Minden korrektor ugyanolyan színű?

Pontszám: 4,4/5 ( 38 szavazat )

A szépségszakértők azt tanácsolják, hogy mindenkinek legyen két árnyalatú korrektor a tarsolyában, egy világosabb, egy sötétebb, mivel a napi napsugárzás azt jelenti, hogy a bőr tónusa folyamatosan kissé eltolódik. Ráadásul a sminkesek többféle árnyalatú korrektort használnak a különböző véghatások eléréséhez.

Nem mindegy, hogy milyen színű korrektort használsz?

„Nem lehet túl világos korrektor” – mondta, hozzátéve, hogy a nőknek érdemes olyan korrektort választaniuk, amely egy-két árnyalattal világosabb, mint az alapozójuk színe . „Egy-két árnyalat… a megfelelő szín összekeveredik önmagával. Ez nagy különbséget jelent." 3.

Minden korrektor egyforma?

Amikor arról van szó, hogy milyen színű korrektort használjon, minden attól függ, hogy mit próbál elrejteni. "Az emberek gyakran elkövetik azt a hibát, hogy ugyanazt a korrektort használják, mint amivel a pattanásokat elfedhetik a sötét karikáikat, és ez általában nem működik" - magyarázza Mellinger.

Mi a legjobb szín a korrektorhoz?

Sok korrektornak zöld és lila felhangja van, amelyek kiválóan elfedik a foltokat és sötét foltokat, de keveset a sötét karikák elfedésére. Ehelyett érdemes vörös, rózsaszín, sárga vagy narancssárga árnyalatú színjavítót választani, mivel ezek segítenek kiegyensúlyozni a szem alatti karikák kékes-lilás színét.

Hogyan válasszak korrektor árnyalatot online?

Ha már tudod, hogy milyen felületet szeretnél a korrektornak, itt az ideje, hogy foglalkozz a keresés legnehezebb részével – a megfelelő árnyalat kiválasztásával. A szakértők általános konszenzusa az, hogy azt szeretné, ha a korrektor teljesen passzolna a bőréhez , legfeljebb egy vagy két árnyalattal világosabb a szem alatti számára, ha világosítani szeretné.

Korrektor Shade Matching | Sephora

17 kapcsolódó kérdés található

Honnan tudhatom meg a korrektor árnyalatomat?

A rejtegető árnyalat kiválasztásának alapszabálya az alapozó árnyalatán alapul . A szépségszakértők azt tanácsolják, hogy mindenkinek legyen két árnyalatú korrektor a tarsolyában, egy világosabb, egy sötétebb, mivel a napi napsugárzás azt jelenti, hogy a bőr tónusa folyamatosan kissé eltolódik.

A korrektor az alapozás előtt vagy után megy?

Bár a korrektort az alapozás előtt is felviheti , sok sminkes azt javasolja, hogy utána vigyen fel korrektort, hogy elkerülje a ragacsos megjelenést és a gyűrődést. Az arcsmink felvitele sima, keverhető alapot ad, amellyel dolgozhat, mielőtt hozzálátna a fedéshez.

Milyen színű az aláfestésem?

Nézze meg csuklóereit természetes fényben . Ha erei zöldnek tűnnek, valószínűleg meleg felhangja van. Ha kék vagy lila, akkor valószínűleg hűvös felhangja van. Ha mindkettő keveréke, akkor semleges felhangja lehet.

Sárga vagy rózsaszín korrektort használjak?

A lilás sötét karikák semlegesítéséhez válassz egy sárga vagy narancssárga alapú korrektort . A világos bőrtónusokhoz, amelyek hajlamosak a zöld alapú szem alatti elszíneződésre, használhatunk rózsaszín korrektort. Napfoltokra vagy szeplőkre válasszunk egy barackos barackot, a bőrpír vagy foltok esetén pedig a zöld vagy a sárga.

Milyen szín takarja el a sötét karikákat?

A sötét karikák általában kék vagy szürke színűek. Elrejtéséhez olyan színt kell felvinnie a színkörre, amely a színkörön átellenben van, ami barack vagy narancssárga lehet. Ha világos bőrű, válasszon világos vagy közepes barack színt. Közepes vagy sötét bőr esetén válasszon sötét barack vagy narancs színt.

Melyik nem a korrektor típusa?

Ha zsíros, kitágult pórusú bőröd van, ne válassz krémes vagy stift korrektort . Állaguk eltömítheti a pórusokat, és fényessé teheti bőrét. Ha el akarod eltakarni a sötét karikákat, barna vagy vörös foltokat, akkor keress egy közepes vagy magasabb fedést biztosító korrektort.

Sötétebb vagy világosabb legyen az alapozód?

Mindig legalább két árnyalatú alapozót válassz: egyet, ami közel áll a bőrtónusodhoz, a másikat pedig egy kicsit világosabbat . Az arcbőr nem egyforma színű – a közepe általában világosabb és sötétebb a kerület mentén –, ezért érdemes két árnyalatú alapozót használni a legtermészetesebb hatás érdekében.

A korrektor legyen sötétebb vagy világosabb, mint az alapozó?

" Mindig legyen egy árnyalattal világosabb, mint az alapozód ." A világosabb tónus megszünteti a sötét elszíneződést, de ügyeljen arra, hogy ne legyen túl világos. A bőrtónusánál több árnyalattal világosabb korrektorok kísérteties árnyékot hagyhatnak maguk után. Ha rossz színt vásárolt, van egy gyors megoldás.

Használhatok korrektort alapozó nélkül?

Teljesen viselhet korrektort alapozó nélkül – íme, hogyan. A korrektor olyan, mint a kedvenc bőrápoló szérumod: nem igazán látszik, de a színfalak mögött megviseli. Az alapozó alá keverve kaméleonként eltávolítja a hívatlan pattanásokat, sötét foltokat vagy bőrpír darabokat.

Melyik színű korrektor a legjobb a sötét karikákra?

Pink korrektor Mivel ezek a színek ellentétesek a kék, zöld és lila színekkel a kereken, ez a korrektor a legjobb a sötét szem karikák elrejtésére világosabb bőrtónusokon.

Honnan tudod, hogy milyen bőrtónusú vagy?

Természetes fényben ellenőrizze a bőr alatti erek megjelenését.
  1. Ha erei kéknek vagy lilának tűnnek, akkor hideg a bőrtónusa.
  2. Ha erei zöldnek vagy zöldeskéknek tűnnek, akkor meleg bőrtónusú.
  3. Ha nem tudja megállapítani, hogy erei zöldek vagy kékek, valószínűleg semleges bőrtónusú.

Hogyan állapítható meg, hogy rózsaszín vagy sárga felhangja van?

Álljon erős fény alá, és nézze meg alkarja alsó részét. Ha az alkar erei olajbogyó vagy sárgák, bőre meleg, sárga tónusú . Ha kékeslilák vagy kékek, akkor rózsaszín, hűvös felhangja van.

A narancssárga korrektor elfedi a sötét karikákat?

A Foreo szerint a narancs a kékkel ellentétes tónus, ami azt jelenti, hogy jól elfedi a szem alatti sötét karikákat . ... Sötétebb bőrtónus esetén a narancssárga korrektor általában jól működik, de lehet, hogy túl sötét a világosabb bőrtónusokhoz, ezért a legjobb, ha barackszínű korrektort használunk helyette.

Hogyan párosíthatom a bőröm színét egy korrektorral?

A bőrtónusodhoz igazodva válassz egy olyan korrektor árnyalatot, amely fél árnyalattal világosabb, mint az alapozód árnyalata . Fontos, hogy figyeljen az olyan szavakra, mint a „semleges”, „hideg”, „meleg” és „bézs”. Teljes mértékben kihasználhatja a színelmélet előnyeit, ha korrektorokról van szó.

Melyik bőrszín a legvonzóbb?

A Missouri School of Journalism kutatója, Cynthia Frisby új tanulmánya szerint az emberek a világosbarna bőrtónust fizikailag vonzóbbnak tartják, mint a sápadt vagy sötét bőrtónust.

Honnan tudhatom meg az alapozó felhangomat?

Az egyik leggyorsabb és legelterjedtebb módja az alaphang meghatározásának, ha megvizsgálja a csuklója belsejét . Ha erei kéknek vagy lilának tűnnek, akkor hűvös felhangja van. Ha zöldnek tűnnek, akkor meleg vagy. Ha nehezen tud szűkíteni a kék és a zöld között, valószínűleg semleges felhangja van.

Honnan tudod, hogy tisztességes vagy könnyed?

Hogyan jellemeznek téged az emberek? Ha azt mondják, hogy nagyon „tisztességes” vagy, valószínűleg ez a bőrtónusod . Ha mindig azt kommentálják, hogy milyen barnás vagy, akkor közepes vagy. Ha télen sápadtnak tűnsz, de nyáron barnulsz, világos lehetsz.

Érdemes alapozót tenni a szemed alá?

Az alapozók célja, hogy a bőrt egyenletessé és fényessé vagy matttá varázsolják, a bőrtípustól függően, és mindkét formula nem segít a szem alatt. Bár nem árt, ha alapozót teszel a szemed alá, de az biztos, hogy nem segít. Hagyja ki ezt a lépést, és csak a szem alá adjon korrektort és/vagy korrektort.

Szükségem van púderre a folyékony alapozóra?

Manapság SOK folyékony alapozónak tényleg nincs szüksége a tetejükre rétegzett púderes alapozóra . Bár úgy érezheti, mintha "beállítaná" a sminket, valójában nincs rá mindig szükségünk.

Sminkeléskor mi történik először?

Először az alapozó megy tovább . Ezután alkalmazzon korrektort a hibák és elszíneződések elfedésére. Ezután jön az alapozó, majd a laza púder, hogy a smink a helyén maradjon.