Aránytalan az őslakosok halálozása az őrizetben?

Pontszám: 4,9/5 ( 53 szavazat )

Az őslakosok halálozási aránya 5,65 volt 100 000 őslakos népességre vetítve. ... Ezeknek az arányoknak az aránya azt mutatja, hogy az őslakosok 16,5-szer nagyobb valószínűséggel haltak meg őrizetben . Ez az arány az őrizetben lévő bennszülöttek aránytalan számát tükrözi, amint arról a 4. fejezetben lesz szó.

Mi a baj az őrizetben lévő bennszülöttek halálával?

Azt mondták, hogy az aránytalan bebörtönzési arány miatt az őslakosok több mint hatszor nagyobb valószínűséggel halnak meg a rendőrségi őrizetben , és tízszer nagyobb valószínűséggel halnak meg börtönben, mint a nem őslakosok.

Mi volt a legjelentősebb probléma a fogvatartott bennszülöttek halálozásából?

A Guardian Australia által 10 éven át végzett őrizetbe vételi esetek halálozásának elemzése azt mutatja, hogy míg az őrizetben lévő bennszülöttek és nem bennszülöttek halálozásának leggyakoribb oka az egészségügyi problémák, majd az önkárosítás volt, az őrizetben elhunyt bennszülöttek közül három volt. sokszor nagyobb valószínűséggel nem kap meg mindent...

Mi a fő oka az őrizetben lévő bennszülöttek halálának?

Akkoriban Nyugat-Ausztráliában és Queenslandben történt a legtöbb bennszülött haláleset, az áldozatok fele 28 év alatti volt, és a leggyakoribb halálok az akasztás volt.

Miről szólt az őrizetben elhunytakról szóló jelentés?

Az NSW State Coroner szerint 2008 januárja és 2018 decembere között 250-en haltak meg őrizetben Új-Dél-Walesben. Ebből 34 az Első Nemzetek Szervezete halott, ami az összes őrizetben lévő haláleset 13,6 százalékát tette ki.

„Nem tudok lélegezni”: a videó bemutatja az ausztrál őslakosok börtönének halálát | NYT Hírek

23 kapcsolódó kérdés található

Aránytalan az őslakosok halálozása az őrizetben?

Az őslakosok halálozási aránya 5,65 volt 100 000 őslakos népességre vetítve. ... Ezeknek az arányoknak az aránya azt mutatja, hogy az őslakosok 16,5-szer nagyobb valószínűséggel haltak meg őrizetben . Ez az arány az őrizetben lévő bennszülöttek aránytalan számát tükrözi, amint arról a 4. fejezetben lesz szó.

Miért olyan magas az őslakosok bebörtönzési aránya?

A Human Rights Law Center és a Change the Record Coalition 2017-es jelentése szerint a női fogvatartottakra vonatkozó adatok hiánya és az ezekből az adatokból származó fejlesztések a börtönbüntetések magasabb arányát eredményezték. ... Ezenkívül „a [bennszülött] nők 21,2-szer nagyobb valószínűséggel kerültek börtönbe, mint a nem őslakos nők” (Összefoglaló, p.

Működött az őrizetben lévő bennszülöttek halálozásával foglalkozó királyi bizottság?

Egy királyi bizottság 1987-ben 10 éven keresztül vizsgálta az őrizetben lévő bennszülöttek halálozását , és több mint 330 ajánlást fogalmazott meg. Javaslatai ma is érvényesek, de nagyon keveset valósítottak meg. Minden évben továbbra is bennszülöttek halnak meg őrizetben.

Mi volt a jelentősége a Királyi Bizottságnak az őrizetben lévő bennszülöttek halálozása ügyében és az ellopott gyerekek hazahozatalában?

Az Őslakos Halálozások Királyi Bizottságát azért hozták létre, hogy kiderítse, miért hal meg olyan sok bennszülött az őrizetben, és javaslatokat tegyen arra vonatkozóan, hogyan lehet megelőzni az ilyen haláleseteket a jövőben .

Mi jött ki az Őslakosok Királyi Bizottságából?

A társadalmi és kulturális kérdésekre vonatkozó ajánlások körébe beletartozott az őslakosok egészségügyi és gyógyítási stratégiáinak javasolt elfogadása , az őslakosok nemzetközi egyeteme, az őslakosok önkormányzatát támogató oktatási programok, valamint a kulturális érzékenységet elősegítő közoktatási kezdeményezések és...

Hány Rciadic ajánlást hajtottak végre?

Absztrakt: Ez a dokumentum felvázolja a Deloitte Access Economics 2018-as felülvizsgálatával kapcsolatos aggodalmakat, amelyek az Őslakos Halálok Foglalkoztatásában (RCIADIC) szóló Királyi Bizottság 339 ajánlásának végrehajtására vonatkoznak.

Miért olyan magas a bebörtönzési arány?

A Nemzeti Kutatási Tanács 2014-es jelentése két fő okot azonosított az Egyesült Államokban a bebörtönzési arány növekedésének az elmúlt 40 évben: a hosszabb börtönbüntetések és a bebörtönzés valószínűségének növekedése.

Kinél a legmagasabb a bebörtönzöttek aránya a világon?

2021 júliusában az Egyesült Államokban volt a legtöbb bebörtönzött személy világszerte, közel 2,1 millió ember van börtönben. Az Egyesült Államokat Kína, Brazília, India és az Orosz Föderáció követte.

A bebörtönzés csökkenti a bűnözést?

A tanulmány megállapította, hogy ha valakit börtönbüntetésre ítélnek, az nem befolyásolta annak esélyét, hogy a börtönből való szabadulást követő öt éven belül elítéljék erőszakos bűncselekményért. Ez azt jelenti, hogy a börtönnek hosszú távon nincs megelőző hatása az erőszakra olyan személyek körében, akiket esetleg próbaidőre ítéltek.

Mi a kiskapu a 13. módosításban?

„Az alkotmányunkban a rabszolgaság tilalmában lévő kiskapu nemcsak a rabszolgaság folytatását tette lehetővé, hanem elindította a diszkrimináció és a tömeges bebörtönzés korszakát, amely a mai napig tart . Ahhoz, hogy beválthassuk nemzetünk azon ígéretét, hogy mindenki számára igazságos lesz, ki kell törölnünk alkotmányunkból a rabszolgasági záradékot.”

Mit ért el a szakadék megszüntetése?

Mit értünk el? Az elmúlt 10 évben az egészségügy, az oktatás és a foglalkoztatás terén fennálló szakadék felszámolására irányuló erőfeszítések jobb eredményeket hoztak. Például a bennszülött gyermekhalandósági ráta hosszabb távon jelentősen csökkent – ​​1998 és 2016 között 35 százalékkal.

Mit csinált Rciadic?

Az Őslakos Halálozások Királyi Bizottsága (RCIADIC) (1987–1991), más néven Muirhead Bizottság, az ausztrál kormány által 1987 októberében kinevezett királyi bizottság James Henry Muirhead, a Szövetségi Bíróság bírájának (QC) tanulmányozására és jelentésére. a mögöttes társadalmi, kulturális és jogi kérdésekről ...

Mit ért el az őslakosok királyi bizottsága?

Az Aboriginal Peoples Királyi Bizottságát azért hozták létre, hogy segítsen "helyreállítani az igazságot a kanadai őslakosok és nem őslakosok közötti viszonyban, és gyakorlati megoldásokat javasolni a makacs problémákra ". Az 1991-ben létrehozott bizottság a kormány és a ...

Segített az Őslakosok Királyi Bizottsága?

Az őslakosok és a nem őslakosok közötti kapcsolat igazságának helyreállításában Kanadában , és gyakorlati megoldásokat javasolva a makacs problémákra hozták létre az Őslakos Népek Királyi Bizottságát.

Mit csinált az Őslakosok Királyi Bizottsága?

Az RCAP felhatalmazást kapott az őslakos népek (First Nations, Inuit, Métis Nation), a kanadai kormány és a kanadai társadalom egésze közötti kapcsolatokat érintő kihívások kivizsgálására és megoldási javaslataira . ...

Mit csinál a Királyi Bizottság?

A királyi bizottság a kormánytól független vizsgálat egy nagy jelentőségű ügyben . A királyi bizottságok széles jogkörrel rendelkeznek nyilvános meghallgatások lefolytatására, tanúk eskü alatt való behívására és bizonyítékok kikényszerítésére. A királyi bizottságok javaslatokat tesznek a kormánynak arra vonatkozóan, hogy mit kellene változtatni.

Mi az a Royal Commission on Aboriginal Peoples RCAP)? Mennyire fontos helyreállítani az őslakosok és a nem őslakosok közötti kapcsolatot Kanadában?

A zárójelentés szerint a bizottság célja az volt, hogy "segítsen helyreállítani az igazságot a kanadai őslakosok és nem őslakosok közötti viszonyban , és gyakorlati megoldásokat javasoljon a makacs problémákra".

Mik voltak a Királyi Bizottság megállapításai?

A Királyi Bizottság jelentése változtatásra szorul az ASIC végrehajtási kultúráján és a nagy intézmények bíróság elé állításától való nyilvánvaló vonakodásban. Az ASIC tudomásul veszi a Királyi Bizottság által a pénzügyi szolgáltatásokra vonatkozó törvények lehetséges megsértésével kapcsolatos súlyos ügyeket.

Miért volt szükség a Királyi Bizottságra?

A királyi bizottságokat nagy jelentőségű és általában vitás ügyek megvizsgálására hívják fel . Ezek lehetnek olyan kérdések, mint a kormányzati struktúra, a kisebbségekkel való bánásmód, a közérdeklődésre számot tartó események vagy a gazdasági kérdések.