év gyakorlással tökéletesen megtanul hegedülni. De többnyire sokkal tovább tart, hogy mesterhegedűssé váljon.

Melyek a legegyszerűbb hangszerek?

 1. Ukulele – Összességében a legkönnyebben megtanulható hangszer mindenki számára. ...
 2. Szájharmonika. ...
 3. Cajon – A legkönnyebben önállóan megtanulható hangszer. ...
 4. Billentyűzet/zongora – A legkönnyebben megtanulható hangszer a gyermekek számára. ...
 5. Akusztikus gitár – A legkönnyebben megtanulható hangszer felnőttek számára. ...
 6. Basszusgitár – A legjobb hangszer, amelyet megtanulhat egy zenekarhoz való csatlakozáshoz.

Mi a legnépszerűbb hangszer?

Melyik a legnépszerűbb hangszer?
 • #1 – Zongora. Meglepheti, hogy 21 millió amerikai zongorázik! ...
 • #2 – Gitár. ...
 • #3 – Hegedű. ...
 • #4 – Dobok. ...
 • #5 – Szaxofon. ...
 • #6 – Fuvola. ...
 • #7 – Cselló. ...
 • #8 – Klarinét.

A hangszeren való játék okosabbá tesz?

1. A hangszeren való játék okosabbá tesz. ... A hangszeren való játék tanulása serkenti az agyat , javítja az olyan funkciókat, mint a memória és az absztrakt érvelési készség, amelyek elengedhetetlenek a matematikához és a természettudományokhoz.

Tudnak a hegedűsök csellózni?

Bár ez a két hangszer nem teljesen egyforma, egy hegedűművész minden bizonnyal könnyedén megtanulhatja, hogyan kell csellózni ! ... Bár úgy tűnhet, hogy a cselló tanulása nehéz, hegedűsnek lenni könnyen segíthet a csellótanulásban, mivel nincs sok különbség a két hangszer játékmódja között.

Fájnak az ujjaid a csellón?

A csellisták kéz- és ujjgyakorlatai több okból is fontosak. ... A csellistáknál a leggyakoribb betegségek vagy panaszok az ujjak, kezek és alkarok gyulladásából, érzékenységéből, túlterheléses sérüléséből fakadnak. Ezek idegfájdalmakon, íngyulladáson és még kéztőalagút-szindrómán keresztül jelentkeznek.

Hegedüljön vagy csellózzon a gyerekem?

Bár a cselló nagyobb fizikai erőt igényel a gyermektől , és nehezebb hordozni, a tanuló gyermek általában azonnal jutalmazó hangzást kap, ellentétben a hegedűvel. A csellónak is van természetesebb játékpozíciója, és a fiatal csellósok általában keresettek a zenekarok iránt.

Hány éves kortól érdemes elkezdeni csellóórákat?

Általánosságban elmondható, hogy a zenetanárok konszenzusa az, hogy 6 és 7 éves kor között a legalkalmasabb a csellózás elkezdésére. Ebben a korban a gyermeknek van elég kézügyessége a szükséges technikák elsajátításához. A gyermek olyan korban van, amikor már ki tudja tartani. A fiatalabb gyermekeknél hiányozhat ez a képesség.

Miért a cselló a legjobb hangszer?

A cselló közepes hangterjedelmének köszönhetően a zene leggazdagabb és legmelegebb területein él. A cselló egyben az egyik legsokoldalúbb vonós hangszer, amely igazán csikorgó magasra tud játszani, és egy pillanattal később mégis a mélységbe süllyed, és legalacsonyabb hangjaival vibrál a helyiségben.

Könnyebb a cselló, mint a gitár?

A cselló nehezebb, mint a gitár , és reálisan nem számíthatsz arra, hogy magad tanítsd. A gitározás sokkal egyszerűbb, így leckék nélkül is megtanulhatod, ha YouTube-videókat nézel és játszol. Ha megengedheti magának az órákat, akkor azt javaslom, hogy az Ön által kedvelt hangszerrel menjen.