Megbízhatóak a bollinger szalagok?

Pontszám: 4,3/5 ( 43 szavazat )

A Bollinger Bands® a legmegbízhatóbb és leghatékonyabb kereskedési mutatók közé tartozik, amelyek közül a kereskedők választhatnak . Segítségükkel leolvasható a trend erőssége, időzíthetők a belépések a tartományi piacokon, és megkereshetők a potenciális piaccsúcsok.

Hasznosak a Bollinger szalagok?

A Bollinger Bands® egy kereskedési eszköz, amellyel meghatározható a kereskedés belépési és kilépési pontja . A sávokat gyakran használják a túlvett és túladott feltételek meghatározására. Csak a sávok használata a kereskedéshez kockázatos stratégia, mivel a mutató az árakra és a volatilitásra összpontosít, miközben sok más releváns információt figyelmen kívül hagy.

Melyik indikátor működik a legjobban a Bollinger szalagokkal?

A %b indikátor használata A Bollinger sávokhoz használt másik mutató a %b, amely a részvény záróárfolyamát ábrázolja a felső és alsó sáv százalékában. A felső sáv 1,0, a középső sáv 0,5, az alsó sáv pedig nulla. Így %b megmutatja, hogy a részvény jelenlegi árfolyama milyen közel van a sávokhoz.

Melyik időkeret a legjobb a Bollinger Bands számára?

Minden piac és kibocsátás esetében a 20 napos Bollinger- sáv számítási időszaka jó kiindulási pont, és a kereskedők csak akkor térjenek el tőle, ha a körülmények arra késztetik őket. Ahogy meghosszabbítja az érintett időszakok számát, növelnie kell az alkalmazott szórások számát.

Mi történik, ha a Bollinger sávok kiszélesednek?

A sávszélesség a Bollinger sávok szűkülésével csökken , és a Bollinger sávok szélesedésével nő. Mivel a Bollinger sávok a szórásra épülnek, a csökkenő sávszélesség a csökkenő volatilitást, a növekvő sávszélesség pedig a növekvő volatilitást tükrözi.

A Bollinger Bands stratégiái, amelyek VALÓBAN MŰKÖDnek (kereskedési rendszerek BB-mutatóval)

21 kapcsolódó kérdés található

A Bollinger sáv vezető mutató?

A Bollinger sávok azonban mozgóátlaggal és külső sávokkal rendelkeznek, amelyek vezető indikátorként működhetnek , mivel segítenek azonosítani azokat a területeket, ahol az ár megtorpanhat vagy megfordulhat. Ennek ellenére a sávok segíthetnek azonosítani a dinamikus támogatási és ellenállási területeket, ahogy az ár mozog.

Melyik a legjobb beállítás az MACD-hez?

Az MACD standard beállítása a 12 és 26 periódusú EMA közötti különbség . A nagyobb érzékenységet kereső grafikonok kipróbálhatják a rövidebb rövid távú mozgóátlagot és a hosszabb hosszú távú mozgóátlagot. Az MACD(5,35,5) érzékenyebb, mint az MACD(12,26,9), és jobban megfelelhet a heti diagramokhoz.

Mit mondanak neked a Bollinger zenekarok?

A Bollinger Bands, a John Bollinger által kifejlesztett technikai mutató a piac volatilitásának mérésére és a „túlvett” vagy „túlértékelt” feltételek azonosítására szolgál. Alapvetően ez a kis eszköz megmondja, hogy csendes-e a piac, vagy HANGOS-e a piac!

Melyik a legjobb kereskedési mutató?

A legjobb napon belüli mutatók
 • Mozgóátlagok. A mozgóátlagok gyakran használt napközbeni kereskedési mutatók. ...
 • Bollinger szalagok. A Bollinger sávok jelzik a piac volatilitását. ...
 • Relatív erőindex (RSI) A relatív erőindex (RSI) a lendület mutatója. ...
 • Árucsatorna-index. ...
 • Sztochasztikus oszcillátor.

Mi a legjobb részvényindikátor?

E mutatók közül néhány a legpontosabb:
 1. Támogatás. ...
 2. Ellenállás. ...
 3. Mozgóátlag (MA)...
 4. Exponenciális mozgóátlag (EMA)...
 5. Mozgóátlag konvergencia divergencia (MACD) ...
 6. Relatív erőindex (RSI) ...
 7. Bollinger szalagok. ...
 8. Sztochasztikus oszcillátor.

Mi a legjobb technikai mutató a napi kereskedéshez?

A népszerű technikai mutatók közé tartoznak az egyszerű mozgóátlagok (SMA-k) , az exponenciális mozgóátlagok (EMA-k), a bollinger-sávok, a sztochasztikák és az egyensúlyi térfogat (OBV).

Mi a felső Bollinger Band?

Amikor a részvényárak folyamatosan érintik a Bollinger Band® felső részét, az árakat túlvásároltnak gondolják ; fordítva, amikor folyamatosan érintik az alsó sávot, az árakat túlértékeltnek gondolják, ami vételi jelzést vált ki. A Bollinger Bands® használatakor jelölje ki a felső és az alsó sávot árcélként.

Mit jelent a BB a részvényekben?

% BB (20) A részvény ára a Bollinger Band® (BB) tartományban lévő helyhez viszonyítva, a nulla azt jelenti, hogy a részvény árfolyama az alsó sávban van, a 100 pedig azt, hogy a felső sávban van. A 100-nál nagyobb értékek azt jelentik, hogy a részvény árfolyama magasabbra ment, mint a felső sáv.

Mit mond nekünk az MACD?

A mozgó átlag konvergencia divergenciája (MACD) egy trendkövető momentummutató, amely egy értékpapír árfolyamának két mozgóátlaga közötti kapcsolatot mutatja. ... A kereskedők megvásárolhatják az értékpapírt, amikor az MACD átlép a jelvonal felett, és eladhatják – vagy rövidre zárhatják – az értékpapírt, amikor az MACD átlép a jelvonal alatt.

Melyik a legjobb lendületjelző?

Mozgóátlagos konvergencia divergencia (MACD) A gyakran a legjobb lendületjelzőnek tartott MACD egy trendkövető mutató. Egy pénzügyi eszköz árának 2 mozgóátlaga közötti kapcsolatot ábrázolja. Az MACD oda-vissza mozog a mozgóátlagok között, és a lendületet jelzi.

Melyik a jobb MACD vagy RSI?

Az MACD bizonyul a leghatékonyabbnak egy széles körben ingadozó piacon, míg az RSI rendszerint a 70-es szint felett van, és a 30-as szint alatt van. Általában a mögöttes árdiagram előtt alkotja meg ezeket a csúcsokat és alokat. A viselkedésük értelmezésének képessége megkönnyítheti a kereskedést egy napi kereskedő számára.

Melyik MACD beállítás a legjobb a napi diagramhoz?

Ha a standard 12,26,9 beállítások helyett 5,13,1 -et alkalmazunk, akkor az MACD-minták vizuális megjelenítését érhetjük el. Ezeket a mintákat különféle kereskedési stratégiákra és rendszerekre lehet alkalmazni, mint kiegészítő szűrőt a kereskedési bejegyzések felvételéhez. Azt állítják, hogy a legjobb MACD beállítás egy MACD mintához 5,13,1.

Mi a legjobb beállítás a sztochasztikához?

OB/OS jelek esetén a 14,3,3 sztochasztikus beállítás jól működik. Minél magasabb az időkeret, annál jobb, de általában a H4 vagy a Daily chart az optimális a daytraderek és a swing kereskedők számára.

Melyik műszaki mutató a legmegbízhatóbb?

A mozgóátlagos konvergencia/divergencia vonal vagy MACD valószínűleg a legszélesebb körben használt technikai mutató. A trendekkel együtt egy részvény lendületét is jelzi. Az MACD vonal összehasonlítja egy részvény rövid és hosszú távú lendületét, hogy megbecsülje a jövőbeli irányát.

Mi a legpontosabb mutató?

Az STC indikátor egy előretekintő, vezető indikátor, amely gyorsabb, pontosabb jeleket generál, mint a korábbi mutatók, mint például az MACD, mert figyelembe veszi az időt (ciklusokat) és a mozgóátlagokat is.

Mi a legjobb kilépési mutató?

A mozgóátlag hatékony kilépési mutató, mivel az árkeresztezés egy devizapár trendjének jelentős elmozdulását jelzi.

Honnan tudhatod, hogy egy Bollinger-szalag megszorul?

A Bollinger sávok alapjai Ha a Bollinger szalagok® távol vannak egymástól, a volatilitás nagy. Ha közel vannak egymáshoz, akkor alacsony. A Squeeze akkor lép működésbe, ha a volatilitás eléri a hat hónapos mélypontot, és akkor kerül azonosításra, amikor a Bollinger Bands® elér egy hat hónapos minimális távolságot egymástól .