Biztonságos az érzéstelenítés terhesség alatt?

Pontszám: 4,1/5 ( 43 szavazat )

Mennyire biztonságosak az érzéstelenítő és nyugtató gyógyszerek? A kutatások azt mutatják, hogy a műtétekhez általában használt érzéstelenítő gyógyszerek biztonságosak a baba számára – nem nő a születési rendellenességek száma. A szedáció ugyanúgy elhagyja a baba szervezetét, mint a nőt a műtét után, így nincs tartós hatás.

Adhat-e helyi érzéstelenítést terhes nőnek?

A megelőző, diagnosztikai és helyreállító fogászati ​​kezelések biztonságosak a terhesség alatt. Terhesség alatt adrenalintartalmú helyi érzéstelenítők (pl. bupivakain, lidokain, mepivakain) alkalmazhatók.

Milyen kockázatokkal jár az általános érzéstelenítés terhesség alatt?

A terhesség alatti, általános érzéstelenítéssel végzett műtéttel kapcsolatos szövődmények közé tartozik a MVT, tüdőembólia (PE), aspiráció (csökkent nyelőcső-záróizom tónus, csökkent gyomorürülés, megnövekedett gyomornyomás és hyperemesis) kockázata , tüdőödéma, tüdőödéma, ...

Biztonságos az érzéstelenítés a terhesség harmadik trimeszterében?

Az általános érzéstelenítő és nyugtató szerek hosszan tartó (> 3 óra) vagy ismételt alkalmazása terhes nőknél a harmadik trimeszterben befolyásolhatja a gyermekek agyának fejlődését. Ez a 3 év alatti gyermekeket is érintheti az FDA biztonsági közleménye szerint.

Biztonságos a zsibbadás elleni gyógyszer terhesség alatt?

Helyi érzéstelenítők a terhesség alatt Ha terhes, és tömésre, gyökérkezelésre vagy foghúzásra van szüksége, egy dolog miatt nem kell aggódnia, az az érzéstelenítő gyógyszerek biztonságossága, amelyeket fogorvosa használhat a beavatkozás során. Valójában biztonságosak Önnek és babája számára is .

JADA: Terhesség és helyi érzéstelenítők

37 kapcsolódó kérdés található

Hanyatt feküdhet a fogorvosnál terhesség alatt?

Ha a harmadik trimeszterben fogászati ​​munkára van szüksége, ne feküdjön hanyatt . Ez nyomást gyakorol a vena cava idegére, ami korlátozhatja a magzat véráramlását, és szédülést vagy hányingert okozhat.

Rendben van a lidokain alkalmazása terhesség alatt?

Lidokain: B terhességi kategória, viszonylag biztonságosnak tekinthető terhesség alatt a bőrgyógyászati ​​eljárások során alkalmazott dózisokban.

Mi történik, ha terhesség alatt megműtik?

A terhesség alatti műtét kockázatos lehet mind az anya, mind a csecsemő számára. Egy 2005-ös szisztematikus áttekintés megállapította, hogy a terhesség alatt műtéten átesett nők 8,2%-ának volt koraszülése, 5,8%-ának vetélése (10,5%-a, ha a műtét az első trimeszterben történt), és 2%-ának volt halva születése.

Meg lehet műteni egy nőt terhesség alatt?

A terhes nőtől soha nem szabad megtagadni a műtétet . Ha azonban a műtét kevésbé sürgős vagy tervezett, akkor a terhesség alatt több optimális időpont van a műtét elvégzésére és az érzéstelenítésre. Az első trimeszterben a legmagasabb a spontán abortusz és a teratogén hatás kockázata.

Milyen érzéstelenítés biztonságos a terhesség alatt?

A helyi érzéstelenítő lassan jut át ​​a magzatba, és a biztonsági határa is megnő. Figyelembe véve, hogy a helyi érzéstelenítőknek még szubmaximális dózisban is csekély közvetlen hatása van a magzatra [27], a lidokain viszonylag biztonságosnak tekinthető terhes nőknél.

Az általános érzéstelenítés árt a babámnak?

Nem úgy tűnik, hogy az érzéstelenítő szerek teratogén hatást fejtenek ki az emberben. A terhesség alatti érzéstelenítés és műtét azonban a vetélés, a koraszülés, az alacsony születési súlyú csecsemők és a csecsemőhalál fokozott kockázatával jár .

Biztonságos az általános érzéstelenítés a terhesség korai szakaszában?

A szakirodalmi áttekintés azt sugallja, hogy a terhesség alatt érzéstelenítésen átesett nőknél nem nőtt a születéskor a veleszületett rendellenességek száma. Az első trimeszterben végzett érzéstelenítés azonban növeli a spontán vetélés és az alacsonyabb születési súly kockázatát.

Jó a sperma a babának a terhesség alatt?

Az áthatoló hüvelyi szex során a hüvelyben lerakódott sperma és spermium nem károsítja a babát .

Kaphatok injekciót a fogorvosnál terhesség alatt?

A válasz igen, megteheti – és meg kell tennie. A terhesség alatt végzett fogászati ​​​​munka fontos lehet Ön és babája egészségének megőrzésében. A rutin ápolástól a komolyabb eljárásokig fontos, hogy lépést tartson a szükséges ellátással.

A helyi érzéstelenítés okozhat születési rendellenességeket?

Következtetések: Vizsgálati populációnk számos sebészeti beavatkozásról számolt be a terhesség alatt, amelyek általános és helyi érzéstelenítést is igényeltek. Eredményeink arra utalnak, hogy a perikoncepciós érzéstelenítés nincs szoros összefüggésben a tanulmányban értékelt születési rendellenességekkel .

Kaphat-e egy kismama fogtömést?

A legtöbb fogászati ​​szolgáltatás és eljárás, beleértve a fogászati ​​röntgent, a foghúzást, a fogtömést és a fogtisztítást, biztonságosan elvégezhető terhesség alatt is, a második vagy harmadik trimeszterben javasolt foghúzás. A töméseket előzetesen meg kell beszélni fogorvosával.

Milyen műtétet végezhetsz terhesség alatt?

A C-metszést (császármetszést) általában terhes személyen végzik, és biztonságosnak tartják mind a beteg, mind a magzat számára. A C-szakasztól eltérő műtéteket azonban általában a szülés után 6-8 hétre tervezik.

Hogyan hat a lidokain a magzatra?

A helyi érzéstelenítők gyorsan átjutnak a placentán , és különböző mértékű anyai, magzati és újszülöttkori toxicitást okozhatnak. A toxicitások közé tartozhat az anyai hipotenzió és a központi idegrendszer, a perifériás értónus és a szívműködés megváltozása a magzatban vagy az újszülöttben.

Milyen bőrkezeléseket végezhet terhesség alatt?

Milyen arcápolók biztonságosak a terhesség alatt?
  • Mélytisztító arcápolók. Ezek olyan alapvető arckezelések, amelyek olyan dolgokat tartalmaznak, mint a hámlasztás, a maszkok és a hidratálás. ...
  • Oxigénes arckezelések. Ezek az arcápolók segíthetnek fokozni a vérkeringést, és kisimítják a bőr finom vonalait és ráncait.
  • Hidratáló arckezelések.

Melyik trimeszterben biztonságos a fogászati ​​kezelés?

Azonban a terhesség alatti elektív fogászati ​​kezelések elvégzésének legjobb ideje a második trimeszter , a 14-20. hét.

Mit kell kerülni a fogorvosnál terhesség alatt?

A betegeknek tanácsot kell adni, hogy a lehető leghamarabb térjenek át nem kábító fájdalomcsillapítókra , például sima acetaminofenre. Emiatt a fogorvosoknak nem szabad 30 napos adagot felírniuk semmilyen opioid gyógyszerből. A nem szteroid gyulladáscsökkentők (NSAID-ok), mint például az ibuprofén, nem javasoltak terhesség alatt.

Ingyenes a fogászati ​​munka terhesség alatt?

Az Ön fogászati ​​egészsége Ön jogosult az ingyenes NHS fogászati ​​kezelésre, ha terhes a kezelés megkezdésekor és a baba születése után 12 hónapig . Az ingyenes NHS fogászati ​​kezeléshez rendelkeznie kell: a szülésznő vagy a háziorvos által kiállított MATB1 igazolással. érvényes vényköteles anyasági mentességi bizonyítvány (MatEx)

El kell mondanom a fogorvosomnak, hogy terhes vagyok?

Mondja el fogorvosának (és orvosának), ha terhes. A rutin fogászati ​​ellátás a terhesség alatt bármikor elvégezhető . Bármilyen sürgős eljárás is elvégezhető. Minden elektív fogászati ​​beavatkozást azonban el kell halasztani a szülés utánra.

Egészséges spermát enni?

Igen, a spermium fogyasztása teljesen egészséges , mivel testnedv. Mivel a sperma a test része, a férfi reproduktív rendszerben fejlődik ki. Csakúgy, mint a szokásos élelmiszerek, a sperma összetevői biztonságossá teszik a lenyelést és az emésztést. ... A spermában lévő tápanyagok egészségessé teszik a lenyelést.

Kaphat általános érzéstelenítést terhes NHS alatt?

Az általános érzéstelenítés eszméletlenné teszi. Az általános érzéstelenítő hatása a terhes nőre vagy magzatára (a születendő babára) eltérő. Az alkalmazott gyógyszerektől függ. A legtöbb esetben javasolt, hogy a terhes nők kerüljék az általános érzéstelenítést .